Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμήθηκε στη Ζαγορά η μνήμη του Αγίου Τριανταφύλλου
Τιμήθηκε στη Ζαγορά η μνήμη του Αγίου Τριανταφύλλου

Τιμήθηκε στη Ζαγορά η μνήμη του Αγίου Τριανταφύλλου

Την μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου τίμησε πανηγυρικώς η τοπική Εκκλησία στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Ζς, όπου την παραμονή της εορτής (7/8) τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου, τον οποίον πλαισίωσαν οι της περιφέρειας Ζς και πλήθος κόσμου.

Στο κήρυγμά του ο κ. επεσήμανε ότι «είναι συγκλονιστικό να σκεφθεί κανείς ότι στην πιο σκοτεινή περίοδο της τουρκοκρατίας αυτός ο ανέδειξε ακόμα έναν Μάρτυρα της πίστεως. Ποιές ήταν, όμως, οι προϋποθέσεις που τον οδήγησαν στο Μαρτύριο; Καταρχάς, η αγάπη στον Χριστό, που για εκείνον δεν ήταν απλώς μια ιδέα, αλλά ο τρόπος της ς του. Ήταν, επίσης, μέλος μίας εκκλησιαστικής κοινότητας, καθότι κανείς μόνος του δε μπορεί να γνωρίσει τον Χριστό. Τον Χριστό γνωρίζουμε ως Εκκλησία. Αυτή τη συνείδηση είχε ο Τριαντάφυλλος, όταν κλήθηκε στο Μαρτύριο, ότι ομολογεί την πίστη ολόκληρης της κοινότητας από την οποία προήλθε. Επίσης, ήταν εναντίον της ς, κάτι που χαρακτηρίζει όλους τους Μάρτυρες της πίστεως. Είναι πράος και δεν επιδιώκει την εκδίκηση και την τιμωρία των δημίων του».

Στη συνέχεια μίλησε για το νόημα της θυσίας του Αγίου στην εποχή μας: «γίνεται αφορμή να νιώθουμε και να λειτουργούμε ως κοινότητα, τιμώντας τη μνήμη του. Μας δίδει την δυνατότητα να διακηρύξουμε, ως Χριστιανοί, ότι αρνούμαστε τη βία. Δίδουμε ομολογία αγάπης, προσφοράς, αλληλεγγύης και θυσίας, όχι, όμως, βίας. Έχουμε τη συνείδηση ότι είμαστε απόγονοι Μαρτύρων και υπερασπιζόμαστε την αλήθεια, την ελευθερία και την πραγματική αγάπη».

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε, στο Ελληνομουσείο (Σχολείο του Ρήγα) μουσική , με παραδοσιακά τραγούδια, αφιερωμένα στην , στο πλαίσιο των «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων», που διοργανώνει ο Πολιτισμού της τοπικής Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση