Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τις προτάσεις της Αθήνας περιμένουν οι δανειστές
Τις προτάσεις της Αθήνας περιμένουν οι δανειστές

Τις προτάσεις της Αθήνας περιμένουν οι δανειστές

ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΙΚΑΣ, ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Ολοκληρώθηκε η του Brussels Group (BG) που διήρκεσε περίπου μί ώρ το απόγευμα της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην οργάνωση των συνομιλιών, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και την Παρασκευή μέσω ς.

Αρμόδια στελέχη ανέφεραν ότι υπάρχει ικανό περιθώριο ευελιξίας για να επιτευχθεί , αλλά το θέμα είναι πολιτικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών περιμένουν συγκεκριμένες προτάσεις από την Αθήνα τις επόμενες ημέρες μέχρι και την Κυριακή. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται το BG να συνεχιστεί, μέσω τηλεδιασκέψεων τις επόμενες ημέρες και ενδεχομένως τη Δευτέρα να πραγματοποιηθεί και συνεδρίασή του με φυσική παρουσία στις Βρυξέλλες, αν και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Τα θέματα που απασχολούν τις διαπραγματεύσεις είναι τα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, που οι το εκτιμούν στα 3 δισ. ευρώ για φέτος, οι αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς και στο σύστημα.

Να σημειωθεί ότι την που πραγματοποιούνταν το BG στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Πέμπτης, στο υπουργείο Οικονομικών υπήρχε σύσκεψη των γενικών γραμματέων του υπουργείου υπό τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκη, και με τη συμμετοχή της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών, κυρίας Νάντιας .

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση