Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΒΟΛΟΣ / Το Χρυσό Κλειδί του Βόλου στον ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά
Το Χρυσό Κλειδί του Βόλου  στον ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά

Το Χρυσό Κλειδί του Βόλου στον ευεργέτη Χαράλαμπο Τσιμά

Θα χρηματοδοτήσει την ολοκλήρωση του Εκθεσιακού Κέντρου

Το χρυσό κλειδί της πόλης απένειμε στον Χαρ. Τσιμά, ο Δήμος Βόλος, σε τιμητική εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα στο δημαρχείο της πόλης.

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε υλικό από την και το έργο του κ. Τσιμά στην Αιθιοπία, την οικογένειά του, αλλά και την προσφορά του τόσο στην Αιθιοπία που έχει φτιάξει ορφανοτροφείο για 50 παιδιά τα οποία συντηρεί και μαθαίνουν τέχνη μέχρι να ενηλικιωθούν, τριώροφο οικοτροφείο για 120 τυφλά παιδιά κ.α. όσο και στον Βόλο.

Σε του ο κ. Τσιμάς, ανέφερε ότι έχει να προσφέρει πολλά στην βολιώτικη κοινωνία, προσθέτοντας ότι, επόμενος στόχος του είναι να βοηθήσει 50 ηλικιωμένους, ενώ εξέφρασε την επιθυμία όταν φύγει από τη να δοθεί το όνομά του σε δρόμο της πόλης.
Επίσης στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε ότι η παρουσία του κόσμου στην σημερινή εκδήλωση τον τιμά ιδιαίτερα . “Το βαθύτερο νόημα βρίσκεται σε άλλες έννοιες. Έχω βιώσει νίκες και ήττες. Χαρές και λύπες. Έχω την ευλογία να έχω μια υπέροχη . Αγαπώ τον Βόλο και τιμώ τους συμπολίτες μου. Η σημερινή εκδήλωση, περικλείει ένα ιδιαίτερο συμβολισμό. Το κλειδί της πόλης ισοδυναμεί για μένα με το κλειδί της καρδιάς των συμπολιτών μου”.

Ο δήμαρχος Βόλου Αχ. Μπέος είπε ότι “εύχομαι κι ελπίζω ο Χαρ. Τσιμάς να μείνει για πολλά χρόνια στη ζωή. Είναι υποχρέωση όχι μόνο του Δήμου Βόλου αλλά κι άλλων τοπικών φορέων να αναγνωρίζει και να τιμά τους ανθρώπους που έχουν προσφέρει κι ο κ. Τσιμάς έχει προσφέρει πολλά στην πόλη και συνεχίζει να προσφέρει”.

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Τσιμάς θα χρηματοδοτήσει την απόκτηση πέντε νέων κρεβατιών για τις ανάγκες των νεφροπαθών στο .

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου . Μουλάς προχώρησε στην ανάγνωση της απόφασης του Δ.Σ., η οποία ελήφθη ομόφωνα από το σώμα, λέγοντας ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι από τις ελάχιστες που πέρασαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο Αχ. Μπέος είπε: “Τον κ. Τσιμά δεν τον ήξερα. Ήρθε και με επισκέφτηκε μια μέρα στο γραφείο μου. Συγκινήθηκα. Είναι δύσκολο στις μέρες μας να βρεις τέτοιους χαρακτήρες – πατριώτης. Στην πόλη που ζούμε είναι δύσκολο να αναγνωρίσεις την προσφορά ενός ανθρώπου,τιμώντας τον. Φταίει το , ο αέρας; Εγώ το θεωρώ μεγαλοψυχία να αναγνωρίσει κανείς ότι ο κ. Τσιμάς είναι πατριώτης κι έχει συνεισφέρει στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Αισθάνομαι την ανάγκη να αναγνωρίσω το έργο αυτού του ανθρώπου χωρίς πολιτικές σκοπιμότητεςς. Το κόμμα μου είναι ο Θεός”.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο κ. Τσιμάς, θα συνεισφέρει οικονομικά για την ολοκλήρωση του Εκθεσιακού Κέντρου με το ποσό που απομένει. “Το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 90% κι ο προϋπολογισμός βγήκε. Ωστόσο θα είναι έτοιμο ενόψει Χριστουγέννων. Συμφωνήσαμε με τον κ. Τσιμά να χρηματοδοτήσει το υπόλοιπο ποσό που απομένει περί στις 150.000 . Μάλιστα, σύντομα, θα παρουσιαστεί και η μελέτη για το Μουσείο της Αργούς, το οποίο θα είναι κι αυτό έτοιμο σύντομα”.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αλ. Τσίπρας στη ΔΕΘ: Νέα αρχή στην διακυβέρνηση της χώρας #ΑλΤσίπρας - https://t.co/kht46p6yBF -

  • Μνήμη Αγίων Μικρασίας #ΑγίουΧρυσοστόμουΣμύρνης - https://t.co/pwyAXlZs1Y -

  • Πτώση αλλοδαπής στη Σκόπελο και διακομιδή στο Νοσοκομείο Βόλου #ΑχιλλοπούλειοΝοσοκομείοΒόλου - https://t.co/C5FESbAEg3 -

"Αλιεύοντας" την είδηση