Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το καμμένο λάστιχο “έκαψε” 34χρονο που τιμωρήθηκε με 26 μήνες για τα επεισόδια στο Βόλο
Το καμμένο λάστιχο “έκαψε” 34χρονο που τιμωρήθηκε με 26 μήνες για τα επεισόδια στο Βόλο

Το καμμένο λάστιχο “έκαψε” 34χρονο που τιμωρήθηκε με 26 μήνες για τα επεισόδια στο Βόλο

Τα 35 περίπου τρικάκια με μηνύματα του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρέθηκαν πάνω του, αλλά και ένα λάστιχο που έριξε στη , “έκαψαν” έναν 34χρονο που συμμετείχε προχθές στην πορεία για την επέτειο του θανάτου Γρηγορόπουλου, καθώς καταδικάστηκε χθες από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, σε συνολική ποινή 26 μηνών για εμπρησμό από πρόθεση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κίνδυνο για ξένα πράγματα, και για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Ο άνδρας συνελήφθη προχθές το βράδυ στο προαύλιο του Αγίου Νικολάου, όπου βρισκόταν με τη σύντροφο του, από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ, χωρίς να διαθέτει ταυτότητα, ενώ σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν πάνω του 35 τρικάκια με ανακοινώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Ο 34χρονος που στο παρελθόν έχει καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών, στην απολογία στο Δικαστήριο υποστήριξε ότι συμμετείχε στην προχθεσινή πορεία, και όταν ολοκληρώθηκε παρέμεινε στο χώρο μπροστά από το Θόλο του Παπαστράτου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τη συμμετοχή του στα επεισόδια, ισχυρίστηκε πως δεν μπορούσε να τρέξει και πως το μόνο που έκανε ήταν να δει ένα λάστιχο αυτοκινήτου στο οδόστρωμα, το οποίο το πήρε και το έριξε στο σωρό για να καεί μαζί με τα υπόλοιπα.

Στη συνέχεια είπε πως μπήκε μέσα στο Θόλο και έφυγε από την Αργοναυτών, μαζί με τη σύντροφο του κατευθυνόμενοι προς τον Άγιο Νικόλαο.

Απαντώντας σε ερώτηση της έδρας που βρήκε τα συγκεκριμένα έντυπα, ανέφερε πως τα πήρε από το δρόμο και τα έβαλε στη τσέπη του, λέγοντας ότι έκανε “χαζομάρα”.

Πρόσθεσε πως δεν του αρέσουν οι και πως έμεινε περίπου δύο ώρες έξω από το Θόλο και αναγκάστηκε να μπει μέσα για να προφυλαχθεί, εξαιτίας αντικειμένων που πετούσαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Στην κατάθεση του της ομάδας ΔΙΑΣ που συμμετείχε στη σύλληψη του κατηγορούμενου, τόνισε ότι μετά το πέρας της πορείας μια μικρή ομάδα ξεκίνησε τα επεισόδια.

Στη συνέχεια μετά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, ένα κομμάτι των αντιεξουσιαστών αποχώρησε από το Θόλο και πήγε στον Άγιο Νικόλαο για να γλιτώσει την προσαγωγή.

Εκεί βρήκαν τον 34χρονο, ο οποίος δεν κατάφερε να δικαιολογήσει την παρουσία του, ενώ δεν είχε μαζί του και ταυτότητα.

Παράλληλα βρήκαν και τα τρικάκια του πάνω του, που έγραφαν “όμορφη πόλη, όμορφα καίγεται, fuego” ( στα Ισπανικά), με τον άνδρα να παραδέχεται πως συμμετείχε στην πορεία.

Οι αστυ τον προσήγαγαν και σύμφωνα με την κατάθεση του οργάνου, διαπιστώθηκε πως τα ρούχα του μύριζαν εύφλεκτο υλικό, ενώ και ο ίδιος τους ανέφερε το περιστατικό με το λάστιχο που πέταξε στη φωτιά.

Επιπλέον στο Δικαστήριο κατέθεσαν και άλλοι τέσσερις αστυ από διάφορες υπηρεσίες, που περιέγραψαν τα γεγονότα των επεισοδίων, χωρίς όμως να είναι σε θέση να γνωρίζουν, εάν ο κατηγορούμενος είχε άμεση συμμετοχή σε αυτά.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ένοχη του και για τις δύο κατηγορίες που του αποδίδονταν, και έτσι το Δικαστήριο τον καταδίκασε σε συνολική ποινή ς 26 μηνών με τριετή , με τον 34χρονο να ασκεί και να αφήνεται ελεύθερος.

Στο τέλος ο φερόμενος ως δράστης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της έδρας, ισχυρίστηκε ότι το βράδυ που ήταν κρατούμενος στην Αστυνομία, ενώ ζητούσε το χάπι του, που του δίνουν στον ΟΚΑΝΑ για τις κρίσεις επιληψίας που έχει, δεν του το έδωσαν, με αποτέλεσμα όλο το βράδυ να κινδυνεύει να πάθει κρίση.

Σημειώνεται πως εκτός του 34χρονου, συνελήφθη και ένας στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μια κουκούλα full face, αλλά επειδή είναι ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εισαγγελική εντολή.

Έτσι ορίστηκε ρητή δικάσιμος και θα οδηγεί ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων, κατηγορούμενος για διατάραξη κοινής ειρήνης.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση