Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΝΔ: Τι πρέπει να προσέξουν όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν
ΝΔ: Τι πρέπει να προσέξουν όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν

ΝΔ: Τι πρέπει να προσέξουν όσοι προσέλθουν να ψηφίσουν

Με ανεπίσημο τρόπο θα γίνουν γνωστά, όπως όλα δείχνουν, τα αποτελέσματα της σημερινής ψηφοφορίας για τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η πρόταση για τη λειτουργία call center από το κόμμα, προκειμένου να συγκεντρωθούν και τηλεφωνικώς (σ.σ. εκτός από τα… fax και τα e-mail), συνάντησε αντιδράσεις.

Το προέβλεπε την τηλεφωνική συγκέντρωση των αποτελεσμάτων από το προσωπικό της Ν.Δ. και, εφόσον αυτά ταυτίζονταν με τα στοιχεία που θα συλλέγουν τα επιτελεία Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη, τότε θα λογίζονται ως τελικά προκειμένου να προσμετρηθούν στο συνολικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η πρόταση απερρίφθη από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη, και ως εκ τούτου η εικόνα για τον νικητή της «γαλάζιας» αναμέτρησης θα προέλθει, αρχικώς, μέσω των αποτελεσμάτων που θα συλλέγουν, άτυπα, οι ίδιοι οι υποψήφιοι, αλλά και κομματικοί παράγοντες, ενώ για το επίσημο αποτέλεσμα θα πρέπει αρχικώς να παραληφθούν και να καταμετρηθούν τα μηνύματα μέσω fax και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Πολύ καλύτερα, ωστόσο, θα είναι τα πράγματα για όσους προσέλθουν στις , αφού δεν θα ταλαιπωρηθούν με την αναμονή των διατυπώσεων και της εκ νέου καταγραφής τους. Με την εξαίρεση, ίσως, κάποιων ολίγων χιλιάδων ψηφοφόρων που αν και ψήφισαν, σύμφωνα με τις καταστάσεις των εφορευτικών επιτροπών, δεν καταγράφηκαν στις ηλεκτρονικές λίστες της , και συνεπώς θα απαιτηθεί η διασταύρωση με τα χειρόγραφα αρχεία πριν τους επιτραπεί να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΚΕΦΕ, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνον εκείνα τα μέλη του κόμματος που ψήφισαν κατά την εκλογή της 20ής Δεκεμβρίου 2015 και έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους.

Οι ψηφοφόροι θα ψηφίσουν στα ίδια εκλογικά κέντρα που είχαν ψηφίσει κατά την προηγούμενη εκλογή, αλλά αυτή τη φορά στο εκλογικό τμήμα (κάλπη) στο οποίο αντιστοιχεί το πρώτο γράμμα του επωνύμου τους και, βέβαια, δεν θα κληθούν εκ νέου να καταβάλουν το των τριών ευρώ. Για την αναγνώρισή τους από την εφορευτική επιτροπή, οι ψηφοφόροι πρέπει να έχουν μαζί τους είτε την ταυτότητά τους, είτε το ελληνικό διαβατήριό τους (ακόμη και αν η ισχύς του έχει λήξει), είτε το ελληνικό δίπλωμα οδήγησής τους. Στα εκλογικά παραβάν θα υπάρχουν τρία ψηφοδέλτια. Τα δύο με τα ονόματα των κ. Ευ. Μεϊμαράκη και Κυρ. Μητσοτάκη αντίστοιχα και ένα λευκό.

Εν τω μεταξύ, τα επιτελεία των δύο υποψηφίων στοχεύουν στην προσέλευση του συνόλου, ει δυνατόν, των 404.078 ψηφοφόρων του πρώτου γύρου στις σημερινές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Από τον τελικό αριθμό θα κριθεί όχι μόνον η μεταξύ τους διαφορά, αλλά και η δυναμική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επόμενη μέρα.

«Πρέπει να στείλουμε ένα ηχηρό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νέας Δημοκρατίας στην σκηνή», σημειώνουν κεντρικά στελέχη του κόμματος που εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία ότι, όπως και την πρώτη φορά, η προσέλευση θα είναι μαζική και θα αγγίξει τα ποσοστά της 20ής Νοεμβρίου.

Ενδεικτικό της κινητοποίησης που έγινε είναι ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ οι «γαλάζιοι» ψηφοφόροι που προσήλθαν στον πρώτο γύρο, και ως εκ τούτου έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις σημερινές εκλογές, «πολιορκήθηκαν» με τηλέφωνα και , προκειμένου να είναι συνεπείς στο σημερινό τους ραντεβού. Ταυτοχρόνως, τοπικά στελέχη που έχουν ταχθεί υπέρ της μιας ή της άλλης πλευράς έκαναν τη δική τους κινητοποίηση ακόμη και με τη μέθοδο του «πόρτα πόρτα», ζητώντας από τους ψηφοφόρους να στείλουν και αυτή τη φορά ένα δυναμικό υπέρ της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κάτοικοι και επαγγελματίες του Χόρτου προμηθεύονται απινιδωτή #εξωτερικόςαπινιδωτής - https://t.co/NtOuS8Dqsw -

  • Οι Ένοπλες Δυνάμεις στη μάχη των πυρκαγιών: Περιπολίες και με drones #ΑρχαίαΟλυμπία - https://t.co/yUzAoLbO8X -

  • Σύστημα sea track στις παράλιες του νησιού ζητά ο δήμαρχος Σκοπέλου #SeaTrack - https://t.co/19KvHRyF4e -

"Αλιεύοντας" την είδηση