Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Τι περιλαμβάνει η λίστα μεταρρυθμίσεων
Τι περιλαμβάνει η λίστα μεταρρυθμίσεων

Τι περιλαμβάνει η λίστα μεταρρυθμίσεων

Στην τελική ευθεί μπίνει η ελληνική για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, οι οποίο, όμως περιμένουν τη λίστα μεταρρυθμίσεων με… άγριες διαθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα μεταρρυθμίσεων θα περιλαμβάνει 18 , κοστολογημένα (με τη σύμφωνη γνώμη της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων), με στόχο έσοδα 3 -3,2 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα αναμένεται να προκύψουν από :

  • Ελέγχους σε λίστες και εμβάσματα στο
  • Ηλεκτρονικό σύστημα για την απόδοση ΦΠΑ
  • Αντιμετώπιση της φοροαποφυγής/φοροδιαφυγής

Παράλληλα, το θα κυμανθεί από 0,35 έως 1,5%, ενώ, από την επιρρίπτουν ευθύνες στην προηγούμενη ηγεσία για το χαμηλό ύψος του πλεονάσματος.

Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι υφεσιακά που θα πλήττουν μισθωτούς, συνταξιούχους, ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα δεν θα υπάρχουν, ενώ, διαβεβαιώνουν ότι μισθοί και συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά.

Εβδομάδα «φωτιά»

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Κυριακή θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Το Eurogroup πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και εφόσον όλα πάνε καλά την Πέμπτη η ΕΚΤ  θα ανοίξει τη ρευστότητα για τα έντοκα γραμμ.

Τα σενάρια για ρήξη και

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σενάρια και οι δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης που κάνουν λόγο για ρήξη με τους εταίρους, ενώ, η κυβέρνηση, σε έναν απολογισμό του έργου της μέχρι στιγμής έριξε «βόβμα» σημειώνοντας ότι «σταματάει την αποπληρωμή χρέους αν δεν εκταμιευτούν οι δόσεις».

 

Πηγή:iferimerida.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση