Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τις υποτροφίες της ΕΒΟΛ παρέλαβαν σήμερα οι φοιτητές –αγροτόπαιδα
Τις υποτροφίες της ΕΒΟΛ  παρέλαβαν σήμερα οι φοιτητές –αγροτόπαιδα

Τις υποτροφίες της ΕΒΟΛ παρέλαβαν σήμερα οι φοιτητές –αγροτόπαιδα

Τις της  παρέλαβαν σήμερα οι φοιτητές –αγροτόπαιδα, μετά την σχετική κλήρωση και σήμερα στα γραφεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού επικρατούσαν εικόνες χαράς.

Εκπρόσωπος της τράπεζας εξήγησε στα παιδιά τις διαδικασίες και η  αντιπεριφερειάρχης  φώναζε ονόματα και έρχονταν και έπαιρναν βιβλιάρια τράπεζας και ανταλλάσσονταν χειραψίες.

Ο πρόεδρος Νικήτας Πρίντζος ευχαρίστησε την αντιπεριφερειάρχη ,  τον δήμαρχο Ρ. ου και τους  εκπροσώπους της  Β'/θμιας εκπαίδευσης και Μητρόπολης για την ενασχόλησή τους με το θέμα, που την έκαναν με πολύ χαρά και σημείωσε: «Πιστεύω ότι προσεγγίσαμε το θέμα με δικαιοσύνη και επιλέξαμε αυτά τα παιδιά τα οποία θα βοηθήσουν στο μέτρο του δυνατού να σπουδάσουν ανά την Ελλάδα.»

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους γονείς που ήλθαν και ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν πρόοδο και να τα πάνε καλά. Επίσης τους ενημέρωσε ότι του χρόνου για να είναι εκ νέου υποψήφια για την υποτροφία θα συνυπολογιστεί και η επίδοσή τους. «Αυτό θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο και να το ξέρετε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πρίντζος και πρόσθεσε: «Ο εκπρόσωπος της τράπεζας θα σας ενημερώσει για το πώς θα παίρνετε τα χρήματα. Στους λογαριασμούς σας έχει κατατεθεί ποσό 1.200 ευρώ για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο. Από τα βάθη της ψυχής μου κι εγώ και το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι στο και ο αγροτικός θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσίας ας εδώ και να σας ευχηθώ καλή προκοπή.

Από αύριο θα μπορείτε να πάρετε τα χρήματα και να επιστρέψετε στον τόπο των σπουδών σας, αλλά να μην μας ξεχνάτε».

Τέλος είπε ότι  όταν έθεσε την ιδέα στο Δ.Σ, οι υπηρεσιακοί παράγοντες και εργαζόμενοι συνηγόρησαν για να δοθούν οι κι εξήγησε: « Αυτή η απόφαση είναι για πέντε χρόνια. Κάθε χρόνο θα γίνεται κλήρωση για να δοθούν οι υποτροφίες σε 15 παιδιά. Βέβαια επαναλαμβάνω με κάποια κριτήρια που πάλι θα τα δούμε και από του χρόνου εσείς να ξέρετε ότι θα υπάρχει και το κριτήριο της προόδου.»

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας-Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε: «Πραγματικά είμαι συγκινημένη επειδή ξέρω πόσο δύσκολο είναι για σας και τους γονείς σας, τη στιγμή που η ελληνική οικογένεια κατατρέχεται και ταλαιπωρείται μέσα σε μια γενικότερη οικονομική δυσμένεια, τα ιδιαίτερα γεγονότα που έχει να αντιμετωπίσει η κάθε οικογένεια από σας να είναι τέτοια που να μπορέσουν να αποτελέσουν εφαλτήριο για να πάτε παραπέρα. Εκεί που δημιουργείται αυτό το πρόβλημα που αναστέλλει τις καλές προθέσεις πάντα βρίσκεται ένας καλός άγγελος ο οποίος κάνει και όλους εμάς να νοιώθουμε άνθρωποι μέσα σε όλο αυτό που ζούμε και μέσα στην αξιακή απαξίωση και στη δεδομένη χρονική στιγμή χωρίς καμία υπερβολή αυτός λέγεται Νικήτας Πρίντζος, λέγεται ΕΒΟΛ, λέγεται ανθρωπισμός, λέγεται ενέργεια πρότυπο και μας κάνει συμμέτοχους σε όλο αυτό.

Ο δήμαρχος Ρ. ου Δημ. Νασίκας ευχαρίστησε  τον κ. Πρίντζο   γιατί –όπως είπε- είμαστε ο δήμος που επωφελούμαστε τα μέγιστα από αυτές τις υποτροφίες, καθώς τα παιδιά κατάγονται από τα χωριά μας, εκτός από τις Γλαφυρές.

Ο ίδιος δήλωσε: «Είμαστε ένας δήμος που ευνοείται από την απόφαση του προέδρου και του Δ.Σ. της ΕΑΣ Βόλου. Όταν μου το ανακοίνωσαν πριν κάποιους μήνες, ένοιωσα έκπληξη γιατί μια επιχείρηση είχε αυτή την πρόθεση και θα το κάνει και τα επόμενα χρόνια να σπουδάζει παιδιά από το δήμο μας. Είμαστε ένας δήμος αγροτοκτηνοτροφικός, με ιδιαίτερα προβλήματα και αυτό θα ανακουφίσει το χρόνο δεκάδες οικογένειες. Αυτό όμως που ίσως έγινε τυχαία είναι ότι οι τέσσερις της επιτροπής επιλογής είμαστε εκπαιδευτικοί και έχουμε επαφή με τα παιδιά από χρόνια, η απόφασή σας μας ικανοποίησε και νοιώσαμε ότι συμμετέχουμε κι εμείς, με την παρουσία μας και μόνο στην ενέργεια αυτή.»

Ο εκπρόσωπος της   Β'/θμιας εκπαίδευσης συνεχάρη τον κ.  Πρίντζο  και  την ΕΑΣ Βόλου που επέδειξε τέτοια ευαισθησία που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος και συμπλήρωσε:  «Ένοιωσα μεγάλη ευθύνη συμμετέχοντας σε αυτή την επιτροπή αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη τιμή και χαρά για το γεγονός ότι έφερα σε πέρας έστω το μικρό ρόλο που ανέλαβα ως μέλος της επιτροπής. Ομολογώ ότι επειδή διδάσκω χρόνια ιστορία και είμαι παιδί της πόλης, πάντα αναρωτιόμουν για τους , δηλαδή πως μέσα από τόσες δυσκολίες κατορθώνουν να επιβιώνουν και να προοδεύουν. Και με συγκλόνιζε το γεγονός ότι παρόλο που αντιμετώπιζαν τόσο μεγάλες αντιξοότητες , έβγαιναν νικητές. Τα παιδιά θα πρέπει να διαβάζουν ιστορία να βλέπουν τον αγροτικό κόσμο, να συμμερίζονται τους κόπους τους και να τους τιμούν (). Συγχαίρω τους γονείς για τις επιτυχίες των παιδιών τους. Στα παιδιά να τελειώσουν τις σπουδές τους και να έχουν μια ευδόκιμη πορεία. Και αν έχουν δυσκολίες στη ζωή τους, εκείνο που χρειάζεται για να τις αντιμετωπίσουν είναι η αγωνιστικότητα. Οι δυσκολίες να χαλυβδώνουν τη θέλησή μας για να προχωράμε μπροστά».

 

evol1

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση