Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΜΑΓΝΗΣΙΑ / Το 50% των Μαγνησιωτών δήλωσε τα ακίνητά του στο Κτηματολόγιο
Το 50% των Μαγνησιωτών δήλωσε τα ακίνητά του στο Κτηματολόγιο

Το 50% των Μαγνησιωτών δήλωσε τα ακίνητά του στο Κτηματολόγιο

Οι μισοί Μαγνησιώτες  έχουν δηλώσει την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο ενώ τον Απρίλιο του 2020 θα τεθεί προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει και τα για τους “αδιάφορους”.

Μέχρι τότε υπάρχει περιθώριο να δηλώσει κάποιος την περιουσία του χωρίς ,  ενώ υπενθυμίζεται ότι δεν μπορεί να κάνει καμία πράξη μεταβίβασης ή πώλησης , αν αυτό δεν έχει δηλωθεί στο Κτηματολόγιο.

Εν τω μεταξύ, χθες έληξε η για να γίνουν αλλαγές στα ακίνητα της Δημοτικής Ενότητας Βόλου στο πλαίσιο της προανάρτησης, όμως υπάρχει ακόμη το περιθώριο για αλλαγές μέχρι την τελική ανάρτηση  στα κατά τόπους κτηματολογικά γραφεία και όχι ηλεκτρονικά,  που θα γίνει τους επόμενους μήνες.

Η  τοπογράφος-μηχανικός Γραμματή Μπακλατσή, μιλώντας στην Βόλου, είπε ότι οι μέχρι την τελική εγγραφή θα πρέπει να παρακολουθούν την ιδιοκτησία τους. “Για παράδειγμα στη Σκιάθο και στην Αγχίαλο το Κτηματολόγο έγινε το 1997.

Στην όμως έγιναν οι και άλλαξαν τα στοιχεία πολλών ιδιοκτησιών. Αυτά πρέπει να διορθωθούν όπως επίσης άλλα στοιχεία της ιδιοκτησίας.

Η προανάρτηση θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έγινε το Κτηματολόγιο και θα πρέπει να επικαιροποιηθούν π.χ. δικαιώματα επί της ιδιοκτησίας, καθώς κάποιος που είχε την ψιλή κυριότητα να απεβίωσε και πλέον να υπάρχει άλλος ιδιοκτήτης, ή να άλλαξε ο αριθμός ταυτότητας και πολλές άλλες περιπτώσεις”, εξήγησε.

Επιπλέον ανέφερε ότι στις 2 Μαΐου του 2020 αναμένεται να γίνει η ανάρτηση για το Ανατολικό Πήλιο και το Νότιο Πήλιο, εκεί που το Κτηματολόγιο ολοκληρώθηκε πριν ένα χρόνο. “Είναι βασικό μέχρι τον Απρίλιο του 2020 να σπεύσουν όλοι να δηλώσουν τα ακίνητά τους γιατί μετά θα μπορούν βέβαια να το κάνουν, αλλά θα πληρώσουν ”, εξήγησε.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος #ΑγίουΠνεύματος - https://t.co/9DfeFqYf7n -

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

"Αλιεύοντας" την είδηση