Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Την Παρασκευή δικάζονται 81χρονος και 58χρονος που φέρονται να θώπευαν 15χρονη
Την Παρασκευή δικάζονται 81χρονος και 58χρονος που φέρονται να θώπευαν 15χρονη

Την Παρασκευή δικάζονται 81χρονος και 58χρονος που φέρονται να θώπευαν 15χρονη

Την Πρσκευή θα δικαστούν τελικά ο 81χρονος και ο 58χρονος, οι οποίοι οδηγήθηκαν χθες στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο , κατηγορούμενοι με βάση το άρθρο 342 παρ.2 του νέου Ποινικού Κώδικα για κατάχρηση ανηλίκου, ζητώντας προθεσμία για να προετοιμαστούν. Οι δύο συνελήφθησαν από αστυνομικούς, καθώς φέρονται να προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπεια της 15χρονης κόρης του 58χρονου που έχει νοητική υστέρηση, με να είναι ανάπηρη σε ποσοστό μεγαλύτερο του 67%.

Ο 58χρονος πατέρας του κοριτσιού αντιμετωπίζει σοβαρά προτα υγείας, αφού είναι τυφλός σε ποσοστό 90%, ενώ είναι και αρκετά βαρήκοος, ενώ και η σύζυγος και του παιδιού εργάζεται σε υπηρεσία του Δημοσίου ως άτομο με Ειδικές Ανάγκες.

Ο πατέρας της 15χρονης που εργαζόταν σε υπηρεσία του Δημοσίου και συνταξιοδοτήθηκε λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του, βρισκόταν με την κοπέλα και τον ηλικιωμένο φίλο του σε καφέ κεντρικού δρόμου του , όταν πελάτης αντιλήφθηκε ότι θώπευαν το ανήλικο κορίτσι, σε ευαίσθητα σημεία του σώματός του και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 58χρονος έκανε εδώ και περίπου δύο χρόνια παρέα με τον ηλικιωμένο και προχθές το βράδυ είχαν πάει με το αυτοκίνητο του 81χρονου, καθώς ο πατέρας της ανήλικης δεν είναι σε θέση να οδηγεί και δεν έχει δίπλωμα αυτοκινήτου, για καφέ.

Οι δύο συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, την ώρα που μπήκαν στο αυτοκίνητο για να φύγουν από το κατάστημα.

Χθες στο Αυτόφωρο οι δύο κατηγορούμενοι παρουσιάστηκαν σε κακή κατάσταση, με τον μεν 58χρονο να ζητά να πλησιάσει την έδρα για να ακούσει τι έλεγε ο πρόεδρος και τον 81χρονο να υποβαστάζεται από συγγενικά του πρόσωπα, ενώ μετά την τριήμερη προθεσμία που ζήτησαν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πηγές αναφέρουν πως οι δύο άνδρες είχαν φιλικές σχέσεις, ενώ εδώ και περίπου δύο χρόνια ο 81χρονος επισκέπτονταν τον 58χρονο στο σπίτι του, χωρίς να αποκλείεται κάποια στιγμή ο ηλικιωμένος να θώπευσε το παιδί και εκεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κορίτσι εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο και αναμένεται η έκθεση.

Αξίζει να το τονιστεί ότι οι δύο κατηγορούμενοι σε περίπτωση που κριθούν ένοχοι και καταδικαστούν θα πέσουν στα “πολύ μαλακά” λόγω της εφαρμογής του νέου Ποινικού Κώδικα. Ειδικότερα το συγκεκριμένο αμα της κατάχρησης ανηλίκου θεωρείται πλημμέλημα και τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον έξι μηνών.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση