Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή επειδή εξαπάτησε τον συνέταιρο του
Τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή επειδή εξαπάτησε τον συνέταιρο του

Τιμωρήθηκε με δύο χρόνια φυλακή επειδή εξαπάτησε τον συνέταιρο του

Στις δικαστικές αίθουσες έλυσαν τις διαφορές τους δύο συνέταιροι, που είχαν συστήσει αφανή εταιρεία για τη διαχείριση πρακτορείου , με τον έναν ηλικίας 40 ετών, να καταδικάζεται από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο προχθές σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή και έφεση, για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης ζημιάς.

Ειδικότερα στις 5 Αυγούστου του 2014, ο Βολιώτης διατηρούσε πρακτορείο στην πόλη, και είχε συμφωνήσει με έναν 22χρονο να του μεταβιβάσει έναντι ποσού 60.000€, το 50% της επιχείρησης, και γι' αυτό το λόγο προχώρησαν στην σύσταση αφανούς εταιρείας, καθώς λόγω δεσμεύσεων έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για γίνουν επίσημα συνέταιροι.

Ο 22χρονος του έδωσε τα που προέρχονταν από το εφάπαξ του πατέρα του.

Παράλληλα ο 40χρονος είχε υπογράψει ήδη ιδιωτικό συμφωνητικό με τον ΟΠΑΠ, όπου υπήρχε όρος που απαγόρευε τη μεταβίβαση της άδειας, αξίας 120.000€, όπως και κάποιου ποσοστού πριν συμπληρωθεί περίοδος 15 ετών συνεχούς λειτουργίας του πρακτορείου.

Επιπλέον εμφανίζονταν όρος με τον οποίο για να έχει συνεταίρο, έπρεπε να έχει στο όνομα του για πέντε χρόνια την άδεια (είχε συμπληρώσει τα δύο), και έμεναν άλλα τρία για να είναι και επίσημα συνέταιροι.

Τελικά όμως αναπτύχθηκαν μεταξύ τους τριβές, με ο 22χρόνος να θελήσει να αποχωρήσει από την επιχείρηση, ζητώντας πίσω τις 60.000€ που έβαλε.

Στο Δικαστήριο ο 22χρονος ανέφερε πως ο 40χρονος, ενώ γνώριζε πως δεν ήταν δυνατόν βάσει της ς που είχε υπογράψει με τον ΟΠΑΠ, να έχει συνέταιρο του το απέκρυψε, με σκοπό να του πάρει τα .

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι ο μηνυτής στα 2,5 περίπου χρόνια που ήταν στο πρακτορείο είχε όφελος περί τα 30.000€, με την έδρα τελικά να του επιβάλλει φυλάκισης δύο ετών με τριετή , και αφέθηκε ελεύθερος μετά από την έφεση που άσκησε.

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση