Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Την Αργώ γνώρισαν μαθητές από το Γυμνάσιο Νυρεμβέργης «ΜΕΛΑΝΘΟΝ»
Την Αργώ γνώρισαν μαθητές από το Γυμνάσιο Νυρεμβέργης «ΜΕΛΑΝΘΟΝ»

Την Αργώ γνώρισαν μαθητές από το Γυμνάσιο Νυρεμβέργης «ΜΕΛΑΝΘΟΝ»

Μαθητές από το Γυμνάσιο Νυρεμβέργης «ΜΕΛΑΝΘΟΝ», βρίσκονται εδώ και μια εβδομάδα στο Βόλο στο πλαίσιο αδελφοποίησης με  το  Α’ Γυμνάσιο  Βόλου.

Οι  40 μαθητές ήρθαν πριν μια εβδομάδα και θα μείνουν 12  μέρες και κατά την διάρκεια της παραμονής τους διδάσκονται όλη την μυθολογία και ιστορία της περιοχής, δεδομένου ότι στο σχολείο τους στη Γερμανία  διδάσκονται ελληνικά.

Η Αργώ ήταν και σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Γερμανών μαθητών, οι οποίοι  βρέθηκαν στο Δημαρχείο της πόλης και γνώρισαν την ιστορία της Αργούς και της Αργοναυτικής Εκστρατείας από τον πρόεδρο  των Αργοναυτών Νικ. Ντόκο και τον γραμματέα Κ. Κεχαΐδη.

Συγκεκριμένα έγινε παρουσίαση του κατασκευαστικού μέρους  της Αργούς και της Αργοναυτικής εκστρατείας,  με  προβολή σχετικού βίντεο και στη συνέχεια αναχώρησαν για το λιμάνι του Βόλου  όπου οι μαθητές απαθανάτισαν  την Αργώ και ανέβηκαν στο πλοιάριο κι ενημερώθηκαν  για τον τρόπο του ταξιδιού.

Να σημειωθεί τέλος πως η  Αργώ και οι Αργοναύτες  κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της Νάπολης στις  16-19 Σεπτεμβρίου, όπου τότε γιορτάζεται ο ερχομός των Ευβοιαίων, αλλά δεν κατέστη εφικτή η συμμετοχή τους  λόγω διαφόρων προβλημάτων.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση