Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή επειδή εξαπάτησε τον συνέταιρο του
Τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή επειδή εξαπάτησε τον συνέταιρο του

Τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή επειδή εξαπάτησε τον συνέταιρο του

Στις δικαστικές αίθουσες έλυσαν τις διαφορές τους δύο συνέταιροι, που είχαν συστήσει αφανή εταιρεία για τη διαχείριση πρακτορείου ΟΠΑΠ, με τον έναν ηλικίας 40 ετών, να καταδικάζεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο προχθές σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή και έφεση, για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης ζημιάς.

Ειδικότερα στις 5 Αυγούστου του 2014, ο 40χρονος Βολιώτης διατηρούσε πρακτορείο στην πόλη, και είχε συμφωνήσει με έναν 22χρονο να του μεταβιβάσει έναντι ποσού 60.000€, το 50% της επιχείρησης, και γι’ αυτό το λόγο προχώρησαν στην σύσταση αφανούς εταιρείας, καθώς λόγω δεσμεύσεων έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για γίνουν επίσημα συνέταιροι.

Ο 22χρονος του έδωσε τα που προέρχονταν από το του πατέρα του.

Παράλληλα ο 40χρονος είχε υπογράψει ήδη ιδιωτικό συμφωνητικό με τον ΟΠΑΠ, όπου υπήρχε όρος που απαγόρευε τη μεταβίβαση της άδειας, αξίας 120.000€, όπως και κάποιου ποσοστού πριν συμπληρωθεί περίοδος 15 ετών συνεχούς λειτουργίας του πρακτορείου.

Επιπλέον εμφανίζονταν όρος με τον οποίο για να έχει συνεταίρο, έπρεπε να έχει στο όνομα του για πέντε χρόνια την άδεια (είχε συμπληρώσει τα δύο), και έμεναν άλλα τρία για να είναι και επίσημα συνέταιροι.

Τελικά όμως αναπτύχθηκαν μεταξύ τους τριβές, με αποτέλεσμα ο 22χρόνος να θελήσει να αποχωρήσει από την επιχείρηση, ζητώντας πίσω τις 60.000€ που έβαλε.

Στο Δικαστήριο ο 22χρονος ανέφερε πως ο 40χρονος, ενώ γνώριζε πως δεν ήταν δυνατόν βάσει της συμφωνίας που είχε υπογράψει με τον ΟΠΑΠ, να έχει συνέταιρο του το απέκρυψε, με σκοπό να του πάρει τα χρήματα.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο μηνυτής στα 2,5 περίπου χρόνια που ήταν στο πρακτορείο είχε όφελος περί τα 30.000€, με την έδρα τελικά να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, και αφέθηκε ελεύθερος μετά από την έφεση που άσκησε.

 

 

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απεβίωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος #ΘεόδωροςΠάγκαλος - https://t.co/sCWX8qxpLw -

  • Γιατί οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο #σεξ; #σεξ - https://t.co/7AyE5YcwPo -

  • Εκλογές: Φουντώνει η κόντρα για τη #φορολογία #φορολογία - https://t.co/TTc27Dhg1q -

"Αλιεύοντας" την είδηση