Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμήθηκε η μέρα Μνήμης κατά του Ναζισμού και Φασισμού στο Βόλο
Τιμήθηκε η μέρα Μνήμης κατά του Ναζισμού και Φασισμού στο Βόλο

Τιμήθηκε η μέρα Μνήμης κατά του Ναζισμού και Φασισμού στο Βόλο

Την Πνελλήνι Ημέρα ς Αντίστασης κατά του Ναζισμού και Φασισμού γιόρτασε σήμερα το πρωί ο Βόλος, με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Νικολάου και στη συνέχεια στεφάνων στο Μνημείο ων, στην παραλία της πόλης.

Στην , παραβρέθηκαν περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι στρατιωτικών μονάδων και σωμάτων ασφαλείας, ενώ τιμές απέδωσαν άγημα της Αεροπορίας Στρατού και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Κίτσιος τόνισε ότι τιμήθηκε σήμερα η Ημέρα της ς Αντίστασης κατά του Ναζισμού και Φασισμού, αλλά και όσους αγωνίστηκαν και έπεσαν στα πεδία των μαχών.

«Η ελευθερία μας και η δημοκρατία μας είναι αδιαπραγμάτευτη, θυμούμαστε την ιστορία μας και χαράζουμε το », ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Λάζος που κατέθεσε στεφάνι για τον Σύλλογο Ιστορίας και Μνήμης Εθνικής Αντίστασης, δήλωσε ότι σήμερα είναι η ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των συμμαχικών δυνάμεων, εναντίον του γερμανικού άξονα, η ημέρα που γιορτάζεται η λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Όπως είπε, ο Σύλλογος απέτισε φόρο τιμής στα εκατομμύρια ανθρώπων που έδωσαν τη ζωή τους, προκειμένου να συντριβεί ο Χιτλερισμός και ο Ναζισμός «που σήμερα φαίνεται ότι σαν Ακροδεξιά, ξανασηκώνει κεφάλι και πρέπει να τον πολεμήσουμε, γιατί δεν μπορεί να έχει η με αυτούς τους ανθρώπους».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση