Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / Τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή επειδή εξαπάτησε τον συνέταιρο του
Τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή επειδή εξαπάτησε τον συνέταιρο του

Τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή επειδή εξαπάτησε τον συνέταιρο του

Στις δικαστικές αίθουσες έλυσαν τις διαφορές τους δύο συνέταιροι, που είχαν συστήσει αφανή εταιρεία για τη διαχείριση πρακτορείου ΟΠΑΠ, με τον έναν ηλικίας 40 ετών, να καταδικάζεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο προχθές σε δύο ετών με τριετή και , για ιδιαίτερα μεγάλης ζημιάς.

Ειδικότερα στις 5 Αυγούστου του 2014, ο Βολιώτης διατηρούσε πρακτορείο ΟΠΑΠ στην πόλη, και είχε συμφωνήσει με έναν 22χρονο να του μεταβιβάσει έναντι ποσού 60.000€, το 50% της επιχείρησης, και γι’ αυτό το λόγο προχώρησαν στην σύσταση αφανούς εταιρείας, καθώς λόγω δεσμεύσεων έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για γίνουν επίσημα συνέταιροι.

Ο 22χρονος του έδωσε τα που προέρχονταν από το εφάπαξ του πατέρα του.

Παράλληλα ο είχε υπογράψει ήδη ιδιωτικό συμφωνητικό με τον ΟΠΑΠ, όπου υπήρχε όρος που απαγόρευε τη μεταβίβαση της άδειας, αξίας 120.000€, όπως και κάποιου ποσοστού πριν συμπληρωθεί 15 ετών συνεχούς λειτουργίας του πρακτορείου.

Επιπλέον εμφανίζονταν όρος με τον οποίο για να έχει συνεταίρο, έπρεπε να έχει στο όνομα του για πέντε χρόνια την (είχε συμπληρώσει τα δύο), και έμεναν άλλα τρία για να είναι και επίσημα συνέταιροι.

Τελικά όμως αναπτύχθηκαν μεταξύ τους τριβές, με ο 22χρόνος να θελήσει να αποχωρήσει από την επιχείρηση, ζητώντας πίσω τις 60.000€ που έβαλε.

Στο Δικαστήριο ο 22χρονος ανέφερε πως ο 40χρονος, ενώ γνώριζε πως δεν ήταν δυνατόν βάσει της συμφωνίας που είχε υπογράψει με τον ΟΠΑΠ, να έχει συνέταιρο του το απέκρυψε, με σκοπό να του πάρει τα .

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο μηνυτής στα 2,5 περίπου χρόνια που ήταν στο πρακτορείο είχε όφελος περί τα 30.000€, με την έδρα τελικά να του επιβάλλει φυλάκισης δύο ετών με τριετή , και αφέθηκε ελεύθερος μετά από την που άσκησε.

 

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Μεταγραφή Μαρκοπουλιώτη στον Ολυμπιακό Βόλου #ΟλυμπιακόΒόλου - https://t.co/pVySOtrXBc -

  • Φωτιά στo βουνό της Όθρυος  #Όθρυς - https://t.co/7fwrQHigTY -

  • Μονοδρόμηση  επαρχιακού δρόμου Αφήσσου-Λεφόκαστρου στο τμήμα Αμποβός-Ραζή - https://t.co/U7h6gCcQrq -

"Αλιεύοντας" την είδηση