Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμήθηκε στο Βόλο η δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη στην κοπή της πίτας των Ελασσονιτών Μαγνησίας
Τιμήθηκε στο Βόλο η δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη στην κοπή της πίτας των Ελασσονιτών  Μαγνησίας

Τιμήθηκε στο Βόλο η δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη στην κοπή της πίτας των Ελασσονιτών Μαγνησίας

Τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης της προβολής της χώρας στο εξωτερικό

Προβλήθηκε το πολυβραβευμένο ,με τρία πρώτα παγκόσμια βραβεία, ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο  “Elassona: Secret Path to Mt Olympus”

Στην κατάμεστη αίθουσα ,  στο ξενοδοχείο “ΠΑΡΚ” στο Βόλο , ο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας , κλείνοντας φέτος 24 χρόνια συνεχούς δράσης και προσφοράς στη Μαγνησία και τη Θεσσαλία (έτος ίδρυσης 1994) , κατά τη διάρκεια κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για το 2018 , βράβευσε τη διεθνούς φήμης δημοσιογράφο και ανταποκρίτρια σε πολλά επικίνδυνα μέρη του πλανήτη , Ελληνίδα  Αθηνά Κρικέλη, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά της στην ανάδειξη του Ολύμπου ,της Θεσσαλίας και της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο, μέσα από εκπληκτικά Ντοκιμαντέρ που σαρώνουν τα παγκόσμια βραβεία.

Ο ,τίμησε στο πρόσωπό της  μια σπουδαία ,περήφανη και πολυβραβευμένη- για το έργο της διεθνώς- Ελληνίδα , η οποία διαφημίζει , όχι μόνο τη χώρα της ,αλλά και τον πολιτισμό της , σε όλη την υφήλιο.

Αθηνά Κρικέλη, μια πολυβραβευμένη Ελληνίδα

Σημειώνεται ότι η Αθηνά Κρικέλη είναι η ιδρύτρια-διευθύντρια του Ellopia Media Group της Νέας Υόρκης και συνεργάτης του National Geographic.

Επίσης, αξιοθαύμαστο είναι ότι στη σειρά Μt Olympus ,τα τρία πρώτα ντοκιμαντέρ, έχουν ήδη αποσπάσει 13 αγαλματίδια από παγκόσμια Φεστιβάλ Κινηματογράφου (www.ellopiatv.com). Τον Σεπτέμβριο του 2018 το ντοκιμαντέρ Mt Olympus: The Creation θα προβληθεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης της Νέας Υόρκης, και θα ξεκινήσει επίσημα την πορεία του για τα Όσκαρ του 2018.

Σύλλογος Ελασσονιτών Μαγνησίας-24 χρόνια προσφοράς στον Άνθρωπο και στον Πολιτισμό

Η κοπή της πίτας έγινε από το ΔΣ του Συλλόγου και ευλόγησαν την ο της ς του Αγίου Κωνσταντίνου  Απόστολος Θάνος και ο π. Ελευθέριος Σαράτσης  της Αγίας Βαρβάρας Ν. Ιωνίας Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της ς ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας  Κων. Σκριάπας , παρουσίασε το έργο και τις δράσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο Βόλο ,στην Θεσσαλία ,την Ελλάδα και στην Ευρώπη , δεδομένου ότι ο Σύλλογος Ελασσονιτών , πρωτοστάτησε στην ίδρυση ,αλλά και έχει την προεδρία , του πολυβραβευμένου εθελοντικού φορέα -σωματείο Δίκτυο “Περραι”, το οποίο και στηρίζει με όλο το δυναμικό του και του οποίου οι δράσεις έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα σύνορα της χώρας .

Για τον λόγο αυτό αναφέρθηκε στις μεγάλες πρωτοβουλίες που λήφθηκαν τα τελευταία χρόνια σχετικά με τον πολιτισμό και τη θεσμοθέτηση για την Ελλάδα, ανά δύο χρόνια, των Πανελλήνιων συνεδρίων Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής κληρονομίας , τις μεγάλες συναυλίες κοινωνικής ς για τη στήριξη ευπαθών ομάδων σε όλη τη Θεσσαλία , την αναπτυξιακή εκπαίδευση των κατοίκων των αγροτικών περιοχών , τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες ,στην υλοποίηση προγράμματος του Πράσινου Ταμείου για τη λίμνη Κάρλα , τα σεμινάρια κοινωνικής οικονομίας και τις πρωτοβουλίες ανάδειξης της Θεσσαλίας και της Ελλάδας στο εξωτερικό , μέσα από συνέδρια , ευρωπαϊκά προγράμματα , αλλά και Ιστορικό ράλι Ολύμπου ,που ,επίσης ,έγινε θεσμός για τη χώρα.

Τέλος ανακοίνωσε το πρόγραμμα των δράσεων για το έτος 2018 που αφορούν τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον , την εκπαίδευση και τις ευπαθείς ομάδες .

Αθηνά Κρικέλη : Ανάγκη βελτίωσης της προβολής της χώρας στο εξωτερικό

 

Η κα. Κρικέλη , αφού παρουσίασε το πολυβραβευμένο ,με τρία πρώτα παγκόσμια βραβεία, ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο “Elassona: Secret Path to Mt Olympus” , ( το 1ο μιας σειράς 12 ντοκιμαντέρ), μίλησε για τις δυσκολίες που έχει η παραγωγή τέτοιων ντοκιμαντέρ, το τεράστιο κόστος που το επωμίζονται εθελοντές και τόνισε ότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική για την προβολή της χώρας στο εξωτερικό . Την προβολή αυτή ,την έχει αναλάβει κυρίως η ιδιωτική πρωτοβουλία , η οποία δεν υποστηρίζεται από το κράτος .
Σύμφωνα με την ίδια αυτή την περίοδο γίνεται η παραγωγή του πέμπτου ντοκιμαντέρ με τίτλο “Macedonia the official gate to Μt Olympus”, ενώ τα τρία πρώτα ντοκιμαντέρ “Elassona: Secret Path to Mt Olympus”, “Mt Olympus: The Creation” και το “ΕΜΑΚ Κλήση ζωής”, έχουν πάρει 13 χρυσά παγκόσμια βραβεία.
Η δημοσιογράφος και παραγωγός τόνισε ότι κάθε φορά που καλείται σε φεστιβάλ στην Αμερική για να βραβεύσουν τα ντοκιμαντέρ και ακούγονται τα ονόματα του Ολύμπου, της Ελασσόνας και της Ελλάδας «είναι μοναδικό το συναίσθημα και νιώθω σα να κουβαλάω την Ελλάδα στην πλάτη μου κι ας μην το ξέρει η Ελλάδα».

Η κα. Κρικέλη πρότεινε να μπουν πινακίδες σε κάθε λιμάνι, σταθμό και αεροδρόμιο , μεγάλες πινακίδες στα αγγλικά που να καλωσορίζουν τους επισκέπτες στην περιοχή του Ολύμπου, του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή της Μακεδονίας, στα αμερικανικά πρότυπα, που οι πινακίδες για την Disneyworld στη Φλόριντα, ξεκινούν τρεις πολιτείες πριν.
Για να στηρίξει τη δουλειά που δεν έγινε τόσα χρόνια, η δημοσιογράφος είπε ότι αν κάποιος μπει στην παγκόσμια πλατφόρμα weather.com και πληκτρολογήσει Mt Olympus θα δει τον Όλυμπο της Γιούτα, τον Όλυμπο στη Ν. Ζηλανδία και τον Όλυμπο στην Κύπρο, ενώ ο Όλυμπος της Ελλάδας δεν υπάρχει!

Στην εκδήλωση η οποία έγινε σε μια κατάμεστη αίθουσα παρέστησαν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη (πρ. υπουργός ,πρ.βουλευτής,περιφ. σύμβουλος και πρόεδρος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας) ,ο  Μουστινάς Πάρις ( πρ. βουλευτής και πρ. δήμαρχος Ιωλκού) , ο Κίτσιος Γεώργιος ,περιφ. σύμβουλος εκ μέρους της , ο  Ζαρκάδας Απόστ. , αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης και τουρισμού εκ μέρους του Δήμου Βόλου, ο Αστερίου Θωμάς , αντιπρόεδρος Α΄ του Δικτύου “Περραι¨και πρόεδρος του Συλλόγου Πυθιωτών Λάρισας , ο Βίκτωρ Φιλοσώφ, γ.γ. της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, η  Μαρία Γαβαλά ,πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου, ο  Σωτήσης Γκανάτσιος , πρόεδρος του ΚΕΜΕΒΟ, η  Πέπη Παπανδρέου ,πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου και πολλά μέλη του ΔΣ, η  Σούλα Μπαρζιώκα ,πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Αθανασάκειου Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου,η Λιάνα Πασχούδη εκ μέρους της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου , ο Τριανταφύλλου Ιωάννης, γ.γ. του Συλλόγου Μιρασιατών Ν.Ιωνίας Βόλου ” Το Εγγλεζονήσι”, πολλοί άλλοι εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και υπηρεσιών του Βόλου και πολλοί Ελασσονίτες της Μαγνησίας .

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση