Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμήθηκε σήμερα η επέτειος 74 χρόνων από την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την πόλη του Βόλου
Τιμήθηκε σήμερα η επέτειος 74 χρόνων από την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την πόλη του Βόλου

Τιμήθηκε σήμερα η επέτειος 74 χρόνων από την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την πόλη του Βόλου


H επέτειος 74 χρόνων από την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων από την πόλη του Βόλου τιμήθηκε σήμερα, όπως και όσοι θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση στις 19 Οκτωβρίου 1944.Η απόδοσης τιμής έγινε στο Μνημείο ς Αντίστασης, στην , παρουσία πολιτικών, στρατιωτικών αρχών και φορέων της πόλης.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, ενώ τιμές απέδωσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου και στρατιωτικό άγημα.

Η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα χαρακτήρισε την επέτειο σημαντική για την πόλη και είπε ότι σήμερα τιμούμε την ελευθερία, τη δημοκρατία και τους αγώνες των προγόνων μας, ενώ δίνουμε σημασία και επικεντρωνόμαστε στα ιστορικά γεγονότα.

«Κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά και δεν μπορούμε να προσβλέπουμε στο με αισιοδοξία, όταν δεν τιμούμε την ιστορία μας. Διδασκόμαστε από τα λάθη το παρελθόντος, ακολουθούμε την αρετή και την ανδρεία των προγόνων μας, ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας και αντιστεκόμαστε σε κάθε έννοια ναζισμού, ολοκληρωτισμού και σε οποιονδήποτε αποτολμά να επιβουλευτεί την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας.»

Η υφυπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι είμαστε όλοι ενωμένοι και με πνεύμα αλληλεγγύης και ενότητας προσβλέπουμε στο να πάει η πατρίδα μας, όσο το δυνατόν πιο ψηλά, μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις.

Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Γιώργος ς δήλωσε: ” 74 χρόνια συμπληρώνονται από την απελευθέρωση του Βόλου από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και είναι σημαντική μέρα για την πόλη, με απόδοση τιμής στους προγόνους μας που έδωσαν αγώνες για να χαρίσουν σε εμάς την ελευθερία και τη δημοκρατία, αγαθά που έχουμε τόσο ανάγκη σήμερα.Εμείς οφείλουμε να αποδίδουμε τιμή και μνήμη για τις επόμενες γενιές”.

Ο αντιδήμαρχος Θάνος Θεοδώρου είπε ότι η σημερινή ημέρα είναι ορόσημο για την πόλη του Βόλου, καθώς σαν σήμερα πριν 74 χρόνια η πόλη μας απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς. Η απόδοση τιμής είναι το ελάχιστο βήμα ευγνωμοσύνης και αναγνώρισης, στον αγώνα για την ελευθερία.

Ο συντονιστής της Ν.Ε. ς του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Βογιατζής, τόνισε ότι τιμούμε τους παππούδες και τους πατεράδες μας που αγωνίστηκαν για λευτεριά και προκοπή. Μάλιστα ευχήθηκε να μπορέσουμε να φανούμε, σε ένα βαθμό αντάξιοί τους.

Σε ετοιμότητα οι σχηματισμοί

Ο ανώτερος διοικητής Φρουράς Βόλου και διοικητής της 32 Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχος Ευάγγελος Παπαδόπουλος τόνισε ότι είναι μια μεγάλη μέρα για την πόλη σήμερα, ενώ οι καρδιές και οι σκέψεις μας είναι στους ήρωες και στους απογόνους τους, που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την απελευθέρωση του Βόλου από τα ναζιστικά στρατεύματα.
«Οι κάτοικοι του Βόλου, επί 3,5 χρόνια δέχτηκαν τρομερές θηριωδίες, με αποκορύφωνα τα βασανιστήρια της Κίτρινης Αποθήκης. Ευχόμαστε, και γι' αυτό είμαστε εδώ, την της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών» είπε.
Τέλος εγγυήθηκε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες και οι σχηματισμοί του Βόλου εξίσου πανέτοιμοι να εκτελέσουν την τους όταν και όποτε χρειαστεί.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση