Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τι προβλέπει η νέα πρόταση των θεσμών
Τι προβλέπει η νέα πρόταση των θεσμών

Τι προβλέπει η νέα πρόταση των θεσμών

Νέα πρόταση για να επέλθει κατέθεσαν οι θεσμοί στην οποία υπάρχουν κάποιες υποχωρήσεις απο τη πλευρά τους, αλλά καθίστανται σαφείς και οι απαιτήσεις τους.

Σύμφωνα με την πρόταση, την οποία παρουσίασαν οι Financial Times, είναι ξεκάθαρο ότι σε συντελεστή ΦΠΑ 23% θα συμπεριλαμβάνονται τα και η εστίαση, ενώ στον συντελεστή 13% θα ενταχθούν “τα βασικά τρόφιμα”, όπως ζητούσε η και όχι τα “μη μεταποιημένα”, όπως ήταν η χθεσινή πρόταση των δανειστών.Επίσης στο 13% θα είναι η ενέργεια και το νερό, ενώ στο 6% τα φάρμακα,τα βιβλία και τα θέατρα.Μάλιστα, οι θεσμοί αναφέρουν ότι το καθεστώς θα επανεξεταστεί στο τέλος του 2016,εφ όσον υπάρχουν απο τη καταπολέμηση της ς και τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ. Σε κάθε περίπτωση όμως η επανεξέταση του καθεστώτος θα γίνει σε συνεργασία με τους θεσμούς.

Μία άλλη διαφορά σε σχέση με την χθεσινή ,είναι ότι πλέον αποδέχονται τα απο τη φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου και την έκδοση αδειών 4G και 5G. Επίσης, σύμφωνα με τη νέα πρόταση που παρουσιάζουν οι FT, οι θεσμοί προτείνουν η κατάργηση του ΕΚΑΣ να γίνει μέχρι το τέλος του 2019 και όχι μέχρι το τέλος του 2017.

Πέρταν αυτών,η σημερινή πρόταση είναι πολύ πιό αναλυτική και περιλαμβάνει περισσότερους τομείς,όπως οι δράσεις στη φορολογική διοίκηση, στον τραπεζικό τομέα και στις .

Να σημειωθεί ότι στο θέμα των εργασιακών οι αποδέχονται τη συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις αλλά ζητούν να μην γίνει καμία κίνηση στο καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων πριν το τέλος του 2015 και σε κάθε περίπτωση να μην γίνουν αλλαγές χωρίς τη σύμφωνη τους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση