Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα από το Αγαθονήσι για την 25η Μαρτίου
Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα από το Αγαθονήσι για την 25η Μαρτίου

Το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα από το Αγαθονήσι για την 25η Μαρτίου

«Εμείς έχουμε τα χέρια απλωμένα για δι και συνεννόηση, αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό  που ξέρουμε, που γνωρίζει η συλλογική μας συνείδηση από χρόνια για να υπερασπιστούμε το δίκαιο και την κυριαρχία μας» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το Αγαθονήσι, στη του, για την .

«Η Ελλάδα σήμερα χτίζει την εθνική της αυτοπεποίθηση. Όχι με κορώνες και λεονταρισμούς. Όχι νοσταλγώντας το παρελθόν αλλά αδράζοντας το μέλλον. Η πατρίδα μας βγαίνει από μια επώδυνη κρίση που την πλήγωσε, αλλά δεν τη γονάτισε» σημείωσε ο πρωθυπουργός στέλνοντας μήνυμα προς την Τουρκία.

Ο ελληνικός λαός «μέσα από την ενότητα του, τη σκληρή δουλειά και την ομοψυχία, βγήκε πιο δυνατός, πιο ενωμένος, πιο αποφασιστικός για το μέλλον του. Η αυτού του τόπου λοιπόν, δεν είναι γραμμένη σε χρόνο αόριστο. Αλλά συνεχίζει να γράφεται, σε χρόνο ενεστώτα, σήμερα, τώρα, που αφήνουμε πίσω μια σκληρή περίοδο» τόνισε ο  Αλέξης Τσίπρας

«Σε μια μέρα ξεχωριστή, μια μέρα τιμής και περηφάνιας για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα όπου γης, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στο Αγαθονήσι. Μια από τις πολλές ακριτικές γωνιές του τόπου μας, όπου χτυπά η καρδιά του ελληνισμού» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτός ο λαός, διαχρονικά, συνάντησε πολλά εμπόδια στο διάβα της ς. Στη μακρά αυτή διαδρομή, συναντάμε όλα όσα συγκροτούν τη σύγχρονη Ελλάδα Τα μεγάλα επιτεύγματα, η οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική πρόοδος αλλά και οι δυσκολίες, τα βάσανα, οι κακουχίες. Τα κουβαλάμε όλα. Όλα είναι κομμάτι μας. Η ιστορία μας δεν είναι η καταφυγή μας. Δεν επικαλούμαστε το μεγαλείο της, με νοσταλγία. Είναι η δύναμη μας. Είναι ο τρόπος με τον οποίο χτίζει τη συλλογική του αυτοπεποίθηση ένας λαός που σε κάθε δυσκολία βρήκε τον τρόπο να την υπερβεί» ανέφερε.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε νωρίτερα τη δοξολογία στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο, στο Μεγάλο Χωριό και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων στη κεντρική πλατεία ενώ προηγήθηκε επιμνημόσυνος δέηση.

Μετά την κατάθεση στεφάνου ο πρωθυπουργός συνομίλησε για λίγο με μαθητές του δημοτικού και γυμνασίου, οι οποίοι συμμετείχαν στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι

Δύο τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο που μετέφερε τον κ. Τσίπρα στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821. Το περιστατικό αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του προς τους κατοίκους του νησιού.

«Ερχόμενος παρενοχλήθηκα από τουρκικά αεροσκάφη που ανάγκασαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινα σε χαμηλούς ελιγμούς, με σκοπό άραγε τι;», διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας περιγράφοντας το περιστατικό.

Και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι δύναμη ειρήνης και συνεργασίας, αυτό το μήνυμα θέλω να στείλω στους γείτονες, μόνο συνεργασία και συνανάπτυξη και όχι ψευτομαγκιές, με τις οποίες ξοδεύουν τσάμπα βενζίνη και κηροζίνη. Αυτές οι ανόητες ενέργειες δεν έχουν κανένα νόημα. α ξέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα βρεθεί και στο πιο απομονωμένο μέρος ακόμα και κολυμπώντας. Έχουμε χέρια απλωμένα για δι και συνεννόηση αλλά αν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που έκαναν οι πρόγονοί μας»

Στην παρενόχληση του ελικοπτέρου με το οποίο μετέβαινε στο Αγαθονήσι για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου από τουρκικά μαχητικά αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά την του από το ακριτικό νησί.

Η αναχαίτιση
Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, δύο τουρκικά F-4 επιχείρησαν να πλησιάσουν το ελικόπτερο Σικόρσκι που μετέφερε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Αγαθονήσι.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά F-16 που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα δύο F-4 είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν πτήσεως, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω σε ύψος 6.000 ποδιών.

Επιχείρησαν να πλησιάσουν το στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε τον κ. Τσίπρα -και το οποίο πετούσε σε ύψος 2.000 ποδιών- ενώ βρισκόταν ανάμεσα στο Αγαθονήσι και τους Αρκιούς.

Τα τουρκικά αεροσκάφη πλησίασαν σε απόσταση 4 μιλίων από το στρατιωτικό ελικόπτερο το οποίο κατέβηκε χαμηλότερα.

Τα ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Δεν παρενοχλήσαμε το ελικόπτερο που μετέφερε τον Τσίπρα, απαντά η

«Τα τουρκικά μαχητικά δεν ενεπλάκησαν σε κανενός είδους παρενόχληση ελικοπτέρου που μετέφερε τον Ελληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα», αναφέρουν πηγές από τις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας, σύμφωνα με ΜΜΕ της γειτονικής χώρας.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση