Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το νεφρό της στο γιό της πρόσφερε Βολιώτισσα μάνα
Το νεφρό της στο γιό της πρόσφερε Βολιώτισσα μάνα

Το νεφρό της στο γιό της πρόσφερε Βολιώτισσα μάνα

Ζωή στο της πρόσφερε για δεύτερη φορά  μια 60χρονη από τον Βόλο, που  αποφάσισε να δώσει στον νεφροπαθή γιό της το δικό της νεφρό για να τον γλυτώσει από την της αιμοκάθαρσης.

Πρόκειται για τη δεύτερη μεταμόσχευση από ζώντα δότη που πραγματοποιείται το 2019 στη Μαγνησία ενώ ανάλογη περίπτωση μεταμόσχευσης καταγράφηκε την περασμένη άνοιξη, από μητέρα προς

 Η επέμβαση για τη μεταμόσχευση του νεφρού έγινε την Πέμπτη στο οσοκομείο του «Ευαγγελισμού».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου εφροπαθών Βασίλης Γιαννακός είπε: “υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στο νομό όπου αδέρφια υπόκεινται σε με σκοπό να δώσουν το νεφρό τους. Στην είμαστε στις τελευταίες θέσεις για τη . Στη Μαγνησία έγιναν το 2019 τρεις μεταμοσχεύσεις ενώ η μια έγινε από πτωματικό δότη. Στην Ευρώπη είναι πιο ευαισθητοποιημένοι από εμάς», ενώ πρόσθεσε:   «Στον Ευαγγελισμό υπάρχουν 60 περιπτώσεις ανθρώπων που θέλουν να δωρίσουν το νεφρό τους, σε συγγενή τους. Στη Μαγνησία σε λίστα αναμονής βρίσκονται 60-65 άνθρωποι ενώ σε πανελλαδικό επίπεδο ο αριθμός ξεπερνά τους 1.200». 

Ο κ. Γιαννακός τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να «σκύψει» στο θέμα για να ενεργοποιηθεί ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων. «Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί ο . Είναι πολύ ευχάριστο που συγγενείς θέλουν να προσφέρουν σε δικούς τους ανθρώπους ένα μεγάλο δώρο ζωής για να μην ταλαιπωρούνται. Δυστυχώς αν δεν έχεις δικό σου άνθρωπο για το μόσχευμα, περιμένεις στην αναμονή 9 ή 10 χρόνια». 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση