Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή επειδή εξαπάτησε τον συνέταιρο του
Τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή επειδή εξαπάτησε τον συνέταιρο του

Τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή επειδή εξαπάτησε τον συνέταιρο του

Στις δικστικές ίθουσες έλυσαν τις διαφορές τους δύο συνέταιροι, που είχαν συστήσει αφανή εταιρεία για τη διαχείριση πρακτορείου ΟΠΑΠ, με τον έναν ηλικίας 40 ετών, να καταδικάζεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο προχθές σε δύο ετών με τριετή αναστολή και , για ιδιαίτερα μεγάλης ζημιάς.

Ειδικότερα στις 5 Αυγούστου του 2014, ο 40χρονος Βολιώτης διατηρούσε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην πόλη, και είχε συμφωνήσει με έναν 22χρονο να του μεταβιβάσει έναντι ποσού 60.000€, το 50% της επιχείρησης, και γι' αυτό το λόγο προχώρησαν στην σύσταση αφανούς εταιρείας, καθώς λόγω δεσμεύσεων έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για γίνουν επίσημα συνέταιροι.

Ο 22χρονος του έδωσε τα που προέρχονταν από το του πατέρα του.

Παράλληλα ο 40χρονος είχε υπογράψει ήδη ιδιωτικό συμφωνητικό με τον ΟΠΑΠ, όπου υπήρχε όρος που απαγόρευε τη μεταβίβαση της άδειας, αξίας 120.000€, όπως και κάποιου ποσοστού πριν συμπληρωθεί περίοδος 15 ετών συνεχούς λειτουργίας του πρακτορείου.

Επιπλέον εμφανίζονταν όρος με τον οποίο για να έχει συνεταίρο, έπρεπε να έχει στο όνομα του για πέντε χρόνια την άδεια (είχε συμπληρώσει τα δύο), και έμεναν άλλα τρία για να είναι και επίσημα συνέταιροι.

Τελικά όμως αναπτύχθηκαν μεταξύ τους τριβές, με ο 22χρόνος να θελήσει να αποχωρήσει από την επιχείρηση, ζητώντας πίσω τις 60.000€ που έβαλε.

Στο Δικαστήριο ο 22χρονος ανέφερε πως ο 40χρονος, ενώ γνώριζε πως δεν ήταν δυνατόν βάσει της συμφωνίας που είχε υπογράψει με τον ΟΠΑΠ, να έχει συνέταιρο του το απέκρυψε, με σκοπό να του πάρει τα .

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο μηνυτής στα 2,5 περίπου χρόνια που ήταν στο πρακτορείο είχε όφελος περί τα 30.000€, με την έδρα τελικά να του επιβάλλει ποινή ς δύο ετών με τριετή αναστολή, και αφέθηκε ελεύθερος μετά από την έφεση που άσκησε.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση