Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Το απόγευμα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Το απόγευμα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Το απόγευμα η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Συνεχείς συσκέψεις με τους στενούς συνεργάτες του και το κομματικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ο κ. , με βασικό αντικείμενο την οριστικοποίηση του κυβερνητικού σχήματος. Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με τον κ. Πάνο Καμμενο στις 15:00, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, με τον οποίο συζήτησε το κυβερνητικό σχήμα και τη συμμετοχή στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των ΑΕΛ δήλωσε πως «ξεκινούν οι διαδικασίες πλέον σχηματισμού κυβέρνησης» και ότι «εντός της ημέρας απ' ό,τι φαίνεται θα ορκιστεί ο πρωθυπουργός ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αύριο ή την Τετάρτη το πρώι θα ανακοινωθεί και η κυβέρνηση».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι «θα είναι μια κυβέρνηση προοδευτική, που θα συνεχίσει το που ξεκινήσαμε αυτούς τους έξι μήνες». Είπε πως ελπίζει «οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του ελληνική λαού για εθνική ομοψυχία -εμείς κόμματα από διαφορετικούς χώρους, στην προοδευτική βέβαια κατεύθυνση, το αποδείξαμε- και ελπίζω να στηρίξουν την κυβέρνηση αυτή, που είναι κυβέρνηση που επέλεξε ο ς λαός».

Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο στις 18:00 για να λάβει από τον κ. Παυλόπουλο την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Εφόσον έχουν συμφωνήσει με τον κ. Καμμένο, κάτι που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, καθώς προαναγγελθηκε ήδη από χθες, θα ενημερώσει τον κ. Παυλόπουλο ότι έχει την υποστήριξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, ότι μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση και θα του ζητήσει να τον ορκίσει άμεσα πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας θα ορκιστεί πρωθυπουργός μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το βράδυ της Δευτέρας.

ωρίτερα, η Πρόεδρος της Βουλής, κα ανακοίνωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο την των κομμάτων στην Βουλή, που πρόεκυψε από τις χθεσινές εκλογές.

δέχθηκε την κα Κωνσταντοπούλου στις 15:10 το μεσημέρι, για να του ανακοινώσει επισήμως την των κόμματων στην νέα Βουλή, όπως προβλέπεται στην παράγραφο 4 του άρθρου 37 του Συντάγματος.

Την Τρίτη αναμένεται να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, στην οποία ο βασικός κορμός αναμένεται να παραμείνει εκείνος της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ~ΑΝ.ΕΛ.. Την Τετάρτη ο κ.Τσίπρας πρόκειται να μεταβεί στις Βρυξέλλες για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το και την επόμενη εβδομάδα θα συζητηθούν στην Βουλή οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση