Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΚΟΣΜΟΣ / Το Κυπριακό σε νέα φάση έπειτα από την εκλογή Ακιντζί
Το Κυπριακό σε νέα φάση έπειτα από την εκλογή Ακιντζί

Το Κυπριακό σε νέα φάση έπειτα από την εκλογή Ακιντζί

ΑΠΕ-

Σε μια νέα φάση φαίνεται να εισέρχεται το ζήτημα, με την εκλογή χθες του Μουσταφά . Ο νέος ηγέτης των Τουρκοκυπρίων διατηρεί στενές σχέσεις με πολλούς Ελληνοκύπριους πολιτικούς, αλλά και κοινωνικούς παράγοντες και γνωρίζει πολυ καλά πραγματικότητες και ευαισθησίες της ελληνοκυπριακής πλευράς. Με την εκλογή του εκτιμάται ότι θα υπάρξει αναθέρμανση του δικοινοτικού διαλόγου και ότι θα επιδιώξει διαπραγματεύσεις τε--τετ, με τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Κατά πάσα πιθανότητα, η συνάντηση Αναστασιάδη- θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει διερευνητικό χαρακτήρα για τις προθέσεις του κ. και αναμένεται να γίνει μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων. Σε αυτήν δεν θα υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα, αλλά θα γίνει γενικότερη συζήτηση για το πώς θα αρχίσει ο διάλογος και η πρόθεση για μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ενδεχομένως να έχει και σήμερα νέα τηλεφωνική με τον Μουσταφά Ακιντζί για να διευθετήσουν την της συνάντησης.

Η Λευκωσία αποτιμά καταρχάς θετικά την εκλογή Ακιντζί. Ο πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε μέσω του Twitter την ικανοποίησή του για το , αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η επιλογή του Μουσταφά Ακιντζί αποτελεί μια ελπιδοφόρα εξέλιξη για την κοινή μας πατρίδα. Προσβλέπω σε σύντομη συνάντησή μας».

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 55χρονης ασθενούς από την Σκιάθο #διακομιδή - https://t.co/zmPSyj7m3o -

  • Νεκρή θαλάσσια χελώνα στη Νέα Αγχίαλο #θαλάσσιαχελώνα - https://t.co/h0H6A8E8Kd -

  • #τσιμεντόλιθο στο κεφάλι 77χρονης πέταξε 78χρονος #τσιμεντόλιθο - https://t.co/YYwqPuxz6E -

"Αλιεύοντας" την είδηση