Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου
Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία  Ρήγα Φεραίου

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Το Φεστιβάλ της ΚΕ πραγματοποιείται  στην πλατεία  Ρήγα Φεραίου στο Βόλο το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου με σύνθημα «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ. Δύσκολος δρόμος!…Σίγουρος δρόμος…Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΕ…Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος».

Στο χώρο του Φεστιβάλ θα λειτουργήσει παιδότοπος, ταβέρνα, βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής, μαθητικό στέκι  και στέκι για και εργαζόμενους όπως και μία έκθεση για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ.

Ομιλητής της κεντρικής εκδήλωσης του Σαββάτου θα είναι ο Κώστας Αβραμόπουλος, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και της Ε.Π. Θεσσαλίας ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το Μίλτο Πασχαλίδη.

Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι Απ. Ριζόπουλος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Απόστολος Στεργιόπουλος, Τ.Σ. της ΚΝΕ και μέλος της Τ.Ε. Θεσσαλίας της ΚΝΕ και η Αθηνά Μπατζογιάννη, μέλος της ΚΝΕ, τονίστηκε ότι το φετινό φεστιβάλ είναι ξεχωριστό καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια του Κόμματος και τα 50 χρόνια  της ΚΝΕ.

Ο Απ. Ριζόπουλος απηύθυνε κάλεσμα διεκδίκησης και αγώνα για τους νέους και τις νέες και τους διαβεβαβίωσε ότι η βαρβαρότητα που βιώνουν μπορεί να σταματήσει κόντρα σε όλους που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας και δη των νέων. «Η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – διαγκωνίζεται με τη ΝΔ για το ποιος καλύτερα μπορεί να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων, ώστε να αποκτούν όλο και περισσότερα πλούτη από την εκμετάλλευση των πολλών. Το αφήγημα της κυβέρνησης ότι δήθεν τελείωσαν τα μνημόνια και ότι τώρα μπαίνουμε στην «κανονικότητα» είναι κοροϊδία και .

Επτακόσιοι μνημονιακοί νόμοι, εκτός από τις περικοπές και τις φορολογικά χαράτσια που έχουν τσακίσει το λαϊκό εισόδημα και έχουν οδηγήσει στην ανέχεια τις λαϊκές οικογένειες, έχουν θεσπίσει ένα εκμεταλλευτικό καθεστώς, που δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να αξιοποιούν τις εργασιακές σχέσεις δουλείας, να καταπατούν δικαιώματα, να τρομοκρατούν και να εκβιάζουν. Οι ιαχές της κυβέρνησης για επέκταση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και τις δήθεν υποτυπώδεις αυξήσεις στον κατώτερο μισθό είναι προπαγανδιστικές αθλιότητες, για να συγκαλύψουν την εργασιακή ζούγκλα της εκμετάλλευσης, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τις ατομικές συμβάσεις, που με σχετικές διατάξεις έχουν δωρίσει στα μονοπώλια για να κερδίζουν από τον ιδρώτα και τον μόχθο της εργατικής τάξης.

Ιδιαίτερα οι και οι νέες βιώνουν άμεσα  τον «μεσαίωνα», τις ληστρικές καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής που κλέβουν τον πλούτο που οι ίδιοι παράγουν. Γνωρίζουν επίσης ότι η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα υπηρετώντας τα συμφέροντα και τα κέρδη της ελληνικής αστικής τάξης, συμμετέχουν στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα, δίνουν γη και ύδωρ στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε., χτίζουν νέα βάσεις του θανάτου, παραχωρούν χερσαίες και λιμενικές εγκαταστάσεις, απεμπολούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, συμπράττουν στην αλλαγή συνόρων. Μετατρέπουν τη χώρα σε ορμητήριο για τους πολέμους των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – Ε.Ε., βάζοντας σε επικίνδυνες περιπέτειες το λαό μας».

Ο Απ. Στεργιόπουλος και η Αθηνά Μπατζογιάννη, αναφέρθηκαν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ που περιλαμβάνει:

Την Παρασκευή 7 Σεπτέμβρη θεατρική παράσταση της Σοφίας Αδαμίδου σε σκηνοθεσία Β. Μπισμπίκη με θέμα «Άρης», μία παράσταση αφιερωμένη στον Άρη Βελουχιώτη που υπηρέτησε τα ιδανικά της ς και της ελευθερίας και ο οποίος αποκαταστάθηκε επίσημα από τι κόμμα πολιτικά μόλις το 2011 και κομματικά το , καθώς είχε χαρακτηρίσει λαθεμένη τη Συμφωνία της Βάρκιζας.

Επίσης θα υπάρξει συζήτηση για τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και τις θέσεις του ΚΚΕ με βασική εισηγήτρια τη Κ. Παπαϊωάννου, μέλος του Τμήματος Παιδείας της Κ.Ε. του ΚΚΕ ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με μαθητικά-νεανικά συγκροτήματα της πόλης και λαϊκό παραδοσιακό γλέντι.

Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Κώστας Αβραμόπουλος και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Μίλτο Πασχαλίδη, ενώ θα υπάρξει και ένα μουσικοθεατρικό αφιέρωμα στον Κώστα Βάρναλη.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση