Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τις άδειες λειτουργίας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών κεραιών επαναφέρει ο Δήμος
Τις  άδειες λειτουργίας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών κεραιών επαναφέρει ο Δήμος

Τις άδειες λειτουργίας τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών κεραιών επαναφέρει ο Δήμος

Ο Μιχ. Μιτζικός ζήτησε να γίνει χαρτογράφηση και ανακατανομή τους

Το θέμα αδειών λειτουργίας  τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών κεραιών επαναφέρει ο Δήμος , που θα στείλει βεβαιωτικούς καταλόγους αποζημίωσης χρήσης γης για κεραίες που βρίσκονται στα Πηλίου και στον Σωρό.

Το θέμα ανέκυψε μετά από  συζήτηση που έγινε για αναβάθμιση του σταθμού επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής της Digea στη θέση «Σωρός», που το σήμα από αναλογικό θα γίνει ψηφιακό και ο εκτελών χρέη δημάρχου Θάνος Θεοδώρου είπε ότι η αρμόδια υπηρεσία εξετάζει να δημιουργηθεί κανονισμός για τις κεραίες που έχουν τοποθετηθεί στο Πήλιο.

Ο σύμβουλος της α' ελάσσονος μειοψηφίας Νίκος Στόϊκος είπε ότι ο Δήμος πρέπει να εισπράττει χρήματα από τις κεραίες και ο Θ. Θεοδώρου απάντησε ότι η υπηρεσία του Δήμου ολοκλήρωσε τη του καταλόγου και ο Δήμος θα προχωρήσει σε  βεβαίωση αποζημίωσης χρήσης γης, για κεραίες που βρίσκονται στο Πυργάκι και στο , είτε είναι τηλεοπτικών, είτε ραδιοφωνικών σταθμών. Σε πρώτη φάση οι βεβαιωτικοί κατάλογοι αφορούν τη χρήση του 2015 και είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος θα ζητήσει αποζημίωση από τα ΜΜΕ.

Εξάλου,υπηρεσιακός παράγοντας δήλωσε ότι στο σταθμό της Digea στη θέση Σωρός θα προστεθεί μηχανολογικός εξοπλισμός, αλεξικέραυνο και οικίσκος προστασία εξοπλισμού, ενώ έγινε μελέτη ραδιοεκπομπών και η ακτινοβολία πολύ κάτω των ορίων της Ελληνικής νομοθεσίας (6% της Ελληνικής και 4% της Ευρωπαϊκής).

Ο Ν. Στόικος απάντησε ότι η κεραία θα είναι ύψους 22 μ. και δεν γνωρίζουμε τι ακτινοβολία θα εκπέμπει, ενώ τόνισε ότι δεν ενημερώθηκε για τη μελέτη, που επισημάνθηκε ότι εκπονήθηκε από την Περιφέρειακαι ψήφισε λευκό.

Λευκό ψήφισε και ο επικεφαλής της β' ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Μιτζικός ,που επανέφερε το θέμα που είχε απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε να γίνει χαρτογράφηση και ανακατανομή των υπαρχουσών κεραιών στο Σωρό και στο Πήλιο και ανακατανομή τους, ώστε να προστατευτεί η δημόσια .

Επίσης, η  ΕΠΖ αποφάσισε ομόφωνα, παρά την αντίθετη εισήγηση της υπηρεσίας, να μην κοπεί δάφνη που βρίσκεται σε πεζοδρόμιο στην οδό Σαϊτανίδου στην Αγριά. Υπηρεσιακός παράγοντας είπε ότι το δένδρο βρίσκεται σε πεζοδρόμιο πλάτους μικρότερου του 1,5 μέτρου και δεν επιβεβαιώθηκε το πρόβλημα στο που καταγγέλθηκε.

Ο Μιχ. Μιτζικός είπε ότι διαφωνεί κάθετα, στο δρόμο δεν υπάρχει μεγάλη κίνηση πεζών και μ' αυτή τη λογική πρέπει να κοπούν όσα δένδρα είναι σε στενά πεζοδρόμια. Ο Ν. Στόικος είπε ότι δεν πρόκειται για μεγάλο δένδρο και επειδή ο δρόμος δεν έχει πολλά δένδρα πρότεινε να μην κοπεί, ενώ ανάλογη πρόταση έκανε και ο πρόεδρος της επιτροπής Θάνος Θεοδώρου.

Η επιτροπή αποφάσισε να συγκροτηθεί επιτροπή που θα καθορίζει τα κριτήρια για την χορήγηση κατ' εξαίρεση εργοταξιακής παροχής ρεύματος για κοινωνικούς λόγους, με τον αντιδήμαρχο Θαν. Σταυρίδη να τονίζει ότι πρόκειται για τρίτεκνους, πολύτεκνους, ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα ς και οικονομική αδυναμία, ενώ οι παροχές δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τις 80 για το 2017.

Επίσης , η ΕΠΖ εκφράστηκε θετικά στη ΜΠΕ της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της οδού Λεμάν στις Αλυκές, που έχει υποστεί φθορές από τη σε διάφορα σημεία της και απαιτούνται της Τεχνικής Υπηρεσίας και τέλος κάνει δεκτό αίτημα επαγγελματιών της συνοικίας Παλαιών για  πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Κροκίου, από Μητρ. Γρηγορίου μέχρι Λαμπράκη.

Για την υδροδότηση

Τέλος, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Μιχάλης Μιτζικός ζήτησε από τον Θάνο Θεοδώρου ενημέρωση για τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην υδροδότηση και ο εκτελών χρέη δημάρχου απάντησε ότι θα δοθεί Τύπου αύριο Τετάρτη.

 

Κάντε κλικ εδώ για Απάντηση, Απάντηση σε όλους ή Προώθηση
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση