Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / Α'-Β' ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / Τιμή στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου στην Ημέρα Πολιτισμού
Τιμή στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου στην Ημέρα Πολιτισμού

Τιμή στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου στην Ημέρα Πολιτισμού

Την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού γιόρτασαν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τιμώμενο πρόσωπο τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο σε εκδήλωση που πραγματοποίησαν στο αμφιθέατρο “Κορδάτος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών πέντε σχολείων (τρία δημοτικά, δύο γυμνάσια).

Ο διευθυντής της Β’θμιας Σωκράτης Σαβελίδης ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ομόλογος του της Πρωτοβάθμιας θα καταβάλλουν προσπάθεια να θεσμοθετηθεί αυτή η ημέρα στα σχολεία, γιατί αναδεικνύει τη σύνδεση της με την παιδεία και την εκπαίδευση, και είναι αφιερωμένη στην χορωδιακή μουσική.

Ενημέρωσε ότι του χρόνου η Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού θα αφορά το θέατρο, ενώ χαρακτήρισε ως  σημαντικότερη στιγμή της εκδήλωσης την απόδοση τιμής στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ιγνάτιου, τον οποίο τον χαρακτήρισε ως ένα πρόσωπο που έχει προσφέρει πολλά στον πολιτισμό.

Εξήγησε πως ο λόγος που επιλέχθηκε ο κ. Ιγνάτιος είναι το γεγονός ότι “ανοίγει δρόμους” στους εκπαιδευτικούς, ώστε να μπορέσουν να πετύχουν ότι καλύτερο για τους μαθητές, την εκπαίδευση, την παιδεία και τον πολιτισμό γενικότερα.

“Θεωρούμε τους εαυτούς μας στη Μαγνησία ευλογημένους που έχουμε έναν τέτοιο Μητροπολίτη ως ποιμενάρχη” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαβελίδης.

Ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Γιώργος Πολύζος σημείωσε ότι στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Πολιτισμού βραβεύουν μια προσωπικότητα του νομού που δίνει πάντα το παρών στα εκπαιδευτικά δρώμενα, αποτελώντας το φύλακα άγγελο που απαλύνει τον πόνο πολλών ανθρώπων.

“Δεν υπήρχε δράση που διοργάνωσε η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια και δεν τον είχαμε αρωγό και αυτό είναι το ελάχιστο που κάνουμε σήμερα” κατέληξε ο κ. Πολύζος.

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ατμοσφαιρική ρύπανση, ασθένειες και θάνατοι σε εποχή πανδημίας: πόσο κινδυνεύουμε στο Βόλο; - https://t.co/0hkGbRoXvS -

  • Βραβείο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Επικοινωνίας INFORM Communication Awards… - https://t.co/bl4rafQrNv -

  • Με 380.298 ευρώ ενισχύει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το Περιφερειακό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας - https://t.co/uFIxNN49cg -

"Αλιεύοντας" την είδηση