Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τον Μάιο το 2ο Φεστιβάλ «Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία» στον Βόλο
Τον Μάιο το 2ο Φεστιβάλ «Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία» στον Βόλο

Τον Μάιο το 2ο Φεστιβάλ «Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία» στον Βόλο

Συνέντευξη τύπου για την διοργάνωση του 2ου Φεστιβάλ Yachting στον Βόλο, έδωσαν την Τρίτη 1-3- η αντιπεριφερειάρχης και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού-Τοκαλή, ο γ. δ/ντής της Mact Media Group Γεώργιος Καραχρήστος, ενώ τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας κ. Πτωχόπουλος, παρουσία του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Ι. Τέα, του περιφερειακού και εντεταλμένου συμβούλου Γ. Ιγγλέση και της αναπληρώτριας γ.γ. της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Αγριγιάννη.

Το 2ο Φεστιβάλ με τίτλο «Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία» θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Μαΐου στο λιμάνι του Βόλου από την εταιρία Mact Media Group,  σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου και το Επιμελητήριο, με την υποστήριξη της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας.

Στο φεστιβάλ θα λάβουν μέρος συμμετέχοντες που ασχολούνται με το Yachting, το θαλάσσιο τουρισμό και τη γαστρονομία.

Στο Φεστιβάλ θα πάρουν μέρος εκθέτες που ασχολούνται με το Yachting, τον Θαλάσσιο Τουρισμό και την Γαστρονομία και  σκάφη κυρίως από την περιοχή της Θεσσαλίας αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στόχος είναι η ανάδειξη του Yachting , των επαγγελματιών και τον ιδιαίτερο τρόπο τουρισμού που μπορεί κάποιος να πραγματοποιήσει με το Yachting σε όλη τη πανέμορφη Ελλάδα.

Τις ημέρες του φεστιβάλ θα παρουσιαστούν Εταιρίες Θαλάσσιου Τουρισμού και Yachting , εταιρίες με προϊόντα που συνεργάζονται με το Yachting , εταιρίες με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.

Οι επισκέπτες του Yachting Volos: Θαλάσσιος Τουρισμός και Γαστρονομία θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν σε σκάφη, κάθε λογής, να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες είτε απόκτησης ιδιόκτητου σκάφους, είτε ναύλωσης επαγγελματικού σκάφους, με ή χωρίς πλήρωμα, να γνωρίσουν νέα προϊόντα, να γευθούν τοπικές λιχουδιές και ηδύποτα, αλλά και να συμμετέχουν στις εκ που διοργανώνονται στα πλαίσια της έκθεσης με κεντρικό σκοπό την τουριστική ανάδειξη της περιοχής.

Θα παρουσιαστούν εταιρείες Θαλάσσιου Τουρισμού και Yachting, εταιρείες με προϊόντα που συνεργάζονται με το Yachting, εταιρείες με παραδοσιακά τοπικά προϊόντα. Θα πραγματοποιηθούν Β2Β συναντήσεις με επιχειρηματίες και bloggers, οι οποίοι θα συναντηθούν με τους επαγγελματίες του Yachting. Στην διάρκεια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν Συνεδριακές Εκδηλώσεις, για τους επαγγελματίες και το κοινό.

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων  Δωροθέα Κολυνδρίνη τόνισε ότι η διοργάνωση του Φεστιβάλ είναι το αποκύημα μιας συνεργασίας, της Περιφέρειας, του Δήμου Βόλου και του Επιμελητηρίου και φυσικά των ιδιωτών και όλοι μας συμμετέχουμε και στηρίζουμε αυτή την ιδέα του γ. δ/ντή της Mact Media κ. Καραχρήστου.

«Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαμε αυτή τη διοργάνωση με κύριο σκοπό την προσέλκυση των επισκεπτών από όλη την Ελλάδα, την προώθηση των επαγγελματιών του χώρου, και την παροχή δυνατότητας στους επισκέπτες να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές και τις προκλήσεις που προσφέρει ο θαλάσσιο τουρισμός. Παράλληλα οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γευθούν τοπικά προϊόντα της περιοχής του Πηλίου και της ευρύτερης Μαγνησίας και να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις στα πλαίσια του φεστιβάλ. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας όλα αυτά τα χρόνια έχει εμπράκτως αποδείξει ότι στηρίζει και κυρίως πιστεύει τον θαλάσσιο τουρισμό στην περιοχή μας. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά έχοντας σαν όπλο το σύγχρονο λιμάνι του Βόλου, τον μαγευτικό Παγασητικό και τα παράλια του Πηλίου ενώ σαν κορωνίδα της περιοχής στέκονται οι Βόρειες Σποράδες, τα τρία μας η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόννησος έτοιμα να προσφέρουν φιλοξενία και συγκινήσεις ακόμη και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Είναι βέβαιο ότι ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί ένα βασικό όπλο στη φαρέτρα ανάπτυξης και εξέλιξης της περιοχής μας.

Φυσικά επειδή δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό χωρίς επιτρέψτε μου μια σύντομη αναφορά σε στρατηγικής σημασίας έργα υποδομών που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος της Μαγνησίας και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κατοίκων και επισκεπτών τα οποία έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη όπως:

– Η ανασύσταση της λίμνης Κάρλας, το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο στα Βαλκάνια κόστους 330 εκ. ευρώ, για το οποίο τιμήθηκε η Περιφέρεια Θεσσαλίας με το διακεκριμένο βραβείο Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Συμβουλίου της Ευρώπης, (European Diploma), ως αναγνώριση «της υποδειγματικής διαχείρισης φυσικών περιοχών και τοπίων εξαιρετικής ευρωπαϊκής σημασίας για τη διατήρηση της βιολογικής, γεωλογικής και τοπικής ποικιλομορφίας». Ένα έργο ουσίας με πολλαπλές θετικές επιπτώσεις που δίνει το έναυσμα για την αγροτουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

– Η δημιουργία του υποβρύχιου Μουσείου της Αλοννήσου, έργο προϋπολογισμού 2.844.000 ευρώ περίπου, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2020 και είναι πλέον επισκέψιμο βάζοντας την Ελλάδα δυναμικά στον «χάρτη» του παγκόσμιου καταδυτικού τουρισμού. Ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς, ο Παρθενώνας των ναυαγίων όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, που αποτελεί μόνο την αρχή. Ο βασικός στόχος μας είναι η δημιουργία του πρώτου δικτύου υποβρύχιων μουσείων και καταδυτικών πάρκων στην Ελλάδα με την αξιοποίηση των ενάλιων αρχαιοτήτων της περιοχής μας, τα ναυάγια Αμαλιάπολης, Φαγκρού, Αγ. Πέτρου, Σκάτζουρας, Τσέλιου).

– Το έργο επέκτασης του αεροδρομίου Σκιάθου.

– Οι στοχευμένες δράσεις για την προσέλκυση στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου (εκθέσεις, διαφημιστική προβολή, Β2Β συναντήσεις κ.λπ. δράσεις).

– Η ολοκλήρωση της εγκατάστασης συστήματος ασφάλειας στον λιμένα Βόλου του κώδικα ISPS που αποτελεί ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα στην προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή.

– Τα έργα για την αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων ΔΕΔ-Μ της Περιφέρειας.

– Η ανάδειξη, προστασία και αξιοποίηση της περιοχής στις λίμνες Ζερέλια του Αλμυρού, μια περιοχή με δυναμική τουριστική προοπτική.

– Οι οικοτουριστικές διαδρομές και η αποκατάσταση λιθόστρωτων στη Σκόπελο.

– Το έργο για την αξιοποίηση του Πολιτιστικού Αποθέματος διαδρομής Πολιτισμού – Τουρισμού στην Θεσσαλία προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ.

– Οι στοχευμένες παρεμβάσεις και τα έργα συντήρησης-αναστήλωσης-αποκατάστασης-ανάδειξης και προβολής των υλικών πολιτιστικών πόρων του νομού Μαγνησίας (χώρος Μεγάρων του οικισμού Διμηνίου, στο αρχαίο θέατρο Δημητριάδος, στο Κάστρο στη συνοικία Παλαιά Βόλου αλλά και εντάξεις νέων έργων).

– Η δημιουργία ψηφιακής εφαρμογής διασύνδεσης μνημείων προϋπολογισμού 360.000 ευρώ, οι παρεμβάσεις στο Μουσείο Παπαδιαμάντη και στο Μπούρτζι της Σκιάθου.

– Το έργο για την ανάδειξη του Πολιτιστικού Αποθέματος Βορείων Σποράδων / Ο.Χ.Ε. Νήσων Βορείων Σποράδων, προϋπολογισμού 4,5 εκ ευρώ.

Παράλληλα συνεχίζονται τα εκτεταμένα έργα οδοποιίας σε όλο το νομό με τις μεγάλες ή μικρότερες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Π.Ε. Μαγνησίας που διασφαλίζουν την άνετη μετακίνηση των ανθρώπων και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων.

Καλή επιτυχία στο φεστιβάλ, εύχομαι από καρδιάς να στηριχθεί και να εδραιωθεί στην περιοχή μας και να το φιλοξενούμε στην πόλη μας για πολλά ακόμα χρόνια.»

Ακολούθως η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου τόνισε ότι ο Δήμος Βόλου στηρίζει για ακόμη μία χρονιά το Φεστιβάλ μαζί με τους Δήμους Ζαγοράς – Μουρεσίου και Νοτίου Πηλίου, καθώς ο θαλάσσιος τουρισμός και η γαστρονομία αποτελούν δύο ειδικές μορφές τουρισμού στις οποίες ο Δήμος έχει επενδύσει έμπρακτα και δεν είναι τυχαίο καθώς σε 11 χώρες έχουμε προωθήσει τον θαλάσσιο τουρισμό και ειδικά το επαγγελματικό Yachting.

θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα του τουρισμού και αυτό το προωθούμε μέσω όλων των δράσεων μας και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε τη γαστρονομία μας. Η πόλη μας έχει γίνει ελκυστική τα τελευταία χρόνια και αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς σε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουμε ενισχύσει τις και η όμορφη πόλη μας είναι πραγματικά δέκτης όλο και περισσότερων σκαφών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαγγελματικών Τουριστικών Σκαφών Θεσσαλίας κ. Πτωχόπουλος ανέφερε ότι η Ένωση στηρίζει τη διοργάνωση και του 2ου Φεστιβάλ με τα μηνύματα που λαμβάνει ο ίδιος είναι να είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση του Yachting στην πόλη του Βόλου και υπογράμμισε ότι θα γίνουν πολλές δράσεις κατά τη διάρκεια του 2ου Φεστιβάλ.

Ο γενικός δ/ντής της Mact Media Group κ. Καραχτήστος ανέφερε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τη στήριξη της Περιφέρειας, του Δήμου Βόλου, του Επιμελητηρίου και των επαγγελματιών του Yachting. Αυτό που εμείς θα κάνουμε είναι να ακουστεί ακόμη περισσότερο η Μαγνησία ως σημείο αναφοράς για τον θαλάσσιο τουρισμό και το Yachting και να προωθήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια και στο εξωτερικό. Φέτος δεν θα έχουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε πέρυσι λόγω -19. Για φέτος σχεδιάζουμε την διοργάνωση συνεδρίων και πολλών δράσεων εντός και εκτός θαλάσσης».

dav

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση