Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τι προβλέπει η νέα πρόταση των θεσμών
Τι προβλέπει η νέα πρόταση των θεσμών

Τι προβλέπει η νέα πρόταση των θεσμών

Νέα πρόταση για να επέλθει συμφωνία κατέθεσαν οι θεσμοί στην οποία υπάρχουν κάποιες υποχωρήσεις απο τη πλευρά τους, αλλά καθίστανται σαφείς και οι απαιτήσεις τους.

Σύμφωνα με την πρόταση, την οποία παρουσίασαν οι Financial Times, είναι ξεκάθαρο ότι σε συντελεστή 23% θα συμπεριλαμβάνονται τα ξενοδοχεία και η εστίαση, ενώ στον συντελεστή 13% θα ενταχθούν “τα βασικά τρόφιμα”, όπως ζητούσε η Ελλάδα και όχι τα “μη μεταποιημένα”, όπως ήταν η χθεσινή πρόταση των δανειστών.Επίσης στο 13% θα είναι η ενέργεια και το νερό, ενώ στο 6% τα φάρμακα,τα βιβλία και τα θέατρα.Μάλιστα, οι θεσμοί αναφέρουν ότι το καθεστώς θα επανεξεταστεί στο τέλος του ,εφ όσον υπάρχουν έσοδα απο τη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και τη βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ. Σε κάθε περίπτωση όμως η επανεξέταση του καθεστώτος θα γίνει σε συνεργασία με τους θεσμούς.

Μία άλλη διαφορά σε σχέση με την χθεσινή ,είναι ότι πλέον αποδέχονται τα έσοδα απο τη φορολόγηση του ηλεκτρονικού τζόγου και την έκδοση αδειών 4G και 5G. Επίσης, σύμφωνα με τη νέα πρόταση που παρουσιάζουν οι FT, οι θεσμοί προτείνουν η κατάργηση του ΕΚΑΣ να γίνει μέχρι το τέλος του 2019 και όχι μέχρι το τέλος του 2017.

Πέρταν αυτών,η σημερινή πρόταση είναι πολύ πιό αναλυτική και περιλαμβάνει περισσότερους τομείς,όπως οι δράσεις στη διοίκηση, στον τραπεζικό τομέα και στις αποκρατικοποιήσεις.

Να σημειωθεί ότι στο θέμα των εργασιακών οι δανειστές αποδέχονται τη συμμετοχή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) για τις στις εργασιακές σχέσεις αλλά ζητούν να μην γίνει καμία κίνηση στο καθεστώς των συλλογικών συμβάσεων πριν το τέλος του 2015 και σε κάθε περίπτωση να μην γίνουν χωρίς τη σύμφωνη γνώμη τους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση