Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τι κρύβει η στάση της Φινλανδίας στο Eurogroup
Τι κρύβει η στάση της Φινλανδίας στο Eurogroup

Τι κρύβει η στάση της Φινλανδίας στο Eurogroup

Το κοινοβούλιο της Φινλανδίας αποφάσισε ότι δεν θα εγκρίνει οποιοδήποτε νέο πακέτο για την , όπως αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, γεγονός που ενέτεινε τις πιέσεις στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Η συγκεκριμένη απόφαση να προωθηθεί ένα Grexit προέκυψε σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο YLE έπειτα από τις απειλές του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος των Αληθινών Φινλανδών, που αναδείχθηκε σε δεύτερη δύναμη στις εκλογές του Απριλίου να ρίξει την κυβέρνηση συνασπισμού, σε περίπτωση που αυτή τασσόταν υπέρ ενός νέου πακέτου για την .

Ο πρόεδρός του κόμματος, ο Τίμο Σόινι, της Φινλανδίας, επαναλαμβάνει εδώ και μήνες ότι η Ελλάδα θα λύσει τα προβλήματά της εγκαταλείποντας το ευρώ και υποτιμώντας το νόμισμά της.

Το απόγευμα, ο υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ έγραψε στο Twitter από τις Βρυξέλλες ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει την εντολή που τού έχει δοθεί από την Μεγάλη Επιτροπή του φινλανδικού Κοινοβουλίου, όσο διεξάγονται οι συνομιλίες στο πλαίσιο του . Την ίδια στάση τήρησε το φινλανδικό κοινοβούλιο.

Πάντως, η από μόνη της δεν μπορεί να εμποδίσει την έγκριση ενός τρίτου προγράμματος στήριξης για την Ελλάδα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM). Κι αυτό γιατί η ιδρυτική συνθήκη του ESM προβλέπει τη δυνατότητα διεξαγωγής έκτακτης ψηφοφορίας όπου για το το ελληνικό αίτημα δεν απαιτείται ομόφωνη απόφαση, αλλά μπορεί να υπερψηφιστεί και με πλειοψηφία 85%.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση