Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΘΕΣΣΑΛΙΑ » ΜΑΓΝΗΣΙΑ » Με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού συναντήθηκαν  Επιμελητήρια Μαγνησίας – Φθιώτιδας – Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας
Με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού συναντήθηκαν  Επιμελητήρια Μαγνησίας – Φθιώτιδας – Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

Με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού συναντήθηκαν  Επιμελητήρια Μαγνησίας – Φθιώτιδας – Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας

 Με τη διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Τουρισμού θα είναι σύμμαχος στον Οργανισμό προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών και ανάπτυξης πτήσεων του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου και κατ' επέκταση στην επιχείρηση ανάδειξής του σε Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος, επέστρεψαν από την χθεσινή (Τετάρτη) τους συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, οι εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Μαγνησίας και Φθιώτιδας και της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας.

            Η ατζέντα του Αεροδρομίου άνοιξε σε κεντρικό επίπεδο αυτή τη φορά, ως κατάληξη των προσπαθειών που έχουν ξεκινήσει με δική τους πρωτοβουλία εδώ και μήνες το Ε, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας και η . Χθες το απόγευμα, στην , η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, συναντήθηκε με τους προέδρους των Επιμελητηρίων Μαγνησίας και Φθιώτιδας  Αριστοτέλη Μπασδάνη και Αλέξανδρο Διαμαντάρα αντίστοιχα, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου και τον πρόεδρο και τον γραμματέα της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας  Γιώργο Ζαφείρη και Πάρι Κονιόρδο. Στην συνάντηση παρευρέθηκε ο α' του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Κωνσταντίνος Ψειρόπουλος, ενώ παρούσα ήταν και η υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.           

  Βασικό θέμα της συνάντησης στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού ήταν η ενημέρωση της κας. Κουντουρά σχετικά με την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για την ανάδειξη του Αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου σε Αεροδρόμιο Κεντρικής Ελλάδος, μέσω της ς ενός Οργανισμού που θα αναλάβει την προσέλκυση επισκεπτών, με απώτερο στόχο φυσικά να υπάρξει η ανάλογη στήριξη σε κεντρικό επίπεδο. Η αναπληρώτρια υπουργός αντιμετώπισε ιδιαίτερα αυτή την προοπτική, διαβεβαιώνοντας τους παρισταμένους ότι το Υπουργείο θα στηρίξει την προσπάθεια και μάλιστα θα συμμετέχει έχοντας ενεργό ρόλο.              

Ομάδα εργασίας              

Σε πρώτη φάση, θα συσταθεί μία Ομάδα Εργασίας αποτελούμενη από στελέχη του Οργανισμού και του Υπουργείου, η οποία θα θέσει σε εφαρμογή ένα δράσης με στόχο την προώθηση της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδος – σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και τους υπόλοιπους φορείς της ευρύτερης περιοχής όπως Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες, Δήμους κ.τ.λ. –  για την προσέλκυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και όχι μόνο. Αυτό το δράσης, όπως αναλύθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση, θα περιλαμβάνει προωθητικές ενέργειες, συνεργασία με ταξιδιωτικά γραφεία και αεροπορικές εταιρείες, συμμετοχή σε τουριστικές εκθέσεις κ.ά.    

         Στόχος, όπως τονίστηκε, είναι αφ' ενός να γίνει γνωστή η ύπαρξη του Αεροδρομίου και οι δυνατότητές του σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό τουριστών και επαγγελματιών του τουρισμού και αφ' ετέρου να προβληθούν οι περιοχές που μπορεί να καλύψει και οι δυνατότητες που αυτές προσφέρουν.            

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού χαιρέτισε την πρωτοβουλία και πρότεινε επιπλέον, ο Οργανισμός να επεκταθεί γενικά σε δράσεις προβολής των περιοχών που περιλαμβάνει, τονίζοντας ότι η περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος είναι σε θέση να προσφέρει πληθώρα τουριστικών επιλογών και να προσελκύσει ευρύ πεδίο επισκεπτών.             Από την πλευρά της η υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων,  Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τόνισε πως το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι καθ' όλα άρτιο, επανέλαβε όμως τη δέσμευση του υπουργού Μεταφορών  ότι εφ' όσον κριθεί αναγκαίο, μετά από σχετικό αίτημα των τοπικών φορέων, να υπάρξει ενίσχυσή του ώστε να το προσεγγίζουν περισσότερα και μεγαλύτερα αερο, αυτό θα γίνει.              

Γενικά θέματα τουρισμού  

Κατά την χθεσινή συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού συζητήθηκαν, επίσης, γενικά θέματα σχετικά με την αδειοδότηση ξενοδοχείων και ενοικιαζομένων δωματίων, τα παράνομα καταλύματα, την φέρουσα ικανότητα των περιοχών και την προσπάθεια που γίνεται για την προσέλκυση νέου τουριστικού προϊόντος.        

     Επιπλέον, στο αίτημα των εκπροσώπων του τουρισμού για άδειες παραχώρησης χρήσης των αιγιαλών, η κα. Κουντουρά ανακοίνωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η κατάρτιση πρότασης για την απλοποίηση των διαδικασιών και την επέκταση του χρόνου ισχύος των αδειών, έτσι ώστε να διευκολύνονται οι που θέλουν να πραγματοποιήσουν επενδύσεις σε υποδομές.            

Η κα. Κουντουρά ενημερώθηκε για όλα τα τρέχοντα προβλήματα των περιοχών και εντός των ημερών θα οργανωθεί η επόμενη συνάντηση με την Ομάδα Εργασίας πλέον.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση