Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμωρήθηκαν από το Αυτόφωρο δύο συγγενείς μετά από άσκοπους πυροβολισμούς
Τιμωρήθηκαν από το Αυτόφωρο δύο συγγενείς μετά από άσκοπους πυροβολισμούς

Τιμωρήθηκαν από το Αυτόφωρο δύο συγγενείς μετά από άσκοπους πυροβολισμούς

Ακριβά πλήρωσε την ευθυμία του ένας 39χρονος από τη έα Ιωνία, καθώς καταδικάστηκε χθες σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών μετατρέψιμη προς 5€ την ημέρα και χρηματική ποινή € για κατοχή κυνηγετικού όπλου, ενώ ο 21χρονος ανιψιός της συζύγου του σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με τριετή για άσκοπους πυροβολισμούς.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν προχθές το απόγευμα για άσκοπο πυροβολισμό και παράβαση του όμου περί Όπλων, στην περιοχή Ξηρόκαμπος Ν. Ιωνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.

Ο 21χρονος βρίσκονταν στο σπίτι του 40χρονου, όπου διασκέδαζαν, λόγω Τσικνοπέμπτης και αφού κατανάλωσαν αλκοόλ, πήρε το δίκαννο που κατείχε παράνομα ο 39χρονος και πυροβόλησε στον αέρα δύο φορές.

είτονες ειδοποίησαν την Αστυνομία και αστυνομικοί της Ασφάλειας, συνέλαβαν τον 22χρονο για άσκοπο πυροβολισμό και τον 40χρονο για οπλοκατοχή, ενώ το όπλο κατασχέθηκε.

Χθες στο Αυτόφωρο απολογούμενος ο 21χρονος ανέφερε ότι πυροβόλησε λόγω της ημέρας, αφού είχαν ψήσει και διασκέδαζαν με άλλα μέλη της οικογένειας του, ενώ εξέφρασε την μεταμέλεια του για το περιστατικό.

Ο 39χρονος πατέρας τριών παιδιών και προσεχώς ενός τέταρτου, υποστήριξε πως το όπλο το είχε για και το έδωσε στον ανιψιό της συζύγου του για να πυροβολήσει στον αέρα, ευρισκόμενοι και οι δύο σε ευθυμία.

Ακόμα είπε πως είχε υποβάλλει αίτηση για να βγάλει άδεια για το όπλο, που το κατείχε παράνομα από το 2016, και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του συγγενή του.

Ο πρόεδρος του Δικαστηρίου είπε στον 39χρονο ότι έπρεπε ως μεγαλύτερος να αποτρέψει το νεαρό από το να πυροβολήσει, με την εισαγγελέα της έδρας να ζητά να κριθούν και οι δύο ένοχοι για τις πράξεις που τους καταλογίζονταν, και να επιβληθεί στον 21χρονο ποινή έξι μηνών με και στον 39χρονο ποινή πέντε μηνών, αλλά και χρηματική ποινή 200€.

Τελικά ο μεν νεαρός καταδικάστηκε σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή, και ο δε 39χρονος σε πέντε μήνες φυλακή μετατρέψιμους προς 5€ την ημέρα, τελικά ευρώ ως χρηματική ποινή, ενώ διατάχθηκε η δήμευση του όπλου του.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση