Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το «έγγραφο συναίνεσης» έφερε καρατόμηση του διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας
Το «έγγραφο συναίνεσης» έφερε καρατόμηση του διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας

Το «έγγραφο συναίνεσης» έφερε καρατόμηση του διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας

Την παραίτηση του διοικητή του ενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης ύστερα από το περίεργο έντυπο που φέρεται να διακινήθηκε εντός του νοσοκομείου ζητώντας τη «συναίνεση» ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ενόψει του εμβολιασμού.

Όπως τονίζεται σε σχετική του υπουργείου, ο κ. έδωσε εντολή στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του νοσοκομείου, κατά των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.

«Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα», καταλήγει το υπουργείο Υγείας.

Το -προχειρογραμμένο- έντυπο, από το οποίο απουσιάζει οποιαδήποτε σφραγίδα ή υπογραφή, από την οποία να προκύπτει ποιος ζητεί τη συναίνεση εμφανίζει δύο επιλογές.

Στην πρώτη, ιατροί και καλούνται να δηλώσουν ότι συναινούν να εμβολιαστούν, παρότι «δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το ».

«Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό, παρ' όλο που τ δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το ακόμα και οι θανατηφόρες», αναφέρει επί λέξει το έντυπο, το οποίο μάλιστα δεν ζητά μόνο την υπογραφή του ενδιαφερόμενου, αλλά και δεύτερη υπογραφή «μάρτυρα».

Στην δεύτερη επιλογή ο γιατρός ή ο νοσηλευτής καλείται να δηλώσει ότι δεν συναινεί με την εξής διατύπωση:

«Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου». Και σε αυτή την περίπτωση ζητείται υπογραφή από μάρτυρα.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση