Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμωρία 18 μηνών σε 55χρονο βολιώτη ναυτικό που είχε στο σπίτι του ολόκληρο οπλοστάσιο
Τιμωρία 18 μηνών σε 55χρονο βολιώτη ναυτικό που είχε στο σπίτι του ολόκληρο οπλοστάσιο

Τιμωρία 18 μηνών σε 55χρονο βολιώτη ναυτικό που είχε στο σπίτι του ολόκληρο οπλοστάσιο

“Καμπάνα” 18 μηνών με τριετή και χρηματική ποινή 1.500€, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο , σε 55χρονο Βολιώτη για εισ όπλων από το εξωτερικό, αλλά και για οπλοκατοχή.

Ο μεσήλικας ναυτικός καταδικάστηκε ερήμην από το Δικαστήριο, καθώς τόσο στο του, όσο και σε αποθήκη που διέθετε κατείχε μεγάλες τητες όπλων και πυρομαχικών, που δεν δήλωσε στις αρχές, με αποτέλεσμα να συλληφθεί στις 3 Φεβρουαρίου 2017 στο Βόλο.

Ο 55χρονος είχε δηλώσει ενώπιον των δικαστικών λειτουργών, ότι η συγκέντρωση όπλων αποτελούσε για τον ίδιο χόμπι.

Στον έλεγχο που είχε γίνει οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας ς, είχαν βρει και είχαν κατασχέσει έξι πιστόλια, εκ των οποίων ένα replica, τέσσερα περίστροφα, εκ των οποίων ένα replica, δύο πολεμικά τυφέκια με αορτήρα, ένα τυφέκιο τύπου φλόμπερ.

Επίσης 2.550 κυνηγετικών και πυροβόλων όπλων, 71 γεμιστήρες, δύο χάρτινες συσκευασίες με πυρίτιδα, συνολικού βάρους 1,5 κιλού, 200 καψύλλια, ένα τμήμα πολεμικού τυφεκίου, τρία μαχαίρια, ένα ξίφος με θήκη, τέσσερις διόπτρες, τρεις βάσεις στήριξης όπλων, ένα κοντάκι όπλου, δύο καλύμματα κλείστρου, ένας σιγαστήρας, μια πλαστική λαβή πιστολιού, μια μεταλλική συσκευασία με σκάγια, καθώς και πλήθος καλύκων πυροβόλων και κυνηγετικών όπλων.

Είχαν κατασχεθεί επίσης ένα πιστόλι και δύο κυνηγετικά , τα οποία ο 55χρονος κατείχε νόμιμα.

Έτσι χθες το Δικαστήριο τον καταδίκασε ερήμην σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών με , και του επέβαλλε χρηματική ποινή 1.500€, επικυρώνοντας την κατάσχεση του παραπάνω υλικού.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση