Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τηλεφώνημα απάτη σε μητέρα εγκυμονούσας στη Ν.Ιωνία
Τηλεφώνημα απάτη σε μητέρα εγκυμονούσας στη Ν.Ιωνία

Τηλεφώνημα απάτη σε μητέρα εγκυμονούσας στη Ν.Ιωνία

Συνεχή είναι τα τα απόπειρας ς πολιτών από αγνώστους που προσποιούνται είτε τους αστυνομικούς, είτε εμφανίζονται ως τα τους που δήθεν έχουν εμπλακεί σε ή σε άλλες δήθεν περιπέτειες.

Ένα παρόμοιο περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Ν.Ιωνία. Μητέρα ετοιμόγεννης γύρισε από το Νοσοκομείο όπου είχε πάει να επισκεφτεί την κόρη της, που είναι στις τελευταίες εβδομάδες εγκυμοσύνης της.

Νωρίς το βράδυ, χτυπά το τηλέφωνο.

Η ανυποψίαστη το σηκώνει. Στην άλλη γραμμή του ακουστικού μία της λέει «Μαμά…Μαμά βοήθεια». Η γυναίκα σοκαρίστηκε.

Άρχιζε να φωνάζει «Ποιος είναι;». Το ακουστικό στην άλλη γραμμή το πήρε μια άλλη γυναίκα, η οποία παρουσιάστηκε ως αστυνομικός της Τροχαίας και σε άπταιστα ελληνικά είπε στη γυναίκα: «Η κόρη σας ενεπλάκη σε ».

Η γυναίκα προσπάθησε να συνειδητοποιήσει τι της λέει η γυναίκα που είχε εμφανιστεί ως αστυνομικός και της λέει: «Η κόρη μου είναι έγκυος και είναι στο Νοσοκομείο. Τι μου λέτε;».

Τότε η γυναίκα στην άλλη γραμμή του ακουστικού της απαντά με απόλυτη ψυχραιμία: «Ε τότε κυρία μου τι μας μιλάτε και κρατάτε ανοιχτό το ακουστικό;» και της έκλεισε το τηλέφωνο.

Η γυναίκα που ακόμη δεν είχε συνειδητοποιήσει τι της είχε συμβεί, πήρε τηλέφωνο την κόρη της και τον γαμπρό της που ήταν στο Νοσοκομείο να τους πει τι είχε γίνει.

Η Διεύθυνση Αστυνομία Μαγνησίας, ζητά από τους πολίτες και ιδίως τους ηλικιωμένους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστα άτομα τους τηλεφωνούν και με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού – φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο ή εμπλοκή του σε τροχαίο ) προσπαθούν να τους πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού.

Παράλληλα οι πολίτες δεν πρέπει να ενδίδουν σε προτροπές για (ραντεβού κ.λπ.) με άτομα τα οποία τους ζητούν και πρέπει να επιδιώκουν πάντα να επικοινωνούν οι ίδιοι, από δική τους τηλεφωνική συσκευή, με το γνωστό-συγγενικό τους πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση