Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» δείχνει η βαλλιστική της αντιτρομοκρατικής
Την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» δείχνει η βαλλιστική της αντιτρομοκρατικής

Την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» δείχνει η βαλλιστική της αντιτρομοκρατικής

Η βαλλιστική εξέταση δείχνει ότι τα όπλα που βρήκε η στην επιχείρησή της έχουν χρησιμοποιηθεί από την «Επαναστατική Αυτοάμυνα». Πρόκειται για το ίδιο όπλο (καλάσνικοφ) που χρησιμοποιήθηκε στις 25 Μαΐου 2014 σε ένοπλη κατά των γραφείων του ΟΚ στις 31 Ιουλίου 2016 σε κατά της πρεσβείας του Μεξικού, στις 10 Ιανουαρίου 2017 σε επίθεση σε βάρος αστυνομικών που εκτελούσαν υπηρεσία στα γραφεία του ΟΚ και στις 6 Νοεμβρίου 2017 σε επίθεση κατά των ΜΑΤ στα κεντρικά γραφεία του .

Η δράση της Επαναστατικής Αυτοάμυνας
Η Επαναστατική Αυτοάμυνα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στις 25 Μαΐου 2014 (παραμονή ευροεκλογών), στην επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία του , την εποχή που το κόμμα συμμετείχε στην κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά. Η ανάληψη ευθύνης είχε γίνει με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στις 3 Ιουλίου της ίδιας χρονιάς.

Η δεύτερη επίθεση της οργάνωσης ήταν στις 31 Αυγούστου 2016, με το ίδιο όπλο, εναντίον του κτηρίου της πρεσβείας του Μεξικού στην πλατεία Κολωνακίου. Στις 10 Νοεμβρίου 2016 σημειώθηκε επίθεση με χειροβομβίδα εναντίον της γαλλικής πρεσβείας στη Βασιλίσσης Σοφίας, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας ειδικός φρουρός.

Για τις δύο αυτές η Επαναστατική Αυτοάμυνα ανέλαβε την ευθύνη με μακροσκελή ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Τότε τα μέλη της ανέφεραν ότι στόχος τους η «συγκρότηση ενός διεθνούς επαναστατικού κινήματος», ενώ κατηγορούσαν το γαλλικό, το μεξικανικό και το ελληνικό για τη στάση τους απέναντι στους πρόσφυγες, στα κοινωνικά κινήματα, στο φυσικό περιβάλλον και στις τοπικές κοινότητες.

Το επόμενο χτύπημα της οργάνωσης έγινε στις 10 Ιανουαρίου 2017 εναντίον των ΜΑΤ έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Ήταν τρίτη επίθεση με καλάσνικοφ, κατά την οποία τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός και σημειώθηκε μια εβδομάδα μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα του Επαναστατικού Αγώνα. Στις 6 Νοεμβρίου 2017 η Επαναστατική Αυτοάμυνα επιτέθηκε εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει μόνιμα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από την μέχρι τώρα βαλλιστική εξέταση σε πολεμικά τυφέκια τύπου Kalasnikov, που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε οικία της οδού 17ης Νοέμβρη 57 στον Χολαργό, έχει προκύψει ταύτιση ενός πολεμικού τυφεκίου με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία της 21-10-2019, σε κατάστημα ψυχαγωγικών – τεχνικών παιγνίων στον Χολαργό, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία.

Επίσης, ένα ακόμα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalasnikov έχει ταυτοποιηθεί με εκείνο που χρησιμοποιήθηκε στις ακόλουθες τρομοκρατικές ενέργειες, την ευθύνη για τις οποίες έχει αναλάβει η «Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας»:

1. Ρίψη πυροβολισμών, την 25-05-2014 (ημέρα διεξς των Ευρωεκλογών), εναντίον των κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα

2. Ρίψη πυροβολισμών, την 31-07-2016, εναντίον της Πρεσβείας του Μεξικό στην Αθήνα

3. Ρίψη πυροβολισμών, την 10-01-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα, κατά την οποία επήλθε τραυματισμός αστυνομικού.

4. Ρίψη πυροβολισμών, την 06-11-2017, εναντίον Διμοιρίας της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΜΑΤ), που είχε διατεθεί στη φύλαξη των Κεντρικών Γραφείων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.

Πηγή: ethnos.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση