Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τι προβλέπει η νέα πρόταση των θεσμών
Τι προβλέπει η νέα πρόταση των θεσμών

Τι προβλέπει η νέα πρόταση των θεσμών

Νέα πρόταση για να επέλθει συμφωνία κατέθεσαν οι στην οποία υπάρχουν κάποιες υποχωρήσεις απο τη πλευρά τους, αλλά καθίστανται σαφείς και οι απαιτήσεις τους.

Σύμφωνα με την πρόταση, την οποία παρουσίασαν οι Financial Times, είναι ξεκάθαρο ότι σε συντελεστή ΦΠΑ 23% θα συμπεριλαμβάνονται τα ξενοδοχεία και η εστίαση, ενώ στον συντελεστή 13% θα ενταχθούν “τα βασικά τρόφιμα”, όπως ζητούσε η Ελλάδα και όχι τα “μη μεταποιημένα”, όπως ήταν η χθεσινή πρόταση των δανειστών.Επίσης στο 13% θα είναι η και το νερό, ενώ στο 6% τα φάρμακα,τα βιβλία και τα θέατρα.Μάλιστα, οι αναφέρουν ότι το καθεστώς θα επανεξεταστεί στο τέλος του 2016,εφ όσον υπάρχουν έσοδα απο τη της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ. Σε κάθε περίπτωση όμως η επανεξέταση του καθεστώτος θα γίνει σε συνεργασία με τους θεσμούς.

Μία άλλη διαφορά σε σχέση με την χθεσινή πρόταση των θεσμών,είναι ότι πλέον αποδέχονται τα έσοδα απο τη φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου και την έκδοση αδειών 4G και 5G. Επίσης, σύμφωνα με τη νέα πρόταση που παρουσιάζουν οι FT, οι θεσμοί προτείνουν η κατάργηση του ΕΚΑΣ να γίνει μέχρι το τέλος του 2019 και όχι μέχρι το τέλος του 2017.

Πέρταν αυτών,η σημερινή πρόταση είναι πολύ πιό αναλυτική και περιλαμβάνει περισσότερους τομείς,όπως οι δράσεις στη φορολογική , στον τραπεζικό τομέα και στις .

Να σημειωθεί ότι στο θέμα των εργασιακών οι αποδέχονται τη συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) για τις στις εργασιακές σχέσεις αλλά ζητούν να μην γίνει καμία κίνηση στο καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων πριν το τέλος του 2015 και σε κάθε περίπτωση να μην γίνουν χωρίς τη σύμφωνη τους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποζημιώσεις στο 100% της ζημίας το Νοέμβριο του 2021 - https://t.co/hpShvtY3q1 -

  • Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο 2ο ΕΠΑΛ Βόλου (Εσπερινό) #2οΕΠΑΛΒόλουΕσπερινό - https://t.co/7xakhftsfo -

  • Οι μετρήσεις του Σταθμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ποιότητα της ατμόσφαιρας στο Βόλο… - https://t.co/bJmmFvYWED -

"Αλιεύοντας" την είδηση