Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το Γουίμπλεντον ανοίγει τις πύλες του στα αστέρια του τένις
Το Γουίμπλεντον ανοίγει τις πύλες του στα αστέρια του τένις

Το Γουίμπλεντον ανοίγει τις πύλες του στα αστέρια του τένις

Το All Εngland ανοίγει και πάλι τις πύλες του για να υποδεχθεί την ελίτ του παγκόσμιου , καθώς έφθασε η ώρα για το πρώτο σερβίς στο κορυφαίο τουρνουά στον κόσμο.

Το ουίμπλεντον αρχίζει τη Δευτέρα και έως τις 15 Ιουλίου στα κορτ με γρασίδι του λονδρέζικου γκραν σλαμ οι κορυφαίοι τενίστες θα επιδιώξουν να γράψουν Ιστορία. Αν και το σημαντικότερο κεφάλαιο στην του σπουδαίου τουρνουά του Λονδίνου που διεξάγεται για 132η φορά, το έχει γράψει ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ο περυσινός νικητής έχει στην τροπαιοθήκη του οκτώ τίτλους από το απλό στο ουίμπλεντον, τους περισσότερους από οποιονδήποτε άλλον τενίστα. Από το 2003 έως το 2007 το κατακτούσε συνεχώς. Το σερί του διέκοψε ο Ναδάλ το 2008, για να επιστρέψει ο Ελβετός στην κορυφή το 2009. Οι δύο τελευταίοι τίτλοι του ήρθαν το 2012 και πέρυσι, έχοντας πλέον συνολικά 20 γκραν σλαμ. Μπορεί να φθάσει τους 21;


Ο Ναδάλ επιζητεί να σπάσει την κυριαρχία του Φέντερερ και να κατακτήσει το τρόπαιο, 22 μέρες μετά τη στέψη του στη Γαλλία.

Πολλοί θα επιδιώξουν να βάλουν στον δρόμο του υψηλά εμπόδια. Στη θεωρία, ο είναι ικανός να τοποθετήσει ακόμα και ανυπέρβλητο εμπόδιο στον Φέντερερ. Οι δύο μεγάλοι μονομάχοι του παγκόσμιου τένις μπορούν να διασταυρωθούν μονάχα στον τελικό. Αναμφίβολα, λόγο στην υπόθεση «τίτλος» θα έχουν ο Μάριν Τσίλιτς, ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ. Για τον Νόβακ Τζόκοβιτς δεν έχουμε να πούμε πολλά, αφού ψάχνει να βρει και πάλι τον τρόπο για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα κορυφαία τουρνουά. Είναι νούμερο 12 του ταμπλό και αν καταφέρει και προχωρήσει, τότε στον προημιτελικό γύρο ενδέχεται να προκύψει ένας πολύ μεγάλος αγώνας.

Το ταμπλό των ανδρών έχει και ενδιαφέρον με τη συμμετοχή του Στέφανου Τσιτσιπά. Ο Ελληνας τενίστας θεωρείται ένας από τους καλύτερους ανερχόμενους τενίστες στον κόσμο. Υπενθυμίζουμε πως ως έφηβος είχε κατακτήσει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των τζούνιορ. Επίσης, πριν από δύο χρόνια πήρε τον τίτλο στο διπλό του Γουίμπλεντον στα τζούνιορ.


Τσιτσιπάς και Σάκκαρη θελουν να προσθέσουν ακόμη μία διάκριση στο παλμαρέ τους.

Στο ταμπλό των γυναικών, η Χάλεπ έχει ξορκίσει πια το κακό με την κατάκτηση του πρώτου της γκραν σλαμ –του Ρολάν Γκαρός– στην 4η παρουσία της σε τελικό και ελπίζει να φθάσει μακριά. Ωστόσο, η του Γουίμπλεντον μας έχει διδάξει πως θα πρέπει να βάζουμε στην εξίσωση την πιθανότητα μιας έκπληξης, αναλύοντας τα δεδομένα του τουρνουά. Παρούσα θα είναι και η Μαρία Σάκκαρη, η οποία στο πλαίσιο της προετοιμασίας της νίκησε μία από τις καλύτερες τενίστριες της τελευταίας δεκαετίας, τη Μαρία Σαράποβα με 2-0 σετ σε αγώνα επίδειξης στο Λονδίνο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση