Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το «έγγραφο συναίνεσης» έφερε καρατόμηση του διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας
Το «έγγραφο συναίνεσης» έφερε καρατόμηση του διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας

Το «έγγραφο συναίνεσης» έφερε καρατόμηση του διοικητή του Γ.Ν. Καρδίτσας

Την παραίτηση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας ζήτησε ο Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ύστερα από το περίεργο έντυπο που φέρεται να διακινήθηκε εντός του νοσοκομείου ζητώντας τη «συναίνεση» ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ενόψει του εμβολιασμού.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Κικίλιας έδωσε εντολή στον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας να διατάξει ένορκη διοικητική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί η διακίνηση εγγράφου συναίνεσης για τον εμβολιασμό από την Επιστημονική Επιτροπή του νοσοκομείου, κατά παράβαση των οδηγιών της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, και να αποδοθούν ευθύνες.

«Είναι αυτονόητο πως το εν λόγω απαράδεκτο έγγραφο ανακλήθηκε άμεσα», καταλήγει το υπουργείο Υγείας.

Το -προχειρογραμμένο- έντυπο, από το οποίο απουσιάζει οποιαδήποτε ή υπογραφή, από την οποία να προκύπτει ποιος ζητεί τη συναίνεση εμφανίζει δύο επιλογές.

Στην πρώτη, ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό καλούνται να δηλώσουν ότι συναινούν να εμβολιαστούν, παρότι «δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο».

«Συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό, παρ’ όλο που τώρα δεν είναι πλήρως γνωστές όλες οι ανεπιθύμητες ενέργειες από το εμβόλιο ακόμα και οι θανατηφόρες», αναφέρει επί λέξει το έντυπο, το οποίο μάλιστα δεν ζητά μόνο την υπογραφή του ενδιαφερόμενου, αλλά και δεύτερη υπογραφή «μάρτυρα».

Στην δεύτερη επιλογή ο γιατρός ή ο νοσηλευτής καλείται να δηλώσει ότι δεν συναινεί με την εξής διατύπωση:

«Δεν συναινώ να εμβολιαστώ για τον κορονοϊό για προσωπικούς λόγους και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη ακόμη κι αν γνωρίζω τους κινδύνους της νόσου». Και σε αυτή την περίπτωση ζητείται υπογραφή από μάρτυρα.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένια μετάλλια από Ντούσκο και Αναστασιάδου #κωπηλασία - https://t.co/8Ttc1EJXEy -

  • Τσιτσιπάς: Στον επόμενο γύρο του Roland Garros #ΣτέφανοςΤσιτσιπάς - https://t.co/1bVwW98YiE -

  • Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να αρχίσουν τα παιδιά να χρησιμοποιούν τα social media; - https://t.co/lGAOup87kt -

"Αλιεύοντας" την είδηση