Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Την ευθύνη για τη ρύπανση του Παγασητικού αναλαμβάνει ο Αχ. Μπέος
Την ευθύνη για τη ρύπανση του Παγασητικού  αναλαμβάνει ο Αχ. Μπέος

Την ευθύνη για τη ρύπανση του Παγασητικού αναλαμβάνει ο Αχ. Μπέος

Την ευθύνη για τη ρύπανση του Παγασητικού αναλαμβάνει ο δήμαρχος και πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Αχ. Μπέος, τονίζοντας ότι θα διαταχθεί ΕΔΕ και ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα , σε συνεντευξη τύπου που έδωσε το πρωί στην αίθουσα συνεδριασεων της Επιχείρησης.

«Ζητάω συγνώμη από όλους τους πολίτες. Αναλαμβάνω πλήρως εγώ την ευθύνη. Δεσμεύομαι ότι μέχρι τέλος του χρόνου για το κομμάτι του Βιολογικού Καθαρισμού, η μονάδα θα έχει εκσυγχρονιστεί ώστε να μην δημιουργήσει πρόβλημα. Θα δρομολογήσουμε άμεσα ενέργειες. Αν ξαναγίνει αυτό εγώ θα παραιτηθώ».

Ο κ. Μπέος, αναφέρθηκε στο ιστορικό και στην ενημέρωση που είχε για το θέμα, ενώ ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ΕΔΕ, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική κι επιρρίπτοντας ευθύνες στον υπεύθυνο υ συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Βιολογικού Καθαρισμού κι αντλιοστασίων Δημ. Κουτσιφέλη για τους χειρισμούς του, ενώ είπε ότι από χθες το βράδυ συνεργεία με δική του εντολή έχουν ξεκινήσει τον καθαρισμό του Ξηριά και θα εξασφαλιστεί καταρχήν η πλήρης αποκατάστασή του και μέχρι να αποκατασταθεί η του ενός αντλιοστασίου θα υπάρχουν συνεργεία εκεί που θα ανταποκρίνονται σε ό,τι αφορά την εύρυθμη λειτουργία.

Ο ίδιος άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίον το θέμα έγινε γνωστό στην κοινή γνώμη κι επεσήμανε ότι η του Βιολογικού ξεκίνησε το 1987 και δεν προβλέπονταν εναλλακτικές λύσεις και στάδια επεξεργασίας λυμάτων για τις σημερινές ανάγκες, τονίζοντας ότι σήμερα καλύπτει ανάγκες από το Μαλάκι μέχρι την Αγχίαλο. Παράλληλα επεσήμανε ότι ο Βιολογικός, έχει τέσσερις αντλίες που είναι από 1987 κι όπως είπε «ένα μηχάνημα με την πάροδο του χρόνου έχει και χρειάζονται αντικαταστήσεις. Στις 10 Μαΐου χάλασε η μία αντλία και δημιούργησε στο 2ο στάδιο επεξεργασίας πρόβλημα. Έχει δημιουργηθεί πρόβλημα στο παρελθόν και δεν βγήκε στην επιφάνεια. Όταν δεν μπορούσε να στείλει στο τα επεξεργασμένα λύματα από τον μεγάλο όγκο, αυτό έβγαινε κατά 60 – 65% επεξεργασμένο και έβγαινε στον Παγασητικό. Αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν κι έχει κρυφτεί από τον κόσμο».

Μάλιστα χαρακτήρισε «κατάντημα» τον τρόπο που εφημερίδα δημοσίευσε την είδηση κι όπως τόνισε «Όλοι κρινόμαστε και η κ. Κολυνδρίνη που έγραψε η εφημερίδα, ότι θα πάει στον Εισαγγελέα, αλλά σήμερα που βγήκε σε ραδιοφωνική εκπομπή, δεν ανέφερε τίποτα για Εισαγγελέα. Προκαλώ τον Εισαγγελέα να παρέμβει. Βέβαια τον προκάλεσα να παρέμβει και στο σκάνδαλο με την ΕΡΓΗΛ αλλά τίποτα.

Ο κ. Μπέος έκανε λόγο για σκόπιμη αμέλεια και χαρακτήρισε «Καρκίνωμα» τον κ. Κουτσιφέλη, καθιστώντας τον υπεύθυνο, ενώ παράλληλα άσκησε κριτική και στο ΤΕΕ τονίζοντας «Δεν ξέρω αν η δουλειά του ΤΕΕ είναι να κάνει αντιπολίτευση και να βγάζει υπηρεσιακά σημειώματα στον αέρα. Θα κάνουμε την πόλη σύμφωνα με δικές μας προδιαγραφές. Η αρπαχτή της ξεφτίλας τελείωσε».

Ο ίδιος είπε ακόμη ότι θα μιλήσει με βεβαιότητα μετά την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί και πρόσθεσε: «είναι αδιανόητο μια εταιρεία με εκατομμύρια τζίρο να διαθέτει γεννήτρια για ώρες ανάγκες και η δικαιολογία ότι δεν πήρε μπροστά με την διακοπή του ρεύματος ήταν ότι δεν είχε . Μέσα από αυτό το έντονο πρόβλημα, οφείλω να σταθώ και να δεσμευτώ σε ένα θέμα.

Μετά από πολύωρη σύσκεψη που είχα στον Βιολογικό, με συνεργάτες και θα συνεχιστεί και σήμερα, εκτός από την ΕΔΕ που θα αποδοθούν ευθύνες και θα μπει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, πολύ σύντομα ο Βιολογικός θα λειτουργήσει με τέτοιο τρόπο που θα προβλέπει έκτακτα περιστατικά που δε θα θέτουν σε καμία περίπτωση τη δημόσια των πολιτών. Θα λειτουργήσει σύγχρονα δε θα ξαναφύγουν λύματα με μικρότερη επεξεργασία. Θα λειτουργήσει σύγχρονα κι ασφαλέστατα», υπενθυμίζοντας ότι στις 9/12/2014 στον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΜΒ, ψηφίστηκε μέσω του τεχνικού προγράμματος, ώστε να αντικατασταθούν αυτές οι αντλίες με προϋπολογισμό ύψους 400.000 ευρώ”.

Σε άλλο σημείο της ς τύπου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ τόνισε: «Οφείλουμε να θέσουμε σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους αν κριθεί από την ΕΔΕ υπαιτιότητα, γιατί δεν παίζουμε με τη δημόσια υγεία, αλλά επί σειρά ετών ρίχνανε τα λύματα ανεπεξέργαστα ή λίγο επεξεργασμένα στον Παγασητικό. Αυτό δε θα ξαναγίνει μέχρι τέλος έτους. Αν ξαναγίνει αυτό εγώ θα παραιτηθώ» .

Ο ίδιος εξήγησε ότι τα λύματα που έπεσαν στον Παγασητικό ήταν επεξεργασμένα αλλά όχι 100%, ενώ χαρακτήρισε για «γέλια» τη Διεύθυνση Υγείας, ενώ ανακοίνωσε ότι την προσεχή Δευτέρα θα δώσει Τύπου για το Δήμο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση