Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το ΕΒΟΛ επισκέφθηκε η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή
Το ΕΒΟΛ επισκέφθηκε η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή

Το ΕΒΟΛ επισκέφθηκε η τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή

 

 Προτεριότητ της ΝΔ  είναι η ανάταση του αγροκτηνοτροφικού τομέα τόνισε η  τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, βουλευτής Σερρών Φωτεινή Αραμπατζή, η οποία επισκέφθηκε τη γαλακτοβιομηχανία ΕΒΟΛ , ενώ χαρακτήρισε τη – ΑΝΕΛ  ανίκανη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας.

Η τομεάρχης της ΝΔ εκτίμησε ότι μοναδική λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες, ώστε με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας να δοθούν λύσεις στα διογκούμενα προβλήματα της υπαίθρου, ενώ ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τη σημερινή πολιτική του αρμόδιου υπουργείου, καθιστώντας το υπεύθυνο για τη διόγκωση των προβλημάτων στον αγροτικό τομέα, όσο δεν δίνονται λύσεις.

Ο πρόεδρος της ΕΒΟΛ Νικήτας Πρίντζος δεν έκρυψε την έντονη αγωνία του για το μέλλον των αγροτών και των κτηνοτρόφων, λέγοντας:  «Η χώρα πρέπει να βγει στο ξέφωτο. Η μόνη μας ελπίδα πλέον να υπάρξουν εκλογές στον τόπο. Υπάρχουν τεράστια προβλήματα τα οποία δυστυχώς εδώ και χρόνια τα έχουμε επισημάνει, όμως κανένας δεν μας ακούει. Δεν μας ακούει κανείς. Μας λένε μόνο ψέματα. Όμως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Κάτι πρέπει να γίνει».

Όπως εξήγησε το αγροτικό εισόδημα  έχει μειωθεί απελπιστικά και  οι γεωργοί και , πλέον δεν μπορούν να ζήσουν, ζουν με ανασφάλεια δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, δεν ξέρουν τι να καλλιεργήσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν, διότι δεν έχουν ρευστότητα, δεν μπορούν να παράγουν, δεν μπορούν να ζήσουν τις οικογένειές τους, να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και κατά συνέπεια να παραμείνουν στο χωριό τους.

“‘Ολοι συμφωνούν ότι η ανάπτυξη στην πατρίδα μας, στηρίζεται στον πρωτογενή παραγωγή, εάν αυτοί πάσχουν (γεωργοί -), εάν αυτοί δεν μπορούν να παράγουν, τότε καταστρέφεται ο παραγωγικός ιστός της χώρας” επισήμανε ο κ. Πρίντζος  και ζήτησε παρέμβαση της ΝΔ «για να ακουστεί η κραυγή αγωνίας των ανθρώπων του πρωτογενή τομέα που αφανίζεται».

Η βουλευτής Σερρών και τομεάρχης  αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή επισήμανε ότι χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι κινδυνεύουν όπως είπε να μείνουν εκτός εξισωτικών αποζημιώσεων από 01/01/2019 σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργικής απόφασης για τη νέα οριοθέτηση περιοχών με φυσικούς περιορισμούς.

Η ίδια ζήτησε την άμεση επανεξέταση των κριτηρίων για την οριοθέτηση των περιοχών με ειδικά μειονετα όπως και τη συζήτηση του σχεδίου στη Βουλή καθώς αποτελεί στρατηγικής σημασίας απόφαση, που υπερβαίνει την απερχόμενη Κυβέρνηση – ΑΝΕΛ.

Αναφερόμενη στο σχέδιο της ΝΔ για την Ελληνική αιγοπροβατοτροφία, ενός κλάδου, που είπε ότι βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης, παρέπεμψε στη δέσμευση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη για ενεργοποίηση των ελέγχων, αυστηροποίηση κυρώσεων και εκτέλεση ποινών για την πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων, κ.ά.

Όπως είπε, για τη ΝΔ είναι σε πρώτη προτεραιότητα η ανάταση του αγροκτηνοτροφικού τομέα και στο σχέδιο σωτηρίας που ανακοίνωσε ο Κ. , αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τις υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις- όπως η ΕΒΟΛ- στις οποίες θα δοθούν γενναία κίνητρα ώστε να μπορούν να καταστούν ανταγωνιστικές με τα προϊόντα τους στις διεθνείς αγορές.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση