Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμήθηκε σήμερα στο Βόλο η επέτειος της 25ης Μαρτίου
Τιμήθηκε σήμερα στο Βόλο η επέτειος της 25ης Μαρτίου

Τιμήθηκε σήμερα στο Βόλο η επέτειος της 25ης Μαρτίου

Χωρίς παρέλαση, πολίτες, αλλά με μάσκες, αποστάσεις και ελάχιστους επισήμους

Χωρίς παρέλαση, πολίτες, αλλά με μάσκες, αποστάσεις και ελάχιστους επισήμους, τιμήθηκε σήμερα στο Βόλο η επέτειος της 25ης Μαρτίου .
Στις 11.00 το πρωί, τελέστηκε δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό Αγ. Νικολάου, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και Σωμάτων Ασφαλείας και ακολούθησε και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων, στην παραλία του Βόλου.
Λίγο πριν την ολο της κατάθεσης των στεφάνων, ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών F16 από την 111 Πτέρυγα Μάχης Ν. Αγχιάλου, αλλά και ελικόπτερα από τη βάση του Στεφανοβικείου πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την πόλη.
Ο μητροπολίτης   ανέφερε : “οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας δεν επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε τους εορτασμούς που είχαν προγραμματιστεί σε όλη την Ελλάδα και στον ελληνισμό, εντούτοις κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει τη χαρά ότι, εορτάζουμε 200 χρόνια ελευθερίας. Είναι μια μοναδική ευκαιρία να αναλογιστούμε τι ήταν αυτό που μας χάρισε την παλιγγενεσία.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπήρξε η ενοποιός δύναμη η ορθόδοξη εκκλησία, που διέσωσε την ελληνική γλώσσα που διαχρονικά αποδεικνύει τον ελληνισμό για 3.000 χρόνια που κράτησε το κοινοτικό πνεύμα και βέβαια εν τέλει από την παιδεία που προέκυψε από πατέρες της Εκκλησίας και διδασκάλους του έθνους να δώσουμε τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης.
Και σήμερα υπάρχει κίνδυνος που αποζητά να αποδυναμώσει κάθε ιδιοπροσωπεία των λαών όπως και του δικού μας, η κακή μορφή της παγκοσμιοποίησης. Να αναλογιστούμε ότι, πρέπει να συνεχίσουμε με δύναμη την ορθοδοξία μας με τον πολιτισμό μας και την ελληνική μας γλώσσα και την ενότητά μας για να μην υποδουλωθούμε με τις ψυχές και το πνεύμα μας”.
Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή έκανε λόγο για ένα ουσιαστικό μήνυμα και σημείωσε: “Είναι μια ιστορική μέρα για την Ελλάδα. Η διπλή γιορτή μας θυμίζει τους αγώνες των προγόνων μας και αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον και παράδειγμα για τη νέα γενιά. ΟΙ Έλληνες ενωμένοι μπορούνε και πετυχαίνουν και ξεπερνούν όλα τα εμπόδια. ι' αυτό  σήμερα εμείς με ομοψυχία, χωρίς διαλυτικές κινήσεις, χωρίς διαιρέσεις και διχόνοιες θα αποδείξουμε ότι με την ίδια αποτελεσματικότητα, αντιμετωπίζουμε εσωτερικά κι εξωτερικά θέματα με επάρκεια κι έχουμε ισχυρή παρουσία”.
Η αντιπεριφερειάρχης ς και Β. Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη εξέφρασε τις ευχές της  σε όλους  για τα 200 χρόνια από την αρχή της παλιγγενεσίας, της ανασύστασης ενός ισχυρού ελληνικού κράτους. “Πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε τη διατράνωση των ανθρώπινων αξιών των εθνικών αξιών και της εθνικής αυτογνωσίας” τόνισε.
Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Θαν. Λιούπης είπε  ότι σήμερα γιορτάζουμε τα 200χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία. “Θέλω να ευχηθώ στις Ελληνίδες και στους Έλληνες να είμαστε πάντα ελεύθεροι και δυνατοί. Αυτός ο δρόμος είναι δύσκολος και θα ξεπερνάμε τις δυσκολίες όπως αυτές σήμερα με την πανδημία, τα και την οικονομία” σημείωσε και πρόσθεσε:  “Πρέπει να έχουμε δυνατή ιστορική μνήμη, για να θυμόμαστε την ένδοξη αλλά και πολυτάραχη ιστορία μας. Η ιστορία μας έχει πολλά μαθήματα που θα μας χρησιμεύσουν για το μέλλον. Σήμερα είναι και μια μεγάλη γιορτή της ορθοδοξίας. Εύχομαι η μας να μας βοηθά στο δρόμο και να ξεπερνάμε τα προβλήματα και να κάνουμε ισχυρή την πατρίδα μας και το έθνος μας”.
Ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Κων. Μαραβέγιας δήλωσε: “200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης ισχύουν τα λόγια του εθνικού ποιητή ότι “αν οι του Λεωνίδα σηκωνόντουσαν, θα έβλεπαν ότι τα παιδιά τους είναι αντάξια των ίδιων'. Χρόνια πολλά σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που δείχνουν ότι η χώρα μας είναι αντάξια των περιστάσεων και δείχνει ένα πρόσωπο σύγχρονο και περήφανο”.
Τέλος ο βουλευτής Μαγνησίας του τόνισε:  “Σήμερα, με τον φετινό εορτασμό της 25ης Μαρτίου,  συμπληρώνονται 200 χρόνια από τότε που οι πρόγονοί μας με ηρωισμό και αυτοθυσία, αγωνίστηκαν για την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία, την ισότητα και την απαλλαγή της χώρας μας από τον τουρκικό ζυγό. Οι πράξεις δείχνουν ότι, δεν μετράνε τα μεγέθη σε τέτοιες διενέξεις της ιστορίας καθώς όταν ο επαναστατημένος έχει το δίκιο με το μέρος του θα επικρατήσει. Τα διδάγματα οι αξίες και το αποτύπωμα εκείνης της εποχής, είναι πάντα επίκαιρο ιδιαίτερα σε μια εποχή που λόγω της πανδημικής κρίσης υπάρχει μια εκτεταμένη κοινωνική κι οικονομική ένταση κι έκρηξη. Να πορευτούμε με τα διδάγματα, θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία”.
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση