Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: «Στηρίζουμε την Ουκρανία»
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: «Στηρίζουμε την Ουκρανία»

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ζελένσκι: «Στηρίζουμε την Ουκρανία»

O Πρωθ Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα της Παρασκευής τηλεφωνική με τον Πρόεδρο της ς Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να μεταφέρει τις ευχές του για το νέο έτος στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Ο Πρωθ υπογράμμισε το ενδιαφέρον του για την κατάσταση των Ελλήνων της ς, ενώ διαβεβαίωσε τον κ. Ζελένσκι για τη συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας προς τη χώρα του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί την Ουκρανία στο μέλλον.

Νέες ρωσικές επιθέσεις με – «καμικάζι»

Επιθέσεις με 16 μη επανδρωμένα εναέρια «καμικάζι» εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου, μία ημέρα αφού η Μόσχα εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους στη μεγαλύτερη ως τώρα επιδρομή της εναντίον κρίσιμης σημασίας ουκρανικών υποδομών.

Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε πως και τα 16 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, για τα οποία διευκρίνισε πως εστάλησαν από τα νοτιοανατολικά και από το βορρά, καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε μέσω του καναλιού του στην εφαρμογή Telegram πως επτά μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν στόχο την πρωτεύουσα και πως πέντε καταστράφηκαν μέσα στα όρια της πόλης, ενώ δύο πριν φθάσουν στο Κίεβο.

Ένα διοικητικό κτίριο στην πόλη καταστράφηκε εν μέρει, σύμφωνα με τον Σέρχι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, ο οποίος δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Η Ρωσία έχει εξαπολύσει από τα μέσα Οκτωβρίου εναντίον της Ουκρανίας πολυάριθμα κύματα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροπλάνα και πυραύλους, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στην ενεργειακή υποδομή της και υποχρεώνοντας τις ουκρανικές αρχές να προβαίνουν σε σχεδιασμένες και έκτακτες διακοπές της ηλεκτροδότησης.

15.000 οι αγνοούμενοι του πολέμου

Περίπου 15.000 άνθρωποι, τόσο στρατιωτικοί όσο και πολίτες, χαρακτηρίζονται επισήμως αγνοούμενοι αφότου άρχισε η εισβολή του στρατού της Ρωσίας στην επικράτεια της Ουκρανίας την 24η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Αλιόνα Βερμπίτσκα, σύμβουλο της ουκρανικής προεδρίας αρμόδια για τα δικαιώματα των στρατιωτών.

«Η Ρωσία έχει επιβεβαιώσει (σ.σ. πως κρατά) 3.392 αιχμαλώτους πολέμου, όμως στην Ουκρανία κάπου 15.000 άνθρωποι θεωρούνται αγνοούμενοι, ανάμεσά τους πολλοί άμαχοι», είπε η κ. Βερμπίτσκα στον γερμανικό όμιλο μέσων ς RND («Redaktionsnetzwerk Deutschland»).

Η τύχη των ανθρώπων αυτών παραμένει εντελώς αβέβαιη, σύμφωνα με την ίδια. «Δεν γνωρίζουμε τι τους συνέβη. Είναι και αυτοί αιχμάλωτοι πολέμου της Ρωσίας, μεταφέρθηκαν από εδάφη αλλού, έχουν σκοτωθεί εδώ και καιρό;»

Η αβεβαιότητα είναι αβάστακτη για τις οικογένειες των ανθρώπων αυτών, πρόσθεσε η κ. Βερμπίτσκα, στις αρμοδιότητες της οποίας συγκαταλέγεται η συμβολή στις προσπάθειες εντοπισμού των εξαφανισθέντων.

Οι ουκρανικές αρχές έχουν καταγγείλει επανειλημμένα ότι ολόκληρες οικογένειες εκτοπίζονται από εδάφη στη Ρωσία.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση