Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου Βόλου κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ
Την παραίτησή του  στη διάθεση του δημάρχου Βόλου κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ

Την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου Βόλου κατέθεσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ

Την παραίτησή του  στη διάθεση του δημάρχου κατέθεσε σήμερα ο πρόεδρος της ΜΒ Απ. Γαλάτης, αναλαμβάνοντας την ευθύνη  για τα προτα που προκλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, στη διάρκεια της κακοκαιρίας με τις συνεχείς διακοπές νερού.

Στη διάρκεια  σημερινής συνέντευξης Τύπου, τόνισε ότι έγιναν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες και η ΜΒ πλέον  θα είναι πιο έτοιμη σε  ανάλογη περίπτωση κακαοκαιρίας , καθώς εκπονείται σχέδιο άμεσης δράσης και θα λειτουργήσει σύντομα  control room ,   στο κτήριο της ΔΕΥΑΜΒ ,  από το οποίο, θα γίνεται έλεγχος.

Επίσης  ανακοίνωσε δύο αυτοχρηματοδούμενα έργα, που αφορούν στην αναβάθμιση  των ΕΕΛ  και το δεύτερο τη κατασκευή δίδυμου αγωγού αντλιοστασίου βιολογικού καθαρισμού.

Aκόμη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, εξήγησε ότι αυτή την περίοδο, παρατηρούνται αυξημένα χλωριόντα γιατί μειώθηκε  πολύ το πηγαίο νερό στο δίκτυο και αναπληρώθηκε με νερό  από τις γεωτρήσεις.

Ο Απ. Γαλάτης επιτέθηκε στην αολίτευση, χαρακτηρίζοντας τα  μέλη της πολιτικά σκουλίκια και πολιτικούς της διαφθοράς που εκμεταλεύτηκαν-όπως τόνισε- τα προτα του χιονιά, ενώ έκανε απολογισμό των παρεμβάσεων  από πλευράς ΔΕΥΑΜΒ και ιδιωτών τις ημέρες της κακοκαιρίας.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η διαχείριση του υδραγωγείου κατά την περίοδο του  παγετού ήταν η απολύτως ενδεδειγμένη και απέδωσε τη μείωση της ς στην αλόγιστη χρήση από τους και  στις εσωτερικές διαρροές του δικτύου, ενώ πρόσθεσε ότι η μείωση του πηγαίου νερού έγινε επειδή πάγωσαν οι πηγές και ότι η ποσότητα του νερού  αναπληρώθηκε από τις γεωτρήσεις και ότι το δίκτυπο ς επανήλθε άμεσα.

Επιπλέον ανέφερε ότι αυξήθηκαν τα χλωριόντα λόγω του νερού των γεωτρήσεων και πως με την αύξηση του πηγαίου νερού θα μειωθούν στα επιθυμητά επίπεδα.

Ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ Στ. Τζίνης τόνισ εότι δεν ππρκαλειται καμια μικροβιακή επιβάρυνσησ στο νερό και απεδωσε την αύξησ της τιμής των χλωριόντων στη μειωση του πηγαίου νερού.

Ο διευθυντής του τμήματος συντήρησης και υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ Αρ. Γκέκας είπε ότι οι γετρήσεις δούλεψαν κατά την περίοδο της κακοκαιρίας στο 100% και ότι από τις 18 Ιανουρίου παρατηρείται άνοδος της στάθμης του νερού στις πηγές Καλαικούδα και Μάνα.

Τέλος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ είπε ότι θα εφαρμοπστεί ξεχωριστο σχέδιο για τη διαχέιριση του νερου στις Σταγιάτες, ενώ για τις μηνύσεις που προιτίθενται να υποβάλλουν πολίτες κατά της Επιχείρησης τόνισε ότι η ΔΕΥΑΜΒ έκανε ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό κι εξήγησε ότι δεν μπορεί η αντιμετώπιση  του φετινού χιονιά να συγκριθεί με εκείνον του 2001 αφενός γιατί τότε το δίκτυο επανήλθε σε 15 ημέρες και φέτος σε πέντε , αφετέρου δε σήμερα ο Δήμος έχει τριπλάσια σε σχέση με τότε διοικητικά όρια.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση