Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το Νοσοκομείο του Βόλου απέκτησε μαγνητικό τομογράφο
Το Νοσοκομείο του Βόλου απέκτησε μαγνητικό τομογράφο

Το Νοσοκομείο του Βόλου απέκτησε μαγνητικό τομογράφο

Εγκινιάστηκε σήμερ ο μαγνητικός τομογράφος του Νοσοκομείου Βόλου, αλλά και το ψηφιακό ακτινολογικό συγκρότημα, κάτι που αποτελούσε χρόνιο πρόβλημα, αφού το νοσηλευτικό ίδρυμα ήταν το μοναδικό στη Θεσσαλία που δε διέθετε μαγνητικό τομογράφο με τους ασθενείς να είναι αναγκασμένοι να προσφεύγουν σε ιδιώτες.

Ο τομογράφος βρίσκεται στο δεύτερο υπόγειο του Νοσοκομείου Βόλου, ενώ το ψηφιακό ακτινολογικό συγκρότημα στον πρώτο όροφο.

Στα σημερινά εγκαίνια παραβρέθηκαν οι υφυπουργοί Οικονομικών και Εσωτερικών, οι βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, , ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Ι. Αποστολάκης,, ο ευεργέτης της πόλης Χαράλαμπος Τσιμάς, και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου.

Η προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου, προϋπολογισμού 900.000 χιλιάδων ευρώ, έγινε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με χρηματοδότηση που αποδόθηκε απευθείας στο «Αχιλλοπούλειο».

Όπως εξήγησε ο διοικητής του νοσοκομείου, Ματθαίος Δραμητινός, ο μαγνητικός τομογράφος είναι τεχνολογίας 2019 και υπάρχουν συμβόλαια συντήρησης για να ανανεώνεται όταν χρειάζεται.

Τον χειρισμό του θα αναλάβει γιατρός ήδη εκπαιδευμένος, ενώ προκηρύσσεται νέα θέση μαζί με 16 καινούργιες που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Οι τεχνολόγοι που θα ασχοληθούν εκπαιδεύονται εδώ και ένα χρόνο στη Λάρισα και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού από την ανάδοχο εταιρεία.

Υπολογίζεται, όπως ανέφερε ο κ. Δραμητινός, ότι όλες οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε περίπου 20 ημέρες και τότε ο τομογράφος θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία.

Από την πλευρά της η υφ Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου είπε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε το 2015 ένα κοινωνικό σε άθλια κατάσταση και προσπαθεί έκτοτε να το στήσει στα πόδια του.

«Σίγουρα το προσωπικό δεν φτάνει για να πούμε ότι έχουμε το Νοσοκομείο που θέλουμε, αλλά η είναι σίγουρα καλύτερη από το προσωπικό που υπήρχε πριν τέσσερα χρόνια», τόνισε.

Η κ. Παπανάτσιου συμπλήρωσε πως στόχος είναι να μετατραπεί το «Αχιλλοπούλειο» σε ένα από τα πιο σημαντικά Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η υφ Εσωτερικών χαρακτήρισε την τελετή εγκαινίων σημαντική και εξαιρετικά συγκινητική στιγμή, τονίζοντας ότι το απόκτημα του μαγνητικού τομογράφου είναι κάτι που το περίμενε η πόλη εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Η υφυπουργός ανέφερε ότι ήδη σχεδιάζεται το Νοσοκομείο της επόμενης 20ετίας και συνεχάρη τη Διοίκηση για το που έχει επιτελέσει από τη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, καθώς και το υπουργείο και την που συνέδραμαν, ώστε σήμερα να εγκαινιάζονται άλλα δύο έργα.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση