Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΣΠΟΡ / Το Πανθεσσαλικό στάδιο αποκτά ζωή
Το Πανθεσσαλικό στάδιο αποκτά  ζωή

Το Πανθεσσαλικό στάδιο αποκτά ζωή

Μεγάλη ημέρα για τον ελληνικό στίβο

Δεκαπέντε χρόνια από την κατασκευή του το Πανθεσσαλικό στάδιο αποκτά ζωή και παράλληλα τη δυνατότητα διεξαγωγής αγώνων υψηλού επιπέδου. Και αυτό χάρη στο πρόγραμμα “Δομές ευθύνης” της Εθνικής Πανγαία,της εταιρείας που ανέλαβε σήμερα και επίσημα το κόστος εξοπλισμού του σταδίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η εταιρεία, προκειμένου να γνωστοποιήσει το εξαιρετικό έργο και τις δράσης της, έγινε και επίσημα γνωστό, πως το Πανθεσσαλικό στάδιο θα αποκτήσει εξοπλισμό και πως για πρώτη φορά φέτος θα μπορέσει να φιλοξενήσει επίσημους αγώνες στίβου.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα στον ελληνικό στίβο, ο οποίος αποκτά επιτέλους ένα νέο “σπίτι”, ένα στάδιο ικανό να φιλοξενήσει αγώνες Πανελληνίου και διεθνούς επιπέδου, ένα σύγχρονο στάδιο στο κέντρο της χώρας.

Το Πανθεσσαλικό στάδιο διαθέτει βοηθητικό στίβο, αλλά και ξενώνες στους οποίους μπορούν να φιλοξενηθούν δεκάδες αθλητές και αθλήτριες και για προπονητικές συγκεντρώσεις.

“Είμαστε χαρούμενοι σήμερα, γιατί ύστερα από 15 χρόνια ένα καταπληκτικό στάδιο, που πληρεί όλες τις προδιαγραφές, αλλά παρέμενε αναξιοποίητο, γιατί ποτέ κανείς δε σκέφτηκε να το εξοπλίσει, θα αποκτήσει ζωή. Ένα στάδιο που κόστισε 50 εκ. ευρώ για να κατασκευαστεί και δε φρόντισε κανείς να κοστίσει 100.000 περισσότερο, προκειμένου να εξοπλιστεί.

Ένα στάδιο νεκρό στο κέντρο της Ελλάδας, το οποίο μάλιστα διαθέτει και ξενώνες, άρα θα μπορούσε να συνδράμει όχι μόνο στην αγωνιστική, αλλά και στην προπονητική δράση με καμπ αθλητών απ΄όλο τον κόσμο. Αυτό το στάδιο λοιπόν, χάρη στην Εθνική Πανγαία ζωντανεύει για πρώτη φορά και ο ΣΕΓΑΣ δεσμεύεται να φιλοξενεί εκεί κάθε χρόνο ένα Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Ακόμη και φέτος, που έχει ήδη ανακοινωθεί το αγωνιστικό μας πρόγραμμα, θα επιδιώξουμε να διοργανώσουμε μια ημερίδα ή ένα μίτινγκ, ενώ μπορούμε τα επόμενα χρόνια να σκεφτόμαστε να διεκδικήσουμε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μικρότερης κατηγορίας. Σας ευχαριστούμε που δικαιώνεται τον τίτλο του προγράμματος σας, είστε πλέον όλοι μέλη της οικογένειάς μας και σας περιμένουμε στον Βόλο, έτσι ώστε στην πρώτη μας αγωνιστική δράση να ζωντανέψουμε μαζί το Πανθεσσαλικό στάδιο” είπε ο Κώστας Παναγόπουλος, ο οποίος έκανε επίσης γνωστό πως στην προσπάθεια επαναλειτουργίας του σταδίου θα συνδράμει και η περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός δεσμεύθηκε ήδη για την αγορά του κλωβού της σφυροβολίας..

Η αγορά του εξοπλισμού θα γίνει απευθείας από την Εθνική Πανγαία, η οποία στη συνέχεια θα τον παραδώσει στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας. Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκαν και μίλησαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Εθνικής Πανγαία, Χρήστος Πρωτόπαππας και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, Αντώνης Χιώτης, σχολίασε σχετικά: “Μεγάλη ευχαρίστηση γιατί μετά από 15 χρόνια απραξίας, επιτέλους η βοήθεια ήρθε, όχι από την πολιτεία, αλλά από ιδιωτικούς φορείς, που νοιάζονται για τα κοινωνικά αγαθά, όπως ο αθλητισμός. Είναι γεγονός ότι ο εξοπλισμός θα βοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη των σωματείων της πόλης και των όμορων δήμων και θα μας δώσει την ευκαιρία να κάνουμε περισσότερους αγώνες. Ο Βόλος είναι στο κέντρο της Ελλάδος γεγονός που διευκολύνει τα σωματεία όλης της χώρας”.

Από την πλευρά του, ο εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας, τόνισε: “Σήμερα είναι μια ευτυχισμένη μέρα για όλους τους Θεσσαλούς που ασχολούνται με τον στίβο, αλλά και τον αθλητισμό γενικότερα, αφού δίνει ζωή σε ένα στάδιο στολίδι στο κέντρο της Ελλάδας, που έμενε για 15 χρόνια αναξιοποίητο με κίνδυνο να πάψει ακόμη και να υπάρχει. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Κώστα Παναγόπουλο, για την προσπάθεια την οποία έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια, και φυσικά την Εθνική Πανγαία, η οποία μέσα από το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης, υλοποιεί το πρόγραμμα. Η λειτουργία του σταδίου θα αναμορφώσει και θα δώσει μια άλλη πνοή τόσο στην πόλη του Βόλου αλλά και γενικότερα στη Μαγνησία, αφού θα μπορούν να διοργανωθούν Πανελλήνια Πρωταθλήματα και να φιλοξενηθούν προπονητικές συγκεντρώσεις σε ετήσια βάση”.

Το πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας της Εθνικής Πανγαία, με τίτλο «Δομές Ευθύνης» είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα το οποίο ήδη υλοποιείται σε συνεργασία με διεθνώς καταξιωμένους αλλά και τοπικούς φορείς. Αποτελεί έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύης και ευθύνης, για την αντιμετώπιση καίριων κοινωνικών προβλημάτων.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με δράσεις υποστήριξης δομών ευπαθών κοινωνικών ομάδων της μεθορίου αλλά και του Δήμου Αθηναίων.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας και πρόεδρος του Γ.Σ.Β.

«Η ΝΙΚΗ» Στέργιος Φάτσης για την αξιοποίηση του Πανθεσσαλικού

Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες τόσο της διοίκησης του ΣΕΓΑΣ όσο και της εταιρείας Εθνική Πανγαία, γι’ αυτή την γενναία απόφαση να αναλάβει η εταιρεία, το κόστος εξοπλισμού του σταδίου.

Ένα διαχρονικό αίτημα των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων αλλά και της ευρύτερης περιοχής, παίρνει σάρκα και οστά.

Το Πανθεσσαλικό Στάδιο, ένα «αθλητικό κόσμημα» για την Κεντρική Ελλάδα, θα μπορεί να φιλοξενεί πλέον κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις στίβου – εκτός από ποδοσφαιρικές – και να πρωταγωνιστήσει στον αθλητικό χάρτη του ερασιτεχνικού κι επαγγελματικού αθλητισμού.

Ο βοηθητικός στίβος που διαθέτει αλλά και οι ξενώνες αθλητών δύναται να αποτελέσουν ένα ακόμη κίνητρο για την προσέλκυση κορυφαίων αθλητικών διοργανώσεων, αλλά και για την ανάδειξη της Θεσσαλίας.

Και ο Δήμος Βόλου συμμετέχει στον εξοπλισμό του Πανθεσσαλικού

«Η ανακοίνωση της συνεργασίας με την Εθνική Πανγαία για τον εξοπλισμό του Πανθεσσαλικού σταδίου φαίνεται πως κινητοποίησε την τοπική κοινωνία του Βόλου.

Έτσι μετά τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος δεσμεύτηκε για την αγορά του κλωβού σφυροβολίας, ήταν σειρά του Δήμου Βόλου να δράσει.

Ο δήμαρχος της πόλης Αχ. Μπέος επικοινώνησε σήμερα με τον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο και του εξέφρασε την έντονη επιθυμία να συνεισφέρει στην προσπάθεια λειτουργίας του Πανθεσσαλικού. Μάλιστα οι δύο άνδρες συμφώνησαν ο Δήμος Βόλου να αναλάβει την αγορά ριπτικών οργάνων. Παράλληλα ο δήμαρχος δήλωσε την πρόθεσή του, να συνεργαστεί με την ομοσπονδία στη διεξαγωγή αγώνων που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια στο Στάδιο.

Ο Βόλος με την λειτουργία του Πανθεσσαλικού σταδίου μπαίνει δυναμικά στην αγωνιστική δραστηριότητα, αφού πλέον στην πόλη θα μπορούν να διεξαχθούν σπουδαίες διοργανώσεις και να φιλοξενηθούν καμπ αθλητών, απ’ όλο τον κόσμο».

Η Δημοτική Αρχή του Βόλου, σε αντίθεση με την ανύπαρκτη προκάτοχό της, που είχε άλλες ασχολίες υπηρετώντας το σύστημα της διαπλοκής, τιμά την προτίμηση και την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και είναι όχι απλώς παρούσα, αλλά πρωταγωνίστρια στα μείζονος ενδιαφέροντος γεγονότα που αφορούν την πόλη μας, που πλέον συμπεριλαμβάνεται στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη με την ανάληψη και την άψογη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων, με πολλές ευεργετικές συνέπειες στο σύνολο της κοινωνίας και της τοπικής μας οικονομίας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη ατόμων στον Βόλο για διακίνηση ναρκωτικών #διακίνησηναρκωτικών - https://t.co/EBJ5H3V1AE -

  • Εμβολιασμός: Ανοίγει απόψε η πλατφόρμα για την 3η δόση στους 3 μήνες #εμβολιασμόςCovid - https://t.co/NPSQgZQWDC -

  • #φωτιά σε βανάκι στους Αγ. Θεοδώρους Αλμυρού #φωτιά - https://t.co/amsEm2bbVU -

"Αλιεύοντας" την είδηση