Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τιμή στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου στην Ημέρα Πολιτισμού
Τιμή στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου στην Ημέρα Πολιτισμού

Τιμή στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου στην Ημέρα Πολιτισμού

Την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού γιόρτασαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τιμώμενο πρόσωπο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν στο αμφιθέατρο “Κορδάτος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την συμμετοχή ών και εκπαιδευτικών πέντε σχολείων (τρία δημοτικά, δύο γυμνάσια).

Ο διευθυντής της Β'θμιας Σως Σαβελίδης ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ομόλογος του της Πρωτοβάθμιας θα καταβάλλουν προσπάθεια να θεσμοθετηθεί αυτή η ημέρα στα , γιατί αναδεικνύει τη σύνδεση της με την παιδεία και την , και είναι αφιερωμένη στην χορωδιακή μουσική.

Ενημέρωσε ότι του χρόνου η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού θα αφορά το θέατρο, ενώ χαρακτήρισε ως  σημαντικότερη στιγμή της εκδήλωσης την απόδοση τιμής στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου, τον οποίο τον χαρακτήρισε ως ένα πρόσωπο που έχει προσφέρει πολλά στον πολιτισμό.

Εξήγησε πως ο λόγος που επιλέχθηκε ο κ. Ιγνάτιος είναι το γεγονός ότι “ανοίγει ς” στους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορέσουν να πετύχουν ότι καλύτερο για τους , την , την παιδεία και τον πολιτισμό γενικότερα.

“Θεωρούμε τους εαυτούς μας στη ευλογημένους που έχουμε έναν τέτοιο Μητροπολίτη ως ποιμενάρχη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας ιώργος Πολύζος σημείωσε ότι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού βραβεύουν μια προσωπικότητα του νομού που δίνει πάντα το παρών στα εκπαιδευτικά δρώμενα, αποτελώντας το φύλακα άγγελο που απαλύνει τον πόνο πολλών ανθρώπων.

“Δεν υπήρχε δράση που διοργάνωσε η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια και δεν τον είχαμε αρωγό και αυτό είναι το ελάχιστο που κάνουμε σήμερα” καξε ο κ. Πολύζος.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση