Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τι περιλαμβάνει η λίστα μεταρρυθμίσεων
Τι περιλαμβάνει η λίστα μεταρρυθμίσεων

Τι περιλαμβάνει η λίστα μεταρρυθμίσεων

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ελληνική κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, οι οποίο, όμως περιμένουν τη λίστα μεταρρυθμίσεων με… άγριες διαθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα μεταρρυθμίσεων θα περιλαμβάνει 18 , κοστολογημένα (με τη σύμφωνη γνώμη της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων), με στόχο 3 -3,2 δισ. ευρώ.

Τα αναμένεται να προκύψουν από :

  • Ελέγχους σε λίστες και εμβάσματα στο
  • Ηλεκτρονικό σύστημα για την απόδοση ΦΠΑ
  • Αντιμετώπιση της φοροαποφυγής/φοροδιαφυγής

Παράλληλα, το πρωτογενές πλεόνασμα θα κυμανθεί από 0,35 έως 1,5%, ενώ, από την κυβέρνηση επιρρίπτουν ευθύνες στην προηγούμενη για το χαμηλό ύψος του πλεονάσματος.

Κυβερνητικές σημειώνουν ότι υφεσιακά που θα πλήττουν μισθωτούς, συνταξιούχους, ευαίσθητα κοινωνικά στρώματα δεν θα υπάρχουν, ενώ, διαβεβαιώνουν ότι μισθοί και συντάξεις θα πληρωθούν κανονικά.

Εβδομάδα «»

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί η του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Κυριακή θα συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο.

Το Eurogroup πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και εφόσον όλα πάνε καλά την Πέμπτη η ΕΚΤ  θα ανοίξει τη ρευστότητα για τα έντοκα γραμμάτια.

Τα σενάρια για ρήξη και στάση πληρωμών

Την ίδια ώρα πληθαίνουν τα σενάρια και οι στελεχών της κυβέρνησης που κάνουν λόγο για ρήξη με τους εταίρους, ενώ, η κυβέρνηση, σε έναν απολογισμό του έργου της μέχρι στιγμής έριξε «βόβμα» σημειώνοντας ότι «σταματάει την αποπληρωμή χρέους αν δεν εκταμιευτούν οι δόσεις».

 

Πηγή:iferimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας - https://t.co/JM849o2FHY… -

  • Ολοκληρώθηκε η καταγραφή ζημιών από τον Ιανό στη Μαγνησία #καταγραφήζημιών - https://t.co/bPeff9HHH7 -

  • Προχωρά η μελέτη για τη σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού του Βόλου με ΒΙΠΕ Αεροδρόμιο και Αλμυρό… - https://t.co/PBjKJ4twzm -

"Αλιεύοντας" την είδηση