Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμήθηκε η μέρα Μνήμης κατά του Ναζισμού και Φασισμού στο Βόλο
Τιμήθηκε η μέρα Μνήμης κατά του Ναζισμού και Φασισμού στο Βόλο

Τιμήθηκε η μέρα Μνήμης κατά του Ναζισμού και Φασισμού στο Βόλο

Την Πνελλήνι Ημέρα Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και Φασισμού γιόρτασε σήμερα το πρωί ο , με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου και στη συνέχεια στεφάνων στο Μνημείο ων, στην παραλία της πόλης.

Στην τελετή, παραβρέθηκαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών μονάδων και σωμάτων ασφαλείας, ενώ τιμές απέδωσαν άγημα της Αεροπορίας Στρατού και η Φιλαρμονική του Δήμου .

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κίτσιος τόνισε ότι τιμήθηκε σήμερα η Ημέρα της Εθνικής Αντίστασης κατά του Ναζισμού και Φασισμού, αλλά και όσους αγωνίστηκαν και έπεσαν στα πεδία των μαχών.

«Η ελευθερία μας και η δημοκρατία μας είναι αδιαπραγμάτευτη, θυμούμαστε την μας και χαράζουμε το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Λάζος που κατέθεσε στεφάνι για τον Σύλλογο Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης, δήλωσε ότι σήμερα είναι η ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των συμμαχικών δυνάμεων, εναντίον του γερμανικού άξονα, η ημέρα που γιορτάζεται η λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως είπε, ο απέτισε φόρο τιμής στα εκατομμύρια ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους, προκειμένου να συντριβεί ο Χιτλερισμός και ο Ναζισμός «που σήμερα φαίνεται ότι σαν Ακροδεξιά, ξανασηκώνει και πρέπει να τον πολεμήσουμε, γιατί δεν μπορεί να έχει μέλλον η με αυτούς τους ανθρώπους».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση