Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Την διεκδίκηση του Βόλου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021 στηρίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Την διεκδίκηση του Βόλου  για την  Πολιτιστική  Πρωτεύουσα το 2021 στηρίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Την διεκδίκηση του Βόλου για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα το 2021 στηρίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Την διεκδίκηση του γι την Πολιτιστική Πρωτεύουσ το 2021 στηρίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σύμφωνα με την εικαστικό-καθηγήτρια αρχιτεκτονικής που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη 56η Μπιενάλε της ς τον περασμένο Μάιο στη Βενετία.

Η συμμετείχε σήμερα σε με πολιτιστικούς συλλόγους της που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου και χαρακτήρισε πολύ σημαντικό που αποφάσισε η πόλη να καταθέσει πρόταση για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα γιατί διαθέτει ειδικά χαρακτηριστικά και ως πόλη και ως φύση.

Έχει το Πήλιο που είναι το μοναδικό βουνό στην Ευρώπη που καταλήγει στη θάλασσα. Η πόλη έχει ένα σημαντικό πολιτισμό από τότε που ιδρύθηκε και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας έχει παρά πολλές σχολές και έχει δημιουργήσει όλες τις βάσεις δεδομένων και έχει εξεταστεί ο τόπος απ' όλες τι πλευρές και θα συνεισφέρει στο θέμα της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

Η κα Παπαδημητρίου ορίστηκε από το Π.Θ. ως εκπρόσωπος της συγκεκριμένης πρότασης και τόνισε: «Είναι μια πάρα πολύ σημαντική και συστηματική δουλειά, που θέλει φοβερή οργάνωση, εξαιρετική ενδελεχή μελέτη ώστε να υπάρχουν κάποιες πιθανότητες να κερδηθεί η υποψηφιότητα».

Το Π.Θ. έχει διαμορφώσει τις σκέψεις του οι οποίες για να κατατεθούν χρειάζονται επεξεργασία και οργάνωση από την Οργανωτική Επιτροπή και η καθηγήτρια εξήγησε πως οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι ξεκάθαρες και πως το αρχειακό υλικό και οι προτάσεις του Π.Θ. που είναι μεγάλος θησαυρός μπορούν να αξιοποιηθούν και πρόσθεσε: «Η βασική αρχή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας κάθε χώρας είναι να αφήσει υποδομές για το μέλλον και να γίνει πόλος έλξης και πολιτισμού και όχι να διοργανώσει κάποιες εκδηλώσεις,

Για τη διεκδίκηση και της ς η κα Παπαδημητρίου είπε πως ο Βόλος κάλεσε τη γειτονική πόλη να στηρίξει την υποψηφιότητά του , αλλά επέλεξε να υποβάλει δική της υποψηφιότητα.

politistiki prwteyoysa1 (2)

Εκδήλωση για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης 2021

Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου και ώρα 8.00 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου η εκδήλωση που αναβλήθηκε στις 7 Οκτωβρίου λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων.

Με μουσική και μουσικούς στο πλαίσιο μιας ξεχωριστής εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση της υποψηφιότητας του Βόλου και της για την ανάληψη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα με διακεκριμένους μουσικούς ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα εμφανιστεί μετά από χρόνια απουσίας και απραξίας η περίφημη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα ανοίγει με το παγκοσμίου φήμης Βολιώτη κιθαρίστα Κώστα Κοτσιώλη και συνεχίζει με την Ορχήστρα και την Παιδική Χορωδία «Ιωνία», την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, την Πολυφωνική Χορωδία του Δήμου Βόλου για να ολοκληρωθεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου.

Η εκδήλωση που είναι ανοικτή για όλους στοχεύει στην ενεργοποίηση των πολιτών για την εθελοντική τους συμμετοχή με στόχο την ανάδειξη της πόλης του Βόλου και γενικότερα του Νομού Μαγνησίας ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση