Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το Π.Θ. και άλλα έξι ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα 1.000 καλύτερα του κόσμου
Το Π.Θ. και άλλα έξι ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα 1.000 καλύτερα του κόσμου

Το Π.Θ. και άλλα έξι ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα 1.000 καλύτερα του κόσμου

Το και άλλα έξι ελληνικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα  βρίσκονται μεταξύ των 1000 καλύτερων του κόσμου, σύμφωνα με την Παγκόσμια Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση των Πανεπιστημίων (Academic Ranking of World Universites – ARWU) του ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού Shanghai Ranking Consultancy.

Κορυφαίο ελληνικό πανεπιστήμιο αναδεικνύεται για άλλη μια χρονιά το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ)  (θέσεις 301-400).

Ακολουθεί στις θέσεις 401-500 το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στις θέσεις 501 έως 1000 βρίσκονται πέντε Ελληνικά : το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (θέσεις 601-700), το Πανεπιστήμιο ς  (θέσεις 701-800), το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (θέσεις 801-900) και τα και ς (θέσεις 901-1000).

Μία ακόμα σημαντική διάκριση που προκύπτει από την ανάλυση είναι ότι το ΕΚΠΑ είναι πρώτο μεταξύ των 28 Βαλκανικών Πανεπιστημίων που βρίσκονται στην Κατάταξη της ARWU.

Πρώτο το Χάρβαρντ

Στην κατάταξη του 2019 συμπεριλαμβάνονται πανεπιστήμια από 64 χώρες. Η πρώτη δεκάδα των κορυφαίων πανεπιστημίων είναι ακριβώς ίδια με την περσινή.

Πρώτο βρίσκεται το Χάρβαρντ, για 17η συνεχόμενη χρονιά, και ακολουθεί το Στάνφορντ. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ –το πρώτο μη αμερικανικό, ενώ ακολουθεί το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ).

Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Μπέρκλεϊ της ς και την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν το Πρίνστον, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το Κολούμπια, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της ς και το Πανεπιστήμιο του .

Το πρώτο Ευρωπαϊκό και μη βρετανικό πανεπιστήμιο της πρώτης εικοσάδας είναι το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Ζυρίχης, στη 19η θέση και ακολουθεί το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης στην 26η θέση.

Τα του Τόκιο (25η θέση παγκοσμίως) και του Κιότο (32η θέση), ηγούνται των Πανεπιστημίων της Ασίας. Από την Ωκεανία το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης βρίσκεται στην υψηλότερη θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων ς και Νέας Ζηλανδίας (41η θέση παγκοσμίως). Από την Αφρικανική Ήπειρο την καλύτερη θέση λαμβάνει το Πανεπιστήμιο του Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής (θέση 201-300 παγκοσμίως).

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση