Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΚΚΛΗΣΙΑ / Τιμήθηκε στο Βόλο η μνήμη του Παύλου Μελά
Τιμήθηκε στο Βόλο η μνήμη του Παύλου Μελά

Τιμήθηκε στο Βόλο η μνήμη του Παύλου Μελά

Στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου λειτούργησε σήμερα ο μητροπολίτης Δημητριάδος  Ιγνάτιος, ο οποίος τέλεσε το μνημόσυνο του ηρωικού Μακεδονομάχου Παύλου Μελά και των λοιπών συναγωνιστών του. Την πρωτοβουλία είχε ο Σύλλογος Μακεδόνων Μαγνησίας «Ο Μέγας Αλέξανδρος», ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι των Αρχών και πλήθος κόσμου.

Στην σύντομη ομιλία του ο  κ. Ιγνάτιος  τόνισε ότι «σε μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας, όταν πολλοί είχαν απελπιστεί για τις εξελίξεις και κάποιοι δεν πίστευαν ότι θα μπορεί να υπάρξει ελεύθερη Μακεδονία, αυτοί οι νέοι άνθρωποι, με οικογένειες, με ήθος και πίστη στον Θεό, ξεκίνησαν ένα απέλπιδα αγώνα, στον οποίο κανείς δεν πίστευε τόσο όσο ο Παύλος Μελάς.

Όμως, πάντοτε υπάρχει ο πρώτος σπόρος. Με την θυσία του, έγινε ο σπόρος που καρποφόρησε, για να μπορούμε εμείς σήμερα να έχουμε ελεύθερη Μακεδονία και να μπορούμε να την υπερασπιζόμαστε, ελπίζω, επάξια, ως διάδοχοι τέτοιων ανδρών, που έδωσαν τα πάντα για αυτή την πατρίδα. Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν διάδοχοί τους.

Δεν ενδίδω στον πειρασμό  ότι χάθηκε η αληθινή φιλοπατρία. Τίποτα δεν πάει χαμένο σ’ αυτόν τον τόπο, των Μαρτύρων, των Αγίων και των Ηρώων. Έχουμε πίστη ότι ο Θεός δικαίωσε τον αγώνα τους κι έτσι ζούμε σε μια πατρίδα αληθινά ελεύθερη και με την Μακεδονία Ελληνική.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Παράταση συμφωνητικών μίσθωσης για δύο έτη με τα ισχύοντα ποσά - https://t.co/oejLG7UGgc -

  • Ολοκληρώθηκε η εγγραφή στο ηλεκτρονικό μητρώο της Γ. Γ. Αθλητισμού - https://t.co/h9ajbCPMdd -

  • Ο δημόσιος λόγος στην εποχή της πανδημίας - https://t.co/1DAdIpeuzc -

"Αλιεύοντας" την είδηση