Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Το 50% των Μαγνησιωτών δήλωσε τα ακίνητά του στο Κτηματολόγιο
Το 50% των Μαγνησιωτών δήλωσε τα ακίνητά του στο Κτηματολόγιο

Το 50% των Μαγνησιωτών δήλωσε τα ακίνητά του στο Κτηματολόγιο

Οι μισοί Μαγ  έχουν δηλώσει την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο ενώ τον Απρίλιο του 2020 θα τεθεί προς ψήφιση το σχετικό που θα περιλαμβάνει και τα για τους “αδιάφορους”.

Μέχρι τότε υπάρχει περιθώριο να δηλώσει κάποιος την περιουσία του χωρίς πρόστιμο,  ενώ υπενθυμίζεται ότι δεν μπορεί να κάνει καμία πράξη μεταβίβασης ή πώλησης , αν αυτό δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο.

Εν τω μεταξύ, χθες έληξε η για να γίνουν αλλαγές στα ακίνητα της Δημοτικής Ενότητας στο πλαίσιο της προανάρτησης, όμως υπάρχει ακόμη το περιθώριο για αλλαγές μέχρι την τελική ανάρτηση  στα κατά τόπους κτηματολογικά γραφεία και όχι ηλεκτρονικά,  που θα γίνει τους επόμενους μήνες.

Η  τοπογράφος-μηχανικός Γραμματή Μπακλατσή, μιλώντας στην , είπε ότι οι πολίτες μέχρι την τελική εγγραφή θα πρέπει να παρακολουθούν την ιδιοκτησία τους. “Για παράδειγμα στη Σκιάθο και στην Αγχίαλο το Κτηματολόγο έγινε το 1997.

Στην όμως έγιναν οι δασικοί χάρτες και άλλαξαν τα στοιχεία πολλών ιδιοκτησιών. Αυτά πρέπει να διορθωθούν όπως επίσης άλλα στοιχεία της ιδιοκτησίας.

Η προανάρτηση θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έγινε το Κτηματολόγιο και θα πρέπει να επικαιροποιηθούν π.χ. δικαιώματα επί της ιδιοκτησίας, καθώς κάποιος που είχε την ψιλή κυριότητα να απεβίωσε και πλέον να υπάρχει άλλος ιδιοκτήτης, ή να άλλαξε ο αριθμός ταυτότητας και πολλές άλλες περιπτώσεις”, εξήγησε.

Επιπλέον ανέφερε ότι στις του 2020 αναμένεται να γίνει η ανάρτηση για το Ανατολικό και το Νότιο , εκεί που το Κτηματολόγιο ολοκληρώθηκε πριν ένα χρόνο. “Είναι βασικό μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να σπεύσουν όλοι να δηλώσουν τα ακίνητά τους γιατί μετά θα μπορούν βέβαια να το κάνουν, αλλά θα πληρώσουν πρόστιμο”, εξήγησε.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση