Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμήθηκε ο διακεκριμένος επιστήμονας Δημ. Ηλιόπουλος
Τιμήθηκε ο διακεκριμένος επιστήμονας Δημ. Ηλιόπουλος

Τιμήθηκε ο διακεκριμένος επιστήμονας Δημ. Ηλιόπουλος

 

Βραβεύτηκε σήμερα από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLA και διευθυντής του Κέντρου Συστηματικής Βιοιατρικής (Center for Systems Biomedicine) στις ΗΠΑ Δημήτρης Ηλιόπουλος.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Γιώργος Πολύζος  είπε ότι είναι ιδιαίτερη χαρά και τιμή να τιμούμε τον κ. Ηλιόπουλο, στο πρόσωπο του οποίου βλέπουμε τους Έλληνες και τους Βολιώτες της διασποράς, που δραστηριοποιούνται και διακρίνονται ιδιαίτερα στο εξωτερικό.

Ο ίδιος ενημέρωσε  πως   ο κ. Ηλιόπουλος ασχολείται με την Βιοατρική και η βράβευσή του έγινε για δύο λόγους: Διότι είμαστε υπερήφανοι για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται και διαπρέπουν στο εξωτερικό και για το ότι πρέπει να δείχνουμε στους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που είναι τα πρότυπα και οι άνθρωποι που πρέπει να τους βλέπουν και κάποτε να τους ακολουθήσουν.

Από την πλευρά του ο  Δημ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι είναι μεγάλη τιμή για τον ίδιο η βράβευση,  ευχαρίστησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είπε ότι είναι χαρούμενος που βρίσκεται στο Βόλο, στην όλη που ξεκίνησε ως μαθητής στο 11ο Δημοτικό Σχολείο και πρόσθεσε πως τα πρώτα βήματα επιστήμης και έρευνας έγιναν στην Ε’ τάξη.

Ο ίδιος είπε ότι τα προγράμματα που προσφέρει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση είναι αξιόλογα, τα δημόσια σχολεία είναι καλά, έχουν καλό επίπεδο, κάτι που αποδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι Έλληνες, όχι μόνο επιστήμονες, αλλά και σε άλλους τομείς, που διαπρέπουν στο εξωτερικό και ξεκίνησαν από τα δημόσια Γυμνάσια και Λύκεια.

Νέο φάρμακο για τον καρκίνο

«Πριν από λίγους μήνες βρήκαμε ένα καινούργιο φάρμακο, το οποίο θα δούμε μέσα στα επόμενα χρόνια πως θα αναπτυχθεί», είπε ο κ. Ηλιόπουλος, που διευκρίνισε ότι πρόκειται για αντικαρκινικό φάρμακο με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και προορίζεται για ασθενείς με διάφορες μορφές καρκίνου.

Σχετικά με την έρευνα εξήγησε ότι προχωράει και γίνεται προσπάθεια να γίνει ό,τι είναι καλύτερο για την θεραπεία του καρκίνου. Τα τελευταία χρόνια, χρησιμοποιούνται αρκετά οι νέες τεχνολογίες, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης (εκπαίδευση υπολογιστών που βοηθούν στην επιτάχυνση της διαδικασίας ανεύρεσης νέων θεραπειών), τόνισε ο καθηγητής.

Επίσης είπε πως πρέπει να δημιουργηθούν οι βάσεις για τη συνεργασία των πανεπιστημίων της Ελλάδας με τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό.  «Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να προσφέρουμε στα Ελληνικά πανεπιστήμια και στα σχολεία με όποιον τρόπο μπορούμε.  Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για να βοηθήσουμε την μας» πρόσθεσε.

 Ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού

Ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού  Ιγνάτιος είπε ότι επειδή έχουμε ιδιαίτερα τα παραδείγματα στην εποχή μας, νομίζω ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μπορούμε να δείξουμε ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους ότι υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν την πατρίδα μας, παρόλο που αναγκάζονται να εργαστούν στο εξωτερικό και διαπρέπουν. Όπως είπε, είναι το καλό παράδειγμα, οικογενειάρχη, επιστήμονα και του ανθρώπου που αγαπάει την πατρίδα του και δεν την ξεχνάει ποτέ.

Η φυγή επιστημόνων και όχι μόνο είναι αποτέλεσμα της κρίσης που διερχόμεθα, δυστυχώς αυτή τη φορά η μετανάστευση δεν αφορά μόνο εργάτες, αλλά επιστήμονες και μορφωμένους ανθρώπους, τόνισε ο σεβασμιώτατος και ευχήθηκε να επιστρέψουν.

Πρότυπο για τα νέα παιδιά

Ο διευθυντής στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου Πασχάλης Δήμου τόνισε ότι το μεγαλείο του κ. Ηλιόπουλου δεν βρίσκεται στην ηλικία του, καθώς κατάφερε τα επιτεύγματά του σε μικρή ηλικία, αλλά στη δοτικότητα και στην προσφορά.  “Οι μαθητές του σχολείου του είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν αυτό τον διακεκριμένο επιστήμονα της διασποράς και πρόσθεσε πως αυτό δίνει τις προοπτικές για να προχωρήσουν τα νέα παιδιά.Μέσα από τη συνεργασία μαζί του, δώσαμε τα ερεθίσματα στους μαθητές γνωρίζοντας την επιστημονική έρευνα και στη συνέχεια θα έχουμε μια πιο στενή συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων  για τον ρόλο του επιστήμονα» ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου.

Τέλος , ο Γιώργος,  εκπρόσωπος των μαθητών του σχολείου έδωσε στον κ. Ηλιόπουλο ένα αναμνηστικό ζωγραφικό έργο των μαθητών, ενώ του απονεμήθηκαν τιμητική πλακέτα και εκδόσεις της Μητρόπολης Δημητριάδος και της Μαγνήτων Κιβωτός.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση