Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ / Τμήμα βραχείας νοσηλείας εγκαινιάστηκε σήμερα στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου
Τμήμα βραχείας νοσηλείας εγκαινιάστηκε σήμερα στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου

Τμήμα βραχείας νοσηλείας εγκαινιάστηκε σήμερα στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου

Το τμήμα βραχείας νοσηλείας εγκαινιάστηκε σήμερα στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.

Ο πρόεδρος του Νοσοκομείου Ματθ. Δραμητινός είπε ότι εγκαινιάζουμε ένα νέο τμήμα στο Νοσοκομείο και πρόσθεσε: « Ξέρετε πως ό,τι καινούργιο δημιουργείται σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, γίνεται για το καλό των ασθενών και ήταν ένα μεγάλο έλλειμμα τόσο καιρό του Νοσοκομείου μας. Είναι μια πρωτοπορία που υπάρχει στα περισσότερα ευρωπαϊκά Νοσοκομεία.»

Ο ίδιος εξήγησε ότι στον οργανισμό του Νοσοκομείου προβλέπεται το τμήμα βραχείας νοσηλείας.

Ουσιαστικά είναι ένας καλαίσθητος χώρος για να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη 24ωρης νοσηλείας. Μάξιμουμ θα διαθέτει 10 κρεββάτια σε πλήρη ανάπτυξη. Αρχικά ξεκινά με 12ωρη λειτουργία και φιλοδοξία του κ. Δραμητινού είναι μέσα στο μήνα ή τον επόμενο, αν είναι θετικά τα αποτελέσματα να προχωρήσει σε 24ωρη λειτουργία με 20 κρεβάτια.

Στο τμήμα βραχείας νοσηλείας θα εξυπηρετούνται καθημερινά, σε πολιτισμένο περιβάλλον οι άνθρωποι που χρειάζονται το Νοσοκομείο για μία ημέρα.

«Αυτοί οι άνθρωποι μπαίνουν στις κλινικές, μπαίνουν ίσως και σε ράντζα, είναι τέσσερις με πέντε εισαγωγές ημερησίως και εξυπηρετούνται μοιραία, επειδή είναι χρόνια τα προβλήματά τους, λίγο καθυστερημένα.

Οι πολυμεταγγιζόμενοι ασθενείς είναι πρώτοι, οι ογκολογικοί ασθενείς που χρειάζονται ειδικές θεραπείες , οι ασθενείς του νευρολογικού που κάνουν ιώσεις από φάρμακα. Εμάς μας ενδιαφέρει ο άνθρωπος αυτός που έρχεται με το κουστούμι του να φεύγει ευχαριστημένος και ν μην μπαίνει στη διαδικασία της νοσηλείας σε μια κλινική που έχει βαριά περιστατικά που πιθανά να είναι λοιμώδη. Κι ενώ έρχεται για κάτι ρουτίνας να εξελίσσεται σε περιστατικό που πιθανά να χρονίσει. Θα δίνεται εισιτήριο και εξιτήριο , αν θα χρειαστεί να παραμείνει παραπάνω από 12 ώρες μετά θα γίνεται μεταφορά στην κλινική» σημείωσε ο διοικητής του «Αχιλλοπούλειου».

Το όφελος του Νοσοκομείου είναι ότι θα αποσυμφορηθούν οι παθολογικές, θα εξυπηρετούνται οι ασθενείς σε πολιτισμένο περιβάλλον, ιατρικώς ενδεδειγμένο. Το τμήμα θα διαθέτει δικό του νοσηλευτικό προσωπικό και υπεύθυνος επιστημονικά είναι ένας γιατρός με μεγάλη εμπειρία στην επείγουσα ιατρική, ένας από τους στυλοβάτες του νοσοκομείου.

Ο κ. Δραμητινός είπε ακόμη πως το Νοσοκομείο έχει μπει σε μια διαλεκτική διαδικασία, αξιοποιούνται όλα τα άξια στελέχη, και γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια όλα τα τμήματα να λειτουργήσουν και να αποδώσουν στο μάξιμουμ. «Υπάρχει πολύ καλό υλικό σε αυτό το Νοσοκομείο . Δυστυχώς κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σωστά και δεν υπάρχει όραμα. Ελπίζω μαζί με όλη την ομάδα που βοηθάει αυτή τη στιγμή τη διοίκηση και είναι πολύ άξιοι άνθρωποι, να μπορέσουμε να αναδείξουμε τις ικανότητες αυτών των ανθρώπων ώστε να λειτουργεί το Νοσοκομείο με ένα όφελος.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ξεκίνησαν οι εργασίες εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης ζημιών και καταστροφών του οδικού δικτύου της ΔΕ Αφετών… - https://t.co/YASXirtW87 -

  • Θ. Ζαγοράκης: «Χρέος μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε για την Αγιά Σοφιά» - https://t.co/K2gXchmdlh -

  • Στην αντιπεριφερειάρχη ΠΕΜΣ εκπρόσωποι του Σωματείου Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Μαγνησίας - https://t.co/okGreRFEmI -

"Αλιεύοντας" την είδηση