Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Την Κυριακή η ψήφιση του ασφαλιστικού
Την Κυριακή η ψήφιση του ασφαλιστικού

Την Κυριακή η ψήφιση του ασφαλιστικού

Το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου αρχίζει και τη νύχτα της ς 8/5 αποφασίσθηκε αιφνιδίως να εισαχθεί και ψηφιστεί το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο. Η απόφαση ελήφθη μετά από πρόταση της ς και τη θετική ψήφο των εκπροσώπων της δικομματικής πλειοψηφίας πριν από λίγο στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Η επεξεργασία του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Επιτροπές (Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων) αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή, με την διαδικασία δεύτερης ανάγνωσης του σχεδίου νόμου. Στη σημερινή συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργότερα το απόγευμα, η συζήτηση επικεντρώνεται επί των άρθρων. Κατά την έναρξή της, ο υπουργός Εργασίας Γ. αφού παρουσίασε έγγραφο με μια σειρά από νομοτεχνικές βελτιώσεις (που θα δημοσιοποιηθούν στη συνέχεια της ημέρας), κατέθεσε και αναλογιστικές μελέτες επί των οποίων, όπως υποστήριξε, βασίζονται οι κυβερνητικές προτάσεις. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων, υπεραμυνόμενος των διατάξεων του σχεδίου νόμου: «Δεν υπάρχει δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα στην Ευρώπη που να εξασφαλίζει μεγαλύτερα ποσοστά αναπλήρωσης ειδικά για μικρά και μεσαία . Είναι ελληνική η μεταρρύθμιση, δεν μας υπαγορεύτηκε από κανένα. Αξιοποιήσαμε δικό μας επιστημονικό δυναμικό, με δικούς μας πόρους, συμβατό με δική μας ιδεολογία και . Δεν θα είναι μόνο περικοπές, αλλά εξασφαλίζει και την προστασία συνταξιούχων – τόσο ως προς τις κύριες, όσο και στις επικουρικές, σε ποσοστό 90%».

Επανέλαβε δε πως η κυβερνητική χαρακτηρίζεται από το στοιχείο της κοινωνικής ς.

Η σημερινή συνεδρίαση, πάντως, σημαδεύτηκε από την ένταση που προκλήθηκε με αφορμή την επιλογή του κ. Ι. Βρούτση () σε σύντομη παρέμβασή του να μνημονεύσει την τραγική απώλεια τριών ανθρώπων όταν κατά την διάρκεια εκτρόπων στο κέντρο της Αθήνας προ έξι ετών άγνωστοι ακόμα κουκουλο με μολότωφ έβαλαν σε κτίριο της τράπεζας Μαρφίν στην οδό Σταδίου.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση