Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Τιμή στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου στην Ημέρα Πολιτισμού
Τιμή στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου στην Ημέρα Πολιτισμού

Τιμή στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου στην Ημέρα Πολιτισμού

Την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού γιόρτασαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τιμώμενο πρόσωπο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο σε που πραγματοποίησαν στο αμφιθέατρο “Κορδάτος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών πέντε σχολείων (τρία δημοτικά, δύο γυμνάσια).

Ο διευθυντής της Β’θμιας Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ομόλογος του της Πρωτοβάθμιας θα καταβάλλουν προσπάθεια να θεσμοθετηθεί αυτή η ημέρα στα σχολεία, γιατί αναδεικνύει τη σύνδεση της με την και την εκπαίδευση, και είναι αφιερωμένη στην χορωδιακή μουσική.

Ενημέρωσε ότι του χρόνου η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού θα αφορά το θέατρο, ενώ χαρακτήρισε ως  σημαντικότερη στιγμή της εκδήλωσης την απόδοση τιμής στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου, τον οποίο τον χαρακτήρισε ως ένα πρόσωπο που έχει προσφέρει πολλά στον πολιτισμό.

Εξήγησε πως ο λόγος που επιλέχθηκε ο κ. είναι το γεγονός ότι “ανοίγει δρόμους” στους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορέσουν να πετύχουν ότι καλύτερο για τους μαθητές, την εκπαίδευση, την και τον πολιτισμό γενικότερα.

“Θεωρούμε τους εαυτούς μας στη Μαγνησία ευλογημένους που έχουμε έναν τέτοιο Μητροπολίτη ως ποιμενάρχη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Γιώργος Πολύζος σημείωσε ότι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού βραβεύουν μια προσωπικότητα του νομού που δίνει πάντα το παρών στα εκπαιδευτικά δρώμενα, αποτελώντας το φύλακα άγγελο που απαλύνει τον πόνο πολλών ανθρώπων.

“Δεν υπήρχε δράση που διοργάνωσε η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια και δεν τον είχαμε αρωγό και αυτό είναι το ελάχιστο που κάνουμε σήμερα” ο κ. Πολύζος.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη 17χρονου στη Ν. Ιωνία με κάνναβη #ακατέργαστηκάνναβη - https://t.co/iKuNbshtIE -

  • Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων πρώτης αρωγής για τους σεισμόπληκτους της Σάμου και της Θεσσαλίας… - https://t.co/rDQUYaOv00 -

  • Πιστώνονται οι λογαριασμοί πολιτών και επιχειρήσεων στις Σποράδες για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του 2021… - https://t.co/gR3S7PWNdt -

"Αλιεύοντας" την είδηση