Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμήθηκε η μνήμη του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη των νομικών
Τιμήθηκε η μνήμη του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη των νομικών

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη των νομικών

Yποθέσεις από τη Μαγνησία   που έχουν πάρει δημοσιότητα αλλά και που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα των πολιτών του Νομού, απασχολούν τον Συνήγορο του Πολίτη, σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη που μίλησε απόψε σε εκδήλωση της Μητρόπολης και του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στο Συνεδριακό Κέντρο ς στα Μελισσάτικα.

Ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης που ανέπτυξε το θέμα: «Νομικός πλουραλισμός και Θρησκευτική Ελευθερία: Μία εύθραυστη ισορροπία», τόνισε ότι ο Διονύσιος Αεροπαγίτης ήταν και δικαστής και επίσκοπος στην Αθήνα και θεμελίωσε δύο πυλώνες που εμείς αποκαλούμε Ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, εξήγησε, είναι ενταγμένος να προσπαθεί να διευκολύνει και να επιλύσει τις διαφορές που έχουν οι πολίτες με τις δημόσιες υπηρεσίες και το Κράτος εν γένει , για να υποστηρίξει μέσα στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και να υποστηρίξει την προστασία όλων των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων.

«Αναφέρομαι σε ένα ζήτημα που έχει ταλαιπωρήσει την ελληνική έννομη τάξη και την έχει φέρει αντιμέτωπη στα διεθνή δικαστήρια και έχει να κάνει με την εφαρμογή ακόμη έστω και προαιρετικά του Νόμου τη Σαρίας στην ελληνική έννομη τάξη», επισήμανε. Σχετικά με τη γεωγραφική κατανομή των αιτημάτων και προβλημάτων που υπάρχουν ο Συνήγορος τόνισε ότι όλες η Περιφέρειες της χς τον απασχολούν, όπως και η Μαγνησία, για υποθέσεις που έχουν πάρει δημοσιότητα αλλά και για ένα πλήθος υποθέσεων που ταλαιπωρούν την καθημερινότητα των πολιτών του Νομού.

Όσον αφορά τον χρόνο ανταπόκρισης του Συνηγόρου σε διάφορα αιτήματα, ο κ. Ποττάκης είπε ότι εξαρτάται από την πολυπλοκότητά τους, καθώς υπάρχουν αιτήματα που μπορούν να επιλυθούν άτυπα και πολύ άμεσα, αλλά υπάρχουν και θέματα που δεν επιλύονται έτσι απλά και χρειάζονται νομοθετική ρύθμιση, αλλά ο Συνήγορος είναι εκεί να υπογραμμίζει και να τα επισημαίνει στην εκάστοτε κυβέρνηση και στη Βουλή.

Ο Θρησκευμάτων

Ο Θρησκευμάτων Γεώργιος Καλατζής που μίλησε για το «Κράτος και θρησκευτικές κοινότητες, νόμος και ελευθερία», τόνισε ότι πρόκειται για ιδιαίτερο θέμα όχι μόνο για τη χ , αλλά και για όλη την Ευρώπη.

Όπως ανέφερε, από την ίδρυση του κράτους έχουν διασφαλιστεί οι θρησκευτικές ελευθερίες. Το Ελληνικό κράτους επέλεξε- ενώ προερχόταν από έναν ζόφο δουλείας-όπου το να είσαι χριστιανός πλήρωνες κεφαλικό φόρο και έχανες τα παιδιά σου με το παιδομάζωμα, οι πρόγονοί μας επέλεξαν από την ίδρυση του κράτους μας να θεσπίσουν την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας που μετεξελίχθηκε στην αρχή της ανεξιθρησκίας και μετά της θρησκευτικής ελευθερίας.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων, οι ρίζες του κράτους βασίζονται στην προστασία ενός σημαντικού αγαθού να λατρεύεις όποιον Θεό θέλεις ή κανέναν.

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέττα Μακρή δήλωσε: “ Σήμερα είναι η ημέρα μας, η ημέρα των δικηγόρων. Τους εύχομαι Χρόνια πολλά. Είναι συνάδελφοί μου. Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους έζησα πάνω από 20 χρόνια μαζί και είμαι σίγουρη ότι από ‘δω και πέρα θα πορεύονται με την ίδια εντιμότητα και την ίδια επάρκεια. Ο Σύλλογός μας που σήμερα εορτάζει είναι ένας σύλλογος ο οποίος διαχρονικά απέδειξε ότι αξίζει πολλά γιατί όλοι οι συνάδελφοι είναι εξαιρετικοί επιστήμονες.”

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος τόνισε ότι η εορτή του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτη, προστάτη των νομικών και πολιούχου των Αθηνών, είναι μια σημαντική γιορτή για ολόκληρο τον νομικό κόσμο. Παραδοσιακά ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου εορτάζει με διαχρονικά, ως δίαυλο ς με την κοινωνία που αποτελεί το σταθερό σημείο ς, αλλά ταυτόχρονα τη συνέργεια την οποία έχει με την Εκκλησία.

Το θέμα της θρησκευτικής ελευθερίας στην Ελλάδα, είναι ένα δύσκολο ζήτημα που δεν έχει να κάνει μόνο με τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων, αναγνωρισμένων ή μη στην Ελλάδα, αλλά ακόμη και με τα δικαιώματα των ανθρώπων που ανήκουν στην απολύτως επικρατούσα θρησκευτική κοινότητα, του Ορθόδοξους Χριστιανούς, όπως κατέδειξαν και τα ζητήματα που υπήρξαν κατά την περίοδο του κορωνοϊού λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν για την αναχαίτιση του ιού.

«Με την εκδήλωση θέλουμε να καταδείξουμε τις διαφορετικές οπτικές γωνίες και τις λεπτές ισορροπίες που υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα και θεωρώ ότι θα είναι μια εκδήλωση που θα δώσει ερεθίσματα και γνώση σε όσους επέλεξαν να την παρακολουθήσουν», τόνισε ο πρόεδρος του ΔΣΒ.

Στην καθιερωμένη εκδήλωση στη μνήμη του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, στο Συνεδριακό Κέντρο ς, παρέστησαν ο μητροπολίτης και Αλμυρού Ιγνάτιος, η υφυπουργός Παιδείας Ζέττας Μακρή, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχ. Μιτζικός, δικηγόροι και εκπρόσωποι φορέων, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση