Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τι περιλαμβάνει η λίστα μεταρρυθμίσεων
Τι περιλαμβάνει η λίστα μεταρρυθμίσεων

Τι περιλαμβάνει η λίστα μεταρρυθμίσεων

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ελληνική κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, οι οποίο, όμως περιμένουν τη μεταρρυθμίσεων με… άγριες διαθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταρρυθμίσεων θα περιλαμβάνει 18 μέτρα, κοστολογημένα (με τη σύμφωνη γνώμη της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων), με στόχο 3 -3,2 δισ. ευρώ.

Τα αναμένεται να προκύψουν από :

  • Ελέγχους σε λίστες και εμβάσματα στο εξωτερικό
  • Ηλεκτρονικό σύστημα για την απόδοση ΦΠΑ
  • Αντιμετώπιση της φοροαποφυγής/φοροδιαφυγής

Παράλληλα, το θα κυμανθεί από 0,35 έως 1,5%, ενώ, από την κυβέρνηση επιρρίπτουν ευθύνες στην προηγούμενη για το χαμηλό ύψος του πλεονάσματος.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι υφεσιακά μέτρα που θα πλήττουν μισθωτούς, συνταξιούχους, ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα δεν θα υπάρχουν, ενώ, διαβεβαιώνουν ότι μισθοί και συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά.

Εβδομάδα «φωτιά»

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Το πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και εφόσον όλα πάνε καλά την Πέμπτη η  θα ανοίξει τη ρευστότητα για τα έντοκα γραμμάτια.

Τα σενάρια για ρήξη και στάση πληρωμών

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σενάρια και οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που κάνουν λόγο για ρήξη με τους εταίρους, ενώ, η κυβέρνηση, σε έναν απολογισμό του έργου της μέχρι στιγμής έριξε «βόβμα» σημειώνοντας ότι «σταματάει την χρέους αν δεν εκταμιευτούν οι δόσεις».

 

Πηγή:iferimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση